روزهای خوش كشاورزان جویباری با نوسازی شالیزارها

روزهای خوش كشاورزان جویباری با نوسازی شالیزارها

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار با اعلان اینکه کشاورزان جویباری با تدبیر بموقع دولت روزهای خوشی را سپری می کنند، اظهار داشت: در هفت سال اخیر حدود 570 هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان با تسهیلات دولت تجهیز و نوسازی شد که در توسعه کشت و استقبال کشاورزان تاثیر مثبت داشت.


غلامرضا سعیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اعلان اینکه در دولت تدبیر و امید تجهیز و نوسازی ناوگان مکانیزاسیون در این شهرستان انجام شده است، اضافه کرد: این مدت امکانات کشت پاییزه محصولات دانه های روغنی و گندم در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفت بطوریکه در سالهای ۹۵ سطح زیر کشت گندم ۲ هزار هکتار و دانه های روغنی نزدیک به ۷۰۰ هکتار بوده که الان سطح زیر کشت گندم به حدود چهار هزار هکتار و دانه های روغنی هم به یکهزار و ۱۰۰ هکتار رسیده است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر با تامین اعتبارات لازم از طرف دولت حدود ۵۷۰ هکتار از اراضی سطح این شهرستان تجهیز و نوسازی شد، اظهار داشت: برای ورود و خروج آبها، لاینینگ بتنی، دریچه های فلزی و بتنی کردن نهرها برای جلوگیری از هدر رفت آب انجام شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار به لاینینگ ۲۵ کیلومتری مسیر تامین آب در چهار سال اخیر اشاره نمود و افزود: همین طور در سه سال قبل حدود ۵۰۰ هکتار از آب بندان های سطح این شهرستان لایروبی، دیوارسازی، مرمت و بازسازی شد.
سعیدی با اعلان اینکه امسال در بحث لایروبی آب بندان ها نزدیک به ۵۱ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد، اضافه کرد: این اعتبار برای ظرفیت حجم آبگیری ۶ آب بندان در دستور کار قرار گرفت. البته تا حالا تجهیز و لایروبی چهار آب بندان دیگر نیز انجام شد و ۲ آب بندان هم الان در دست پیمانکار است که آنها هم تا اواخر دی ماه یا ۱۵ بهمن ماه برای ذخیره سازی آب آماده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار به فعالیت ۷۴ قطعه آب بندان و بیش از ۱۲ هزار حلقه چاه دارای پروانه و فاقد پروانه برای آبیاری کشاورزی و باقی اشاره نمود و اظهار داشت: در سطح شهرستان جویبار ۳۵ درصد از آب اراضی بوسیله سد سلیمان تنگه و آیت الله صالحی، ۵۰ درصد بوسیله آب بندان ها و ۱۵ درصد نیز بوسیله چاه ها تامین می شود.
پرداخت سه هزار میلیارد تومانی به خسارت دیدگان سیل
سعیدی با اشاره به اینکه در سیلاب اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ بیشتر اراضی زراعی و مرغداری های جویبار گرفتار آبگرفتگی شده اند، افزود: با پیگیری های به عمل آمده تسهیلات سرمایه در گردش کم بهره و بلاعوض به بهره برداران بخش کشاورزی این شهرستان پرداخت گردید.
وی با اعلان اینکه حدود سه هزار میلیارد تومان به خسارت دیدگان بخش کشاورزی شهرستان جویبار پرداخت شد، اظهار داشت که تسهیلات به ۱۳۰ بهره بردار بخش باغی و زراعی و حدود ۱۵ بهره بردار بخش مرغ گوشتی، دامداری و زنبور عسل پرداخت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار اظهارد اشت: امسال در بخش تسهیلات مکانیزاسیون نیز سهم اعتباری این شهرستان سه هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان بود که با افزایش ۱۵ درصدی حدود سه هزار میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مصوبه برای خرید ماشین آلات دریافت شد.
سعیدی تعداد بهره بردار برای دریافت تسهیلات را ۸۷ نفر اعلام نمود و اظهار داشت که در سال قبل ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات مکانیزاسیون نیز به ۶۴ بهره بردار پرداخت گردید.
بهگفته او امسال هم با وجود شیوع ویروس رونا و تنگناهای مالی دولت ۱۸ دستگاه بانک نشاء با اعتباری بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به این شهرستان اختصاص یافت.
افزایش ۳۰ درصدی سطح زیرکشت گل نرگس
مدیر جهاد کشاورزی جویبار همین طور به توسعه کشت گل نرگش در این شهرستان اشاره نمود و اظهار داشت: امسال در بحث کشت گل نرگس ۳۴ هکتار از اراضی سطح زیر کشت به این محصول اختصاص یافت در صورتیکه سال قبل سطح زیر کشت این محصول ۲۶ هکتار بود.
سعیدی با بیان اینکه سطح زیر کشت گل نرگس با افزایش ۳۰ درصدی مواجه گردید، اضافه کرد: ۳۲ میلیون شاخه گل نرگس هر شاخه به ارزش ۸۰۰ تومان تا یکهزار و ۲۰۰ تومان از اراضی این شهرستان برداشت شده است.
وی با اعلان اینکه برداشت پیاز گل نرگس در سطح این شهرستان ۱۷۰ تا ۱۸۰ تن است، اظهار داشت که ارزش هرکیلوگرم پیاز ۱۵ هزار تومان برای کشاورز ارزش اقتصادی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار در آخر اظهار داشت: گل نرگس این شهرستان در سطح استان رتبه سوم را دارد.


1399/10/27
13:24:44
0.0 / 5
1097
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد