آنفلوانزای پرندگان ارمغان مرغان مهاجر

آنفلوانزای پرندگان ارمغان مرغان مهاجر

آبیاری: چند ماه است که آنفلوانزای پرندگان از کشورهای اروپایی به مناطق آسیایی وارد شده و متولیان دامپزشکی، مسئولان بهداشت، درمان خصوصاً مرغداران را نگران کرده است که مبادا طیور به ویروس آنفلوانزا مبتلا و از این طریق به انسان ها منتقل شود.


آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، معروف به آنفلوانزای مرغی یک بیماری ویروسی همه گیر بین پرندگان است که قابلیت سرایت بالایی دارد و در صورت شیوع، خسارت فراوانی به صنعت مرغداری وارد میکند.
آنفلوانزای پرندگان یا نوع A معمولا نمی تواند در انسان ایجاد بیماری کند و تنها بوسیله پرندگان آلوده به انسان سرایت می کند و بوسیله انسان مبتلا قابل انتقال نیست.
با اعلام شیوع آنفلوانزای پرندگان اقدامات کنترلی و پیشگیرانه از طرف مسئولان دامپزشکی افزایش یافت و به دنبال رصد و پایش مرغداری ها و مراکز پرورش پرندگان در یکی از شهرستان های استان تهران چند قطعه طیور که به صورت غیر مجاز نگهداری و به آنفلوانزا مبتلا شده بودند شناسایی شد.

با شروع فصل سرما و مهاجرت پرندگان به مناطق گرمسیر آمده و بخش عمده ای از آنها فصل زمستان را در تالاب ها سپری می کنند که این مساله احتمال شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را بیشتر می کند.
این بیماری سال قبل خسارات زیادی به مرغ داران وارد کرد و چون این بیماری ویروسی است، می تواند علاوه بر مرگ و میر پرندگان به انسان و برخی حیوانات نیز انتقال یابد.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران در این خصوص به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در بررسی کارشناسان در ۲۸ آبان و آذرماه امسال دو کانون طیور در شهرستان ملارد که ویروس آنفلونزا در آنجا گسترش یافته بود شناسایی شد.
سید علی سید علی بابایی اضافه کرد: بعد از شناسایی گسترش ویروس آنفلوانزا در این دو کانون که متشکل از ۶۸ بوقلمون، مرغ و خروس بومی بودند و در مکان های غیر مجاز نگهداری می شدند بلافاصله اکیپ واکنش سریع اداره دامپزشکی شهرستان ملارد با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان تهران مبادرت به نمونه برداری و قرنطینه محل کردند و در همان روز به محض مثبت شدن جواب آزمایش این طیور معدوم شدند و کانون های مورد نظر تا شعاع ۱۰ کیلومتری اقدمات امنیت زیستی و قرنطینه ای بر طبق ضوابط سازمان دامپزشکی کشور اجرائی شد.
وی افزود: به جز شهرستان ملارد تا حالا آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در دیگر نقاط استان تهران گزارش نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران اظهار داشت: پیش از ورود بیماری آنفلوانزای پرندگان ممیزی تمامی واحدهای مرغ تخم گذار و واکسن گله های هدف ضد آنفلوانزا فوق حاد پرندگان به صورت صد در صد در استان انجام شده بود.
وی با اعلان اینکه یکی از اقدامات پیشگیرانه از آنفلوانزای پرندگان رصد تالاب، آب بند، سدها، رودخانه های بزرگ و استخرهای کشاورزی است، اشاره کرد: همزمان همکاران در محیط زیست و مسئولان فنی بهداشتی دامپزشکی به صورت روزانه از واحدهای تخم گذار گزارش گیری می کنند و بر طبق تلفات نامتعارف، کاهش میزان مصرف آب و دانه اکیپپ های واکنش سریع برای رصد، پایش و نمونه برداری وارد مجموعه های طیور می شوند.
به گفته سید علی بابایی، تا حالا آموزش هایی درباب ویروس آنفلوانزای پرندگان و نحوه پیش گیری از آن بوسیله پیام کوتاه و کلاس های حضوری به مسئولان و کارگران واحدهای مرغداری و طیور داده شده است.
هم حالا آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در بعضی کشورها مانند ژاپن و نقاطی از روسیه و سیبری شایع است و تالاب های ایران نیز با مهاجرت پرندگان از این بابت تهدید می شود.



منبع:

1399/11/13
14:38:35
0.0 / 5
1030
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد