نقش حیاتی اقیانوس ها در مهار گرمایش جهانی

نقش حیاتی اقیانوس ها در مهار گرمایش جهانی

خراسان رضوی اقیانوس های جهان، مملو از اشکال حیاتی مختلفی از بزرگ ترین جانور سیاره ما (نهنگ) تا تنوع وسیعی از میکروارگانیسم های کوچک هستند. به عنوان مثال، میکروب های فعال فتوسنتزی مانند سیانوباکتری ها حدود 50 درصد از اکسیژن جو زمین را تولید می کنند. علاوه بر این، میکروارگانیسم های آبزی با حذف دی اکسیدکربن از هوا، نقش اساسی در مهار گرمایش جهانی دارند.


به نقل از ارث، بااینکه دانشمندان مدت هاست از فواید مختلف این میکروب ها آگاه بودند اما هیچ تحلیل سیستماتیکی از تنوع آنها انجام نشده بود. حالا، گروه تحقیقاتی به رهبری موسسه میکروبیولوژی در زوریخ، داده های DNA در دسترس عموم را از ۱۰۰۰ نمونه آب جمع آوری شده در اعماق مختلف از تمام اقیانوس های جهان بمنظور نقشه برداری از تنوع زیستی میکروارگانیسم های جهانی و شناسایی عملکردهای مختلف میکروب ها در اکوسیستم های مختلف بررسی نموده اند.
دانشمندان با بهره گیری از تکنولوژی های جدید مدرن مانند تحلیل و بررسی DNA محیطی، موفق شدند بیش از ۳۵ هزار ژنوم میکروبی را توالی یابی کنند. تجزیه وتحلیل آنان حدود ۴۰ هزار خوشه ژن بیوسنتزی (BGCs) را نشان داد، گروه هایی از ژن ها که مسیرهای مصنوعی را برای محصولات طبیعی فراهم می کنند و به سبب خواص آنتی بیوتیکی شان می تواند برای انسان نیز مفید باشد.
پژوهشگران علاوه بر شناسایی خیلی از BCG های مفید، گونه های کشف نشده قبلی مانند باکتری های متعلق به شاخه Eremiobacerota را نیز پیدا کردند. این باکتری ها که قبلا تصور می شد فقط در محیط های زمینی وجود دارند، مشخص شد که دارای بالاترین تنوع BCG در میان تمام نمونه های بررسی شده هستند.
شینیچی سوناگاوا، محقق ارشد این مطالعه، پروفسور تحقیقات میکروبیوم در زوریخ اظهار داشت: آنها از نظر بیوسنتزی متنوع ترین خانواده در اقیانوس هستند.
دانشمندان قصد دارند در تحقیقات آینده، منابع بیشتری از محصولات طبیعی را جستجو همین طور سوالات حل نشده در مورد تکامل و اکولوژی میکروارگانیسم های اقیانوسی را بررسی نمایند. علاوه بر این، هدف آنها روشن کردن مزایای اکولوژیکی یا تکاملی ژن های خاص مانند BGCs برای میکروب هاست.
نتایج این مطالعه در مجله Nature انتشار یافته است.



1401/04/06
12:34:15
5.0 / 5
560
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد