۱۱۱ میلیون مترمكعب آب در بخش كشاورزی خراسان جنوبی صرفه جویی شد

۱۱۱ میلیون مترمكعب آب در بخش كشاورزی خراسان جنوبی صرفه جویی شد

به گزارش آبیاری معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی اظهار داشت: با تجهیز چاه های کشاورزی به کنتور هوشمند از سال قبل تا حالا بیش از 111 میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی این استان صرفه جویی شده است.


سعید پورجعفر روز یکشنبه در نشست خبری که به صورت برخط انجام شد اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد مصرف آب استان خراسان جنوبی در بخش کشاورزی است و الان ۲ هزار و ۸۰ حلقه چاه کشاورزی در این استان فعال است.
وی با اعلان اینکه یک هزار و ۸۵۰ چاه کشاورزی تا حالا مجهز به کنتور هوشمند شده است اظهار داشت: ۸۹ درصد چاه های کشاورزی استان به کنتور هوشمند مجهز شده و ۲۰۰ چاه باقیمانده معادل ۱۱ درصد نیز تا بهمن ماه تجهیز خواهد شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: کنتورگذاری چاه های کشاورزی پارینه و امسال در اولویت نخست شرکت آب منطقه ای قرار گرفته است و دراین زمینه از همکاری مردم، کشاورزان و دستگاه های اجرائی نیز قدردانی می نماییم.
وی با اعلان اینکه برخی چاه های کشاورزی شهرستان های طبس، زیرکوه و نهبندان هنوز به کنتور هوشمند مجهز نشده است اشاره کرد: در طبس اقدامات در حال انجام می باشد، در نهبندان باتوجه به هماهنگی های انجام شده با نماینده مجلس قرار شد در مدت یک تا دو ماه کار صورت گیرد و در زیرکوه طرح با همکاری کشاورزان در حال اجراست.
پورجعفر اظهار داشت: کنتورگذاری چاه های کشاورزی سبب شده به میزان قابل توجهی کسری مخزن استان کم شود و ضمن کمک به اقتصاد کشاورزان، به منابع آبی استان نیز کمک شده است.
وی اضافه کرد: درباب هوشمندسازی چاه های آب آشامیدنی نیز رایزنی با شرکت آب و فاضلاب در حال انجام می باشد و تفاهم نامه منعقد شده، شرکت شهرک های صنعتی نیز تمامی چاه ها را مجهز به کنتور هوشمند کرده است.
وی اظهار داشت: در چند سال قبل که نسبت به هوشمندسازی چاه ها اقدام شده است، در مصرف آب خصوصاً در بخش کشاورزی شاهد صرفه جویی و کاهش شایان توجهی بودیم.
پورجعفر میزان برداشت مجاز چاه های کشاورزی استان را بر طبق پروانه بهره برداری ۶۱۵ میلیون مترمکعب اعلام نمود و اضافه کرد: با نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های کشاورزی ۵۰۰ میلیون مترمکعب برداشت و مابقی صرفه جویی شده است.
وی درباره ساماندهی رودخانه ها گفت: وظیفه ما تعیین حریم و بستر رودخانه است که دراین زمینه سومین استان کشور بودیم که توانستیم مطالعات حریم و بستر را انجام دهیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با اعلان اینکه مطالعات ۸۰ درصد حریم و بستر رودخانه های استان انجام شده است اظهار داشت: امسال اولویت اجرای طرح با شهرستان طبس است که ۱۵ کیلومتر از مسیر رودخانه بازگشایی خواهد شد.
وی با اعلان اینکه پارینه ۲۰ کیلومتر از بستر رودخانه شاهرود بیرجند بازگشایی شد اضافه کرد: برنامه عملیاتی امسال در تمامی شهرستان های استان، بازگشایی و ساماندهی ۵۵ کیلومتر مسیر رودخانه است که تا حالا ۳۰ کیلومتر معادل ۶۸ درصد انجام شده است.
پورجعفر اشاره کرد: باید اطلاع رسانی لازم درباب خرید و فروش اراضی محدوده حریم و بستر رودخانه ها در روستا صورت گیرد و پیش از هرگونه اقدام ابتدا استعلام از شرکت آب منطقه ای ستاندن شود تا مجبور به رفع تصرف بستر و خسارت مالی به مردم نشویم.
وی اظهار داشت: کسی که خانه خودرا در حریم رودخانه می سازد باید منتظر حادثه باشد پس آگاهی رسانی به مردم لازم است، هرچند مردم ما بسیار نجیب و متدین هستند و اگر باخبر شوند که کاری که انجام می دهند تخلف است بدون شک تبعیت خواهند کرد.
وی از جابه جایی مسیرها و راه هایی روستایی که در راه رودخانه قرار دارند نیز آگاهی داد و اضافه کرد: با هماهنگی که با فرمانداران انجام شده، برنامه ریزی بلندمدت این طرح در دستور کار قرار گرفته، هرچند بسیار هزینه بر است اما با این اقدام اهتمام داریم در مواقعی که بیم سیلاب وجود دارد مشکلی برای مردم در مناطق روستایی رخ ندهد.



منبع:

1399/10/01
14:25:20
5.0 / 5
1106
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد