توزیع گوشت وارداتی به نام مردم به کام رستوران ها

توزیع گوشت وارداتی به نام مردم به کام رستوران ها

به گزارش آبیاری، همشهری آنلاین نوشت: قسمتی از گوشت قرمز که با ارز نیمایی وارد کشور و در شبکه فروشگاه های زنجیره ای توزیع می شود، بجای این که به دست مردم مصرف کننده برسد، راهی رستوران ها می شود و ضعف نظارت بر سازوکار توزیع این گوشت های عرضه شده انتقاد شهروندان را به دنبال داشته است.



دولت با هدف کنترل بازار داخلی گوشت قرمز در کوشش برای افزایش واردات و توزیع گسترده گوشت یخ زده خارجی است و البته این سیاست سبب شده تا بگفته رییس سازمان برنامه و بودجه کشور برای کنترل قیمت مواد خوراکی در داخل سالانه ۱۵ میلیارد دلار محصولات کشاورزی وارد شود.

افت محسوس تولید گوشت قرمز به روایت مرکز آمار ایران در حالی استمرار دارد که علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی از برنامه ریزی برای توزیع گسترده گوشت منجمد وارداتی با قیمت تعادلی ۲۸۵ هزار تومان آگاهی داده است.

او دلیل افت تولید گوشت قرمز در داخل را خشکسالی ۲ سال اخیر و افزایش هزینه دامداران به سبب حذف ارز ترجیحی اعلام و اشاره کرد: بنا بر این پشتوانه دامی کشور به سبب عرضه بیشتر دام های مولد گرفتار لطمه شد. با این توصیف راه حل کوتاه مدت از نظر مرد شماره ۲ این روزهای وزارت جهات کشاورزی این است که دولت واردات گوشت گرم و منجمد را در دستور کار خود قرار دهد. پیمان پاک می گوید: روزانه ۲۰۰ تن گوشت گرم وارداتی به بازار عرضه خواهد شد که از ۸ کشور درحال واردات است و از هفته آتی واردات گوشت قرمز گرم افزایش خواهد یافت و به ۳۰۰ تن خواهد رسید.

او اضافه کرد: عرضه گوشت منجمد برزیلی با قیمت تعادلی ۲۸۵ هزار تومان هم افزایش خواهد یافت که مجموعه های بزرگ پرمصرف مثل رستوران ها و اصناف از این نوع گوشت استفاده می کنند و از بازار گوشت گرم خارج خواهند شد و تا ماه رمضان ۳۵ هزار تن گوشت منجمد وارد خواهد شد.

علیرضا پیمان پاک، او با اعلان اینکه طبق آمار مرکز آمار زایش و پرواربندی در این سه ماه اخیر نسبت به سال قبل ۲۵ درصد افزایش داشته است، اظهار داشت: این یعنی در فصل بهار و تابستان سال آینده ۲۵ درصد افزایش عرضه گوشت نسبت به سال قبل داریم که این خودش بازار را تنظیم می کند و آثار مثبتی در کاهش قیمت دارد. پیمان پاک در عین حال فاش می سازد: این واردات جمعاً ۴ درصد کل تولید دام کشور نمی گردد، اما به شکلی برنامه ریزی می نماییم که بتواند نرخها را کنترل کند.

قیمت دولتی شقه گوسفندی
پیمان پاک در پاسخ به این پرسش که قیمت تعادلی گوشت قرمز چقدر است، اظهار داشت: قیمت تعادلی بر طبق اعلام معاونت امور دام، حدود ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار تومان برای شقه گوسفند است.

وی اضافه کرد: واردات گوشت گرم گوسفندی و گوساله را روزانه ۲۰۰ تن برنامه ریزی کردیم و بر طبق دستور معاون اول و تامین ارز بانک مرکزی تلاش می نماییم این واردات به ۳۰۰ تن برسد. این مقام وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد: هم اکنون از هفت تا هشت کشور دنیا شامل مغولستان، شرق اروپا، استرالیا، کنیا، ارمنستان، یک مقداری گرجستان و روسیه گوشت گرم وارد می شود، همین طور از این هفته برای نخستین بار گوشت گرم را از آفریقای جنوبی هم وارد می نماییم و سبدمان را در واردات گوشت گرم افزایش می دهیم.

وی اشاره کرد: تا ماه مبارک رمضان بیش از ۳۵ هزار تن گوشت منجمد برزیلی هم وارد بازار می شود که این کمکی برای کنترل بازار و ایجاد تعادل خواهد بود تا در شب عید و ماه مبارک رمضان با کمبود مواجه نشویم.

بازار تا تابستان سامان می یابد
داوود منظور، رییس سازمان برنامه و بودجه هم که به استان مازندران رفته بود، با اعلان اینکه سالانه ۱۵ میلیارد دلار محصولات کشاورزی وارد ایران می شود، اظهار داشت: زنجیره تولید مرغ اجداد، مرغ مادر، تخم مرغ های نطفه دار درحال بازسازی است، برای اینکه در دوره ای به سبب سیاست های درست یا غلط این زنجیره گرفتار لطمه شد.

وی با اعلان اینکه باید زنجیره تولید دام در کشور به شکلی بازسازی شود تا نیاز به واردات گوشت نباشد، افزود: در بازار مرغ و گوشت برنامه ریزی دقیق انجام شده و تا آخر خرداد ماه سال آینده زنجیره مرغ و گوشت کشور بازسازی می شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با عنوان این که باید بازار فروش مطمئنی را برای محصول فراهم نماییم، اظهار داشت: فروشگاه های زنجیره ای باید برنج موجود در انبارها را خریداری کنند و خط اعتباری و سرمایه در گردش به آنها داده شود و توجه به بهبود وضعیت کشاورزان در دستور کار قرار گیرد.

با افزایش عرضه گوشت گرم در بعضی فروشگاه های زنجیره ای، صف تقاضا به سبب اختلاف قیمت گوشت عرضه شده با قیمت بازار زیاد شده به شکلی که مشاهدات نشان از ایستادن شهروندان به مدت چند ساعت برای خرید گوشت قرمز با نرخ دولتی شده است. برخی شهروندان دلیل این صف را مراجعه افرادی برای خرید گوشت با قیمت گوشت قرمز به نمایندگی از رستوران ها می دانند که سبب شده تا قسمتی از گوشت توزیع شده، اساسا پیش از رسیدن به دست مردم، از کانال دیگری به افراد خاص داده شود.





۲۲۰



منبع:

1402/11/30
09:14:32
5.0 / 5
311
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد