نماینده مجلس:

توسعه كشاورزی تنها راه برون رفت كشور از وضعیت اقتصادی موجود است

توسعه كشاورزی تنها راه برون رفت كشور از وضعیت اقتصادی موجود است

به گزارش آبیاری ایرنا- عضو كمیسیون كشاورزی، آب و منابع طبیعی و نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت و توان كشور در حوزه كشاورزی اظهار داشت: توسعه كشاورزی تنها راه برون رفت كشور از وضعیت اقتصادی موجود است.


حجت الاسلام امیرقلی جعفری روز سه شنبه در آیین معارفه رئیس جدید سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در طول چهار دهه گذشته، حوزه کشاورزی و ظرفیت های این بخش، مورد غفلت قرار گرفته است که باید بیش از گذشته به این حوزه توجه گردد.
وی با اشاره به اینکه استان چهارمحال و بختیاری بهترین خاک، آب و نیروی انسانی را داراست، اظهار داشت: از این ظرفیت ها در چهار دهه گذشته غفلت شده است که وضعیت بیکاری استان بیان گر این غفلت است.
جعفری، بر توسعه اقتصاد بدون نفت بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری اصرار کرد و اضافه کرد: راه برون رفت استان و کشور از وضعیت اقتصادی توسعه بخش کشاورزی است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری در تولید بادام، ماهیان سردآبی و همین طور برخی محصولات کشاورزی در کشور رتبه برتر را داراست اظهار داشت: استقلال کشور با توسعه بخش کشاورزی که زمینه سلامت و امنیت غذایی، امنیت اقتصادی کشور است.
وی، به حفظ آب و آبخیزداری و حفظ خاک اشاره و اشاره کرد: تغییر الگوی کشت و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی باید در این استان مورد توجه قرار گیرد.
جعفری اضافه کرد: چهارمحال و بختیاری بیشترین منابع آبی کشور را دارد اما با معضل آب و بی آبی مواجه می باشد که باید الگوی کشت در مناطق مختلف استان به خصوص در مناطق مواجه با مشکل کم آبی تغییر پیدا کند.
وی توسعه کشت های گلخانه ای در چهارمحال و بختیاری را ضروری اعلام و اشاره کرد: تابحال ۳۵ هکتار گلخانه در استان راه اندازی شده که باید این ظرفیت توسعه پیدا کند.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استان یک اولویت است که نیازمند توجه جدی و عامل کاهش خسارت های احتمالی مختلف به کشاورزان است.
جعفری اشاره کرد: تجاری سازی و صادرات محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مورد توجه قرار گیرد.
رییس سابق سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز اظهار داشت: یک سوم تولید ثروت این استان در بخش کشاورزی است.
ذبیح الله غریب، نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری در پنج سال قبل را ۲۰ درصد برشمرد و اضافه کرد: این نرخ هم اینک به ۱۵ درصد کاهش یافته است.
وی گفت: اشتغال بخش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری الان ۲۲ درصد است که هفت درصد سهم بخش کشاورزی در استان توسعه پیدا کرد.
این مسوول سابق بخش کشاورزی استان به خشک سالی های یک دهه گذشته در استان اشاره و اشاره کرد: با توجه با این امر وضعیت ذخیره سازی راهبردی هنوز به بحران تبدیل نشده است.
غریب با اشاره به افتتاح ۲ هزار طرح در پنج سال قبل در حوزه کشاورزی تصریح کرد: در طول این مدت یک هزار و ۲۰۰ طرح روستایی و عشایری در استان افتتاح شده است.
رییس سابق سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در حوزه آب و خاک ۵۶ درصد اراضی استان کشور به سامانه نوین آبیاری تجهیز شده که این میزان در کشور ۲۰ درصد است.
غریب اشاره کرد: از این سطح ۳۱ درصد در پنج سال قبل به شبکه آبیاری نوین مجهز شده است.
وی با تاکید بر اینکه بازدهی آبیاری چهارمحال و بختیاری به ۵۸ درصد رسیده است، اظهار داشت: از ۲ دهه گذشته ۴۰ طرح در حوزه کارون شروع شده بود که به سبب کمبود اعتبارات راه اندازی نشد، اما در سال های اخیر ۱۰ طرح راه اندازی شد.
غریب به ورود سرمایه گذران بخش خصوصی در استان در حوزه تامین آب برای اولین بار در کشور اشاره و اشاره کرد: طرح یکپارچه سازی اراضی و اختصاص اعتبار به اراضی شیب دار از استان به وزارتخانه ارائه شد.
وی اظهار داشت: هم اینک ۴۰ هکتار گلخانه در چهارمحال و بختیاری فعال است و ۱۷ گلخانه جدید تا آخر سال افتتاح می گردد و ۹۴ پرونده نیز برای دریافت تسهیلات در بانک موجود است.
رییس سابق سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اشاره کرد: تولید سالانه ۲۵ هزار تن ماهی سردابی در این استان یک ظرفیت مهمست.
به گفته وی، در پنج سال قبل ۲۰ هزار نفر در چهارمحال و بختیاری متقاضی دریافت تسهیلات حوزه کشاورزی بوده اند که از این تعداد ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر به بانک معرفی و ۷ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرده اند.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، در این آیین از زحمات پنج ساله ذبیح الله غریب رئیس سابق سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری قدردانی و عطاءالله ابراهیمی بعنوان رئیس جدید این سازمان معرفی گردید.


1399/06/12
08:36:54
5.0 / 5
1580
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد