خزانه گیری نیمی از شالیزارهای گیلان انجام شد

خزانه گیری نیمی از شالیزارهای گیلان انجام شد

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی گیلان با اشاره به اینکه خزانه گیری ۵۰ درصد معادل ۱۱۹ هزار هکتار از شالیزارهای استان انجام شده است، اظهار داشت: کشاورزان در راه اندازی خزانه و نشاء حتما تقویم زراعی را رعایت نمایند و در تهیه خزانه حتی الامکان از بذر گواهی شده استفاده نمایند.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، بنا بر اعلام و سفارش سازمان جهاد کشاورزی گیلان، جوانه دار شدن بذر در شالیزارهای داخل شبکه آبرسانی از ۱۷ فروردین تا ۶ اردیبهشت، رستم آباد ۱۵ تا ۳۱ اردیبهشت، فومنات و شالیزارهای خارج از شبکه ۱۵ فروردین تا چهار اردیبهشت مناسب می باشد.
بر این اساس طبق تقویم زراعی راه اندازی خزانه در شالیزارهای داخل شبکه آبرسانی در گیلان هم از ۱۹ فروردین تا هشت اردیبهشت، رستم آباد ۱۸ اردیبهشت تا ۲ خرداد، فومنات و شالیزارهای خارج از شبکه ۱۷ فروردین تا ۶ اردیبهشت عنوان شده است.
اگر چه بعضی از شالیکاران در گیلان بدون توجه به تقویم زراعی برای جوانه دار شدن بذر و راه اندازی خزانه اقدام نموده اند اما کارشناسان جهادکشاورزی تاکید دارند که فعالیتهای کشت و کار برنج بر مبنای تقویم صورت گیرد.
ابراهیم اکبرزاده مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی گیلان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عنوان کرد: کشاورزان از خزانه جوی و پشته ای استفاده کنند و با عنایت به نوسانات دمایی هوادهی خزانه و بازکردن دو طرف، پوشش خزانه را حتما انجام دهند.
وی بیان داشت: شالیکاران مراقبت روزانه از خزانه را هم داشته باشند و در صورت مشاهده هر گونه مشکلات و علائم در روند رشد نشاء به مراکز جهادکشاورزی رجوع و راهنمایی های لازم را دریافت نمایند.
شخم اولیه ۸۰ درصد از شالیزارها

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: شخم اولیه هم در ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ هکتار معادل ۸۰ درصد شالیزارهای استان انجام شده که سال قبل در همین زمان ۷۶ درصد شالیزارهای گیلان شخم اولیه شده بودند.
وی عنوان کرد: شخم اولیه در مبارزه با علف هرز و از بین بردن آنها، نگهداری آب مفید در خاک و صرفه جویی در مصرف انواع کودها اهمیت زیادی دارد ازاین رو شالیکاران به انجام این مرحله از کشت و کار شالیکاری اهتمام داشته باشند.
نشا شالیزارها در استان گیلان هر ساله از اواخر زمستان با انجام شخم اول آغاز و در اواخر تیر ماه با برداشت محصول تمام می شود.
هر ساله بیشتر از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری استان گیلان برداشت می شود که از این مقدار ۷۵۰ هزار تن برنج سفید استحصال می شود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود مختص کرده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.

1401/02/02
13:15:11
5.0 / 5
742
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد