جنگل های سوخته زاگرس احیا می شوند؟

جنگل های سوخته زاگرس احیا می شوند؟

به گزارش آبیاری رئیس مركز جنگل های خارج از شمال با اشاره به اینكه مدیریت هرچه بهتر جنگل های زاگرس نیازمند تأمین اعتبارات ویژه است، اظهار داشت: پیشبینی می شود كه طی سال جاری بعد از بررسی صدمه های وارد شده به زاگرس، عملیات احیاء با روش هایی مانند بذركاری و نهال كاری اجرا شود؛ اما فراموش نكنیم كه ارزش درختان و جنگل های طبیعی چند صد ساله با جنگل های دست كاشت متفاوت است.



فریبرز غیبی در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اهمیت جنگل های زاگرس برای کشور اظهار نمود: ۸۰ درصد عشایر کشور در ناحیه رویشی زاگرس که وسعتی حدود شش میلیون هکتار دارد، زندگی می کنند همینطور ۴۰ درصد آب کشور از راه کوهستان های زاگرس تأمین می شود و معیشت ۱.۵ میلیون نفر از جوامع محلی به صورت مستقیم در ارتباط با ناحیه پوششی زاگرس است.

رییس مرکز جنگل های خارج از شمال با اشاره به اینکه در آتش سوزی های اخیر زاگرس در منطقه حفاظت شده خائیز حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی جنگلی صدمه دیدند، خاطرنشان کرد: ابتدا باید بررسی کرد که سطح صدمه ها در اراضی سوخته چه قدر است؟ برای مثال امکان دارد در بعضی نقاط درختان در سطح تنه صدمه دیده باشند و در بعضی نقاط آتش سوزی به تاج آنها هم کشیده باشد.

غیبی با اشاره به اینکه نگرانی ما بیشتر در مورد درختانی است که تاج آنها در آتش سوخته است، اظهار داشت: یکی از برنامه های ما برای سال جاری احیای نقاطی از جنگل های زاگرس بود که بر اثر آتش سوزی خسارت دیده بودند. ازاین رو طی سالجاری نقاطی از جنگل های زاگرس که طی آتش سوزی اخیر منطقه خائیز صدمه دیدند با روش هایی مانند بذرکاری و نهال کاری احیا خواهند شد.

وی در ادامه صحبت های خود اظهار نمود: بیشتر از ۲۵ هزار هکتار از اراضی جنگل های زاگرس دارای گونه های گیاهی است که در معرض خطر انقراض هستند. ما بعد از شناسایی این نقاط آنها را قرق و ورود دام به این مناطق را ممنوع کردیم تا قسمت هایی از زاگرس که دارای صفات ژنتیکی منحصربه فرد هستند برای نسل های آینده حفظ شود.

رییس مرکز جنگل های خارج از شمال با اشاره به اینکه در بیشتر از ۱۴۶ هزار هکتار از جنگل های زاگرس عملیات احیا و توسعه جنگل با استفاده از گیاهان دارویی صورت گرفته است، تصریح کرد: سال قبل برنامه بوم سازگان زاگرس با کمک موسسه تحقیقات جنگل ها تدوین شد تا بتوانیم با کمک آن، برنامه احیا و غنی سازی زاگرس و درختان بلوط آنرا پیگیری نماییم.
بیش از ۱۰ سال از به هنگام سازی نقشه جنگل های زاگرس گذشته است
غیبی با تاکید بر اینکه جنگل های زاگرس از نظر تأمین اعتبارات باید بیشتر مورد توجه دستگاه های مسئول قرار گیرند، اظهار داشت: جنگل های زاگرس در درجه اول نیاز دارند تا با تأمین اعتبارات تحت پوشش طرح های مدیریتی جنگل قرار گیرند همینطور نقشه هایی که ما از جنگل های زاگرس در سال ۸۲ تهیه کرده ایم احتیاج به به روزرسانی دارند. در سایر کشورهای دنیا نقشه های جنگلی هر ۵ یا ۱۰ سال یکبار به هنگام سازی می شوند اما متاسفانه بیشتر از ۱۰ سال است که نقشه جنگل های زاگرس به هنگام سازی نشده است.

به گفته رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال به هنگام سازی نقشه ها تغییرات کمی و کیفی آنها را به خوبی نشان داده است و با استفاده از آن می توانیم برای مدیریت هرچه بهتر برنامه ریزی نماییم. فراموش نکنیم که برای این کار احتیاج به اعتبارات ویژه ای داریم.




1399/03/13
13:48:42
5.0 / 5
2208
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد