دلیل افزایش ۱۲۰ هزار تومانی قیمت گوشت

دلیل افزایش ۱۲۰ هزار تومانی قیمت گوشت

به گزارش آبیاری، قائم مقام تنظیم بازار وزارت کشاورزی اظهار داشت: در دو هفته قبل با واردات دام زنده قیمتها هر کیلو ۲۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد و قیمت تعادلی برای شقه گوسفندی حدود ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار تومان است که اواخر سال به آن می رسیم.


به گزارش خبرگزاری آبیاری، علیرضا پیمان پاک قائم مقام تجارت و تنظیم بازار وزیر جهاد کشاورزی در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با وضعیت دام و بازار گوشت عنوان کرد: به واسطه یکی دو سال خشکسالی پشت هم و همینطور افزایش هزینه دامدار به دلیل حذف ارز ترجیحی که بالاخره یک قانون بود و یک تکلیف بود برای دولت در سال گذشته، مقداری بحث حوزه دام سبک کشور لطمه خورد. بحث ذخیره های تولید کشور، به شکلی می شود گفت؛ آن پشتوانه دامی کشور به واسطه عرضه بیشتر دام و خصوصا دام های مولد به کشتارگاه گرفتار صدمه شد.
وی در پاسخ به این پرسش که جمعیت دامی کشور چقدر شده و چقدر کاسته شده است؟ اضافه کرد: آن جمعیت دامی اعداد و ارقام مقداری در حوزه جهاد خصوصاً در حوزه دام سبک که حوزه پراکنده ای است عددی نیست که بشود روی آن خیلی تاکید نمود. دوستان روی این بحث آمار و ارقام مثل حوزه مرغ و دام سنگین کار می کنند، اما نکته مهم اینجاست، سالانه ۱۱ میلیون رأس دام سبک در کشتارگاه های ما عرضه می شد، در سال ۱۴۰۰ این عدد طبق آمار مرکز آمار می رسد به ۱۶ میلیون و در سال ۱۴۰۱، ۱۷ میلیون یعنی شما میانگین را بگیرید حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون اضافه دام عرضه شده در دو سال قبل و این یعنی از آن ذخایر دامی ما کاسته شده است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به آمار سالجاری خاطرنشان کرد: به همان سطح سال ۱۳۹۹ دارد می رسد، یعنی حدودا میانگین ماهانه ۹۰۰ هزار رأس ما دام سبک را در کشتارگاه عرضه می کردیم، غیر از آذر و دی که من توضیح می دهم این عدد، عدد کاهشی بوده است.
پیمان پاک تصریح کرد: ما باید برنامه ریزی نماییم برای ترمیم تولید، زنجیره های تولید و افزایش تولید. مهم ترین فاکتور در افزایش و توسعه تولید، تأمین بموقع نهاده است. برنامه ای که ما سال جاری داشتیم یک عرضه بموقع جو انجام شد، واردات در کنار اینکه ما تولید خیلی خوبی داشتیم در حوزه جو داخلی، بیشتر از ۹۰ درصد افزایش واردات جو داشتیم، سال جاری نسبت به سال قبل و این مساله سبب شد که جو با قیمتی حدود سه تا چهار هزار تومان زیر قیمت مصوب در بازارگاه عرضه گردد، یعنی اگر قیمت ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان بود، ما بین ۶ و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان عرضه جو را داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون هم ما حدود ۴۰۰ هزار تن جو مازاد در بازارگاه داریم، در کنارش ۶۰۰ هزار تن ذخایر پشتیبانی امور دام، یعنی هیچ نگرانی بابت نهاده دامی نداریم.
چرا گوشت ۱۲۰ هزار تومان گران شد؟
قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در پاسخ به این پرسش که دو ماه پیش تا هم اکنون افزایش قیمت حدود ۱۲۰ هزار تومان پس به خاطر چیست؟ اظهار داشت: یک نکته که وجود دارد، این افزایش به عبارتی نهاده که جذابیت را برای تولید افزایش می داد، در کنار اینکه قیمتها هم مقداری جذاب شده بود، دامدار رغبت داشت برای اینکه دامش را نگه دارد. آذر ماه و دیماه فصلی است برای بحث زایش، پرواربندی و این یک نوید خوبی را به ما می دهد که دام عرضه نشد در کشتارگاه ها و این دام رفت برای تولید، طبق آماری که مرکز آمار داده بیشتر از ۲۵ درصد ما زایش و پرواربندی داشتیم در این سه ماه اخیرمان نسبت به سال قبل. ۲۵ درصد افزایش داشتیم، این یعنی در فصل بهار و ان شاء الله تابستان سال آینده ما ۲۵ درصد افزایش عرضه گوشت داریم نسبت به سال جاری و این خودش تنظیم می کند و آثار مثبتی دارد برای کاهش قیمت.
وی خاطرنشان کرد: تا حدودا می شود گفت اواسط آذر ماه، آن تثبیت قیمت به واسطه وارداتی که انجام می دادیم کنترل شده بود. این واردات را اشاره کنم، چون یک مقدار در فضای مجازی دوستان گاها حرف های غیرکارشناسی می زنند، این واردات جمعا ۵درصد کل تولید دام کشور نمی گردد، اما بگونه ای برنامه ریزی می نماییم که بتواند کنترل و تنظیم گری کند.
پیمان پاک اظهار داشت: ما ظرف یک ماه اخیر به علت اینکه بالاخره این گوشت از کشورهای مختلفی می آید، تعطیلات ژانویه و خصوصاً در شش ماه دوم سال ما به علت سرما از یک سری از کشورهای خاص، از نیم کره جنوبی می توانیم این دام را تأمین نماییم و از حوزه اوراسیا ما به علت سرمای هوا و مشکلات به عبارتی لجستیکی کمتر می توانیم دام وارد نماییم.
وی ادامه داد: تعطیلات ژانویه سبب شد که هم کشتارگاه ها تعطیل بودند و هم بحث لجستیک هوایی گرفتار مشکل بوده، دلیل تعدد سفرهای تعطیلات ژانویه، این سبب شد که یک کاهش وارداتی داشته باشیم، این کاهش واردات در کنار مسئله عدم عرضه کشتارگاه سبب یک جهش قیمتی شد که از یکی دو هفته قبل که این افزایش واردات صورت گرفت شما شاهد بودید که هم قیمت تثبیت شد و هم در یک هفته گذشته یک عدد کوچک ۲۰ هزار تومان هر کیلو دام زنده کاهش قیمت داشته، حدودا ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان هم گوشت گرم کاهش داشته و این قیمت کاهشی است تا اسفند ماه؛ که از نیمه دوم اسفند آن عرضه داخلی مان افزایش بیشتری پیدا کند.
قیمت تعادلی گوشت مشخص شد
وی در پاسخ به این پرسش که قیمت تعادلی چند است در گوشت قرمز؟ اظهار داشت: آن قیمت تعادلی که معاونت امور دام به ما داده، حدود ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار تومان است.
پیمان پاک خاطرنشان کرد: ما این قیمت را طوری کنترل نماییم که دامدار هم برایش صرفه اقتصادی داشته باشد. اگر ما قیمت تعادلی مان، قیمت درستی باشد، هم عرضه بموقع صورت می گیرد، هم عرضه زیاد می شود، این مشکلی که ما به واسطه کمبود دام در ۹ اول سال جاری شاهد بودیم اتفاق نمی افتد.
وی در پاسخ به این پرسش که کی به این قیمت ۴۰۰ تا ۴۲۰ می رسید؟ اظهار داشت: این برنامه ای که ما داریم برای بحث تولید داخل که ان شاء الله شکل بگیرد در کنار استمرار واردات، ان شاء الله پیشبینی می نماییم همین روند نزولی را می رویم جلو تا اواخر سال و اوایل سال آینده به آن بحث برسیم.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی افزود: ان شاء الله روی لاشه ۴۲۰ هزار تومان ما بتوانیم به آن قیمت تعادلی برسیم. یک کار دیگر هم که ما کردیم برای اینکه واقعاً خیال هموطنان راحت باشد و بتوانیم به یک ثبات بازار برسیم، بحث افزایش عرضه گوشت گوساله منجمد است. به عبارتی؛ برزیلی است که این را ما حدودا سال جاری هرچند ما این کالا را بردیم تالار ۲، اما تلاش کردیم روی قیمت تعادلی ۲۸۵ هزار تومان با عرضه زیاد این قیمت را کنترل نماییم.
پیمان پاک اظهار داشت: این مساله سبب می شود که مجموعه هایی که مصارف زیادی دارند مثل مجموعه های پرمصرف مثل پادگان ها، مجموعه های دانشگاهی، بیمارستانی حتی بعضی رستوران ها و اصناف از بازار گوشت گرم بیرون بروند. این خروج آنها از بازار گوشت گرم کمک می نماید به کنترل مصرف خانوار. برنامه ای که ما ریختیم تا آخر سال ۳۰ هزار تن گوشت منجمد برزیلی وارد می شود، هم اکنون هشت هزار تن گوشت در سردخانه های پشتیبانی امور دام است، دارد توزیع می شود، ۱۵ هزار تن گوشت منجمد در گمرکات کشور است، آزمایش ها دارد صورت می گیرد برای ترخیص و ۲۰ هزار تن هم در راه است. یعنی تا ماه مبارک رمضان بیشتر از ۳۵ هزار تن گوشت منجمد برزیلی هم وارد بازار می شود؛ و این یک کمکی است برای کمک و آن کنترل بازار و ایجاد تعادل که در شب عید و ماه مبارک رمضان هم ما با کمبود گرفتار نباشیم.
وی متذکر شد: گوشت گرم گوسفندی و گوساله مان، روزانه ۲۰۰ تن برنامه ریزی کردیم به صورت میانگین برای عرضه آن. دستوری که عرض کردم آقای معاون اول دادند و بانک مرکزی هم ارز آنرا تأمین کرده است ما تلاش می نماییم به ۳۰۰ تن برسد. این با تنوع مبادی صورت گرفته است. هم اکنون از هفت تا هشت کشور دنیا گوشت گرم وارد می شود؛ مغولستان، شرق اروپا، استرالیا، کنیا، ارمنستان، یک مقداری گرجستان و روسیه، هم اکنون هم از این هفته با زحماتی که دوستان در دامپزشکی کشیدند برای نخستین بار آفریقای جنوبی هم که به شکلی از نظر دامپزشکی شرایط بسیار خوبی دارد، با تشکیل کانال های مالی و بحث های تجاری ما از این هفته ان شاء الله گوشت گرم را از آفریقای جنوبی هم وارد می نماییم و آن سبدمان را افزایش می دهیم در واردات گوشت گرم.
وی در پاسخ به این پرسش که از پاکستان هم دام زنده وارد می شود؟ اظهار داشت: پاکستان؛ دام زنده است و به عبارتی گوشت گرم است، آن جا می آید قرنطینه می شود به صورت پیله وری می آید، کشتار می شود، آن جا مصرف ارزی ما نداریم، در ازای صادراتی که پیله وران می کنند ما روزانه آن جا هم عرضه گوشت گرم را داریم که الآن هم الحمدلله مشکلی نیست، یک سری دوستان هم نگران بودند، مرز بسته باشد، امروز هم هیچ مشکلی ندارد، روال برقرار است و ما همین مسیر را افزایش می دهیم و آن جا تاکید داریم، چون در ازای صادرات کالاهای پیله وری است، این افزایش کمک به معیشت مردم سیستان و بلوچستان هم می کند در عین حال که کنترل بازار را هم دارد. هم اکنون گوشت گرمی که به صورت پیله وری می آید بدون مصرف ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ دارد به هفت تا هشت استان با قیمت وکیومی یعنی گوساله بدون استخوان و بدون خس دارد ۳۵۰ هزار تومان عرضه می شود.
پیمان پاک متذکر شد: گوشت گوسفندی لاشه ۲۸۰ هزار تومان عرضه می شود به مردم. در تهران عرضه می شود، در استان یزد عرضه می شود، استان اصفهان است منتها اصفهان به علت حجم زیاد جمعیت و گسترده یک مقداری شاید کمتر دیده شود. در استان قم، البرز، زنجان، خراسان رضوی هم همینطور، ان شاء الله این حجم افزوده می شود و این عرضه را انجام می دهیم. یک نکته مهم اینجا وجود دارد، استان تهران خودش واردکننده دام است، ما روزانه ۱۲ هزار راس گوسفند باید بکشیم در استان تهران، وقتی این واردات به صورت منسجم اینجا عرضه می شود، این گوسفند پس می زند در استان ها و سبب می شود خود استانهای تولیدکننده دام هم یک تعادلی در دام زنده شان و در نتیجه در قیمت گوشتشان به وجود بیاید.
۲۲۳۲۲۵


1402/11/19
13:37:49
5.0 / 5
309
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد