معاون وزیر جهاد كشاورزی:

اعتبارات طرح های مقابله با بیابان زایی كم شد

اعتبارات طرح های مقابله با بیابان زایی كم شد

به گزارش آبیاری، رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور اظهار داشت: امسال برای پروژه مقابله با بیابان زایی در سطح 121 هزار هكتار، مبلغ دو هزار و 400 میلیارد ریال اختصاص یافته كه یك سوم اعتبار سال قبل است.


«مسعود منصور» روز سه شنبه در مراسم روز جهانی مقابله با بیابان زایی و روز جهاد کشاورزی در محل این سازمان اضافه کرد: سال قبل اعتبار مربوط به طرح های مقابله با بیابان زایی هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است.
وی افزود: بااینکه در سال ۹۹ با کاهش شدید منابع اعتباری روبرو می باشیم اما عملیات مبارزه با بیابان زایی در سطح ۱۲۱ هزار هکتار اجرایی می شود.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و ابخیزداری کشور با اعلان اینکه باید بطور جدی مراقب محیط زیست، طبیعت و اراضی حاصلخیز کشاورزی باشیم، برای اینکه در غیر اینصورت با بحران های جدی روبرو خواهیم شد، اظهارداشت: بیش از ۸۵ درصد خاک ایران در منطقه خشک قرار دارد که ۳۰ میلیون هکتار آن اراضی بیابانی است.
منصور با اشاره به اینکه از این مقدار اراضی بیابانی ۱۴ میلیون هکتار بعنوان مناطق بحرانی بیابانی شناسایی شده است، اشاره کرد: ایران در سال ۱۳۷۵ با تصویب مجلس شورای اسلامی به کنوانسیون مقابله با بیابان زایی ملحق شد.
به گفته وی، با الحاق ایران به این کنوانسیون به تبع آن کارگروهی با ریاست وزیر جهاد کشاورزی، عضویت در وزارتخانه پنج سازمان، یک نماینده مجلس و یک نماینده سازمان های مردم نهاد و تعدادی اساتید دانشگاه تشکیل شد.
وی افزود: بر طبق تصویب این کارگروه سازمان جنگل ها بعنوان مرجع ملی و دبیرخانه تعیین شد.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای ادامه ارائه خدمات مثبت مقابله با بیابان زایی، لزوم فعالیت ایران در کنوانسیون مقابله با بیابان زایی و همین طور کارگروه ملی را خواهان شد برای اینکه در سال ۲۰۱۵ بحث ریزگردها را ایران توانست بعنوان یک دغدغه جهانی مطرح کند و یک ائتلاف همسو ایجاد کرد.
وی ایران را در امر مقابله با بیابان زایی جز کشورهای پیشرو دانست و اظهار داشت: در ۶ دهه اخیر ایران کارهای خوبی دراین زمینه انجام داده که جلوگیری از لطمه های جدی به نقاط شهری، روستایی، جاده ای و زیرساخت ها را منجر گردیده است.
کاشت دو میلیون جنگل دست کاشت بیابانی
منصور اظهار داشت: ایجاد دو میلیون هکتار جنگل دست کاشت بیابانی از دیگر نتایج مثبت عملیات مبارزه با بیابان زایی در این بخش است.
وی اضافه کرد: در سال ۹۸ با عنایت رهبر معظم انقلاب و حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی، شرایط جهت استفاده از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های مقابله با بیابان زایی انجام شد که سازمان جنگل ها عملکرد موثری در این خصوص داشته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: سال قبل در سطح ۱۲۷ هزار هکتار عملیات مقابله با بیابان زایی انجام شد که از این مقدار ۳۴ هزار هکتار، جنگل کاری، ۱۰ هزار هکتار مالچ پاشی، ۴۴ هزار هکتار بادشکن زنده و غیرزنده بوده است.
توقف یکساله مالچ پاشی برای حفاظت محیط زیست
منصور اشاره کرد: باتوجه به دیدگاه های اساتید و دلسوزان محیط زیست عملیات مالچ پاشی در سطح ۶۷ هزار هکتار عرصه های بحرانی بیابانی متوقف گردید تا در طول این مدت شرکت های دانش بنیان و متخصصین ماده دیگری را جایگزین کنند.
وی یکی از اهداف مشخص کنوانسیون مبارزه با بیابان زایی را ارائه تجارب موفق در برشمرد و اضافه کرد: حالا سامانه ای طراحی شده که تجارب موفق در این عرصه و جلوگیری از تخریب سرزمین برای جامعه جهانی به اشتراک گذاشته می شود.



منبع:

1399/03/28
12:52:09
5.0 / 5
2099
تگها: آب , جنگل , خدمات , شركت
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد