مدیركل دفتربهبود كیفیت آبزیان خبر داد:

برنامه ریزی برای تولید 180 هزار تن ماهی قزل آلا در سال 1400

برنامه ریزی برای تولید 180 هزار تن ماهی قزل آلا در سال 1400

به گزارش آبیاری مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اظهار داشت: ماهی قزل آلا با تولید حدود 180 هزار تن، بیشترین میزان تولید داخلی و سطح دسترسی مردم را در سال 99 به خود اختصاص داده و برای سال 1400 نیز همین میزان تولید خواهیم داشت.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «عیسی گلشاهی» اضافه کرد: برمبنای تک گونه ای، بعد از ماهی قزل آلا، گونه های گرم آبی و سپس گونه های مختلف ماهیان جنوب کشور بیشترین میزان عرضه و دسترسی مردم را در بازار داخلی دارند.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران پیش بینی کرد: در سال ۱۴۰۰ نیز همچون سال قبل حدود ۱۸۰ هزار تن ماهی قزل آلا در کشور تولید شود.
تولید ترشی کیلکا با هدف صادراتی
وی درباره تولید و ورود محصولات جدید آبزی به بازار اظهار داشت: در سال ۹۹ علاوه بر عرضه کنسرو ماهی قزل آلا در بازار داخلی برای اولین بار، در زمینه محصولات کنسروی ترشی کیلکا برای بازار داخل و بازار صادراتی تولید و ارائه شد.
گلشاهی با اشاره به اینکه در بعضی استان های کشور سابقه مصرف ترشی کیلکا را داشته ایم، اشاره کرد: این محصول بطور عمده با هدفگذاری صادرات تولید شده است.
ایجاد سه واحد تولید سیلاژ ماهی در سال ۱۴۰۰
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به محصولات جدید غیر خوراکی، اضافه کرد: پارینه تولید و عرضه محصول سیلارژ ماهی برای تامین و جبران قسمتی از کمبود تولید پودر ماهی برای اولین بار انجام شد که سیلاژ ماهی در حقیقت نوعی پروتیین مایع و حاوی آنزیم ها برای هضم و جذب بهتر غذا است.
وی با اعلان اینکه در سال ۹۹ یک واحد تولید سیلاژ ماهی در کشور راه اندازی گردید، پیش بینی نمود که در سال ۱۴۰۰ نیز سه واحد تولیدی دیگر ایجاد و به بهره برداری برسد.
گلشاهی افزود: راه اندازی یک واحد تولیدی سیلاژ به سرمایه نسبتا مناسبی نیاز دارد و هر چند تکنیک تولید این محصول خارجی است، اما کارشناسان ایرانی توانسته اند فناوری آنرا بومی سازی کنند.
وی میزان تولید سیلاژ ماهی در واحد تولیدی فعلی را روزانه ۶ تن عنوان نمود.
به گفته این مسوول، اگر مواد اولیه یعنی ضایعات ماهی موجود باشد، افزایش تولید روزانه سیلاژ ماهی توسط واحد مذکور به ۱۰ تن هم امکان پذیر است.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران، کاهش دور ریزهای ماهی مانند امعاء، احشا، سر و دم را از مزیت های تولید سیلاژ ماهی برشمرد و گفت: برای تولید سیلاژ ماهی بیشتر از ضایعات قزل آلا خصوصاً امعاء و احشا استفاده می شود.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، بر طبق آمار ۹ ماهه سال قبل (۱۳۹۹) بیش از ۵۰۲ هزار تن انواع آبزیان در آب های شمال و جنوب کشور صید شد که این میزان نسبت به زمان مشابه سال قبل ۱۴ درصد کاهش نشان میدهد.
سال ماقبل (۱۳۹۸) نیز یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات شیلاتی از محل صید و آبزی پروری در کشور تولید شد که با وجود تحریم ها و انتشار ویروس کرونا، تراز تجاری این بخش از ۴۴۰ میلیون دلار عبور کرد.
طبق آمارها تولیدات شیلاتی کشور در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۴۰ برابر رشد یافته که روند شتابنده ای را در حوزه آبزی پروری نشان میدهد.



منبع:

1400/01/11
11:46:56
5.0 / 5
1460
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد