دبیر انجمن تولیدكنندگان جوجه یكروزه:

44 درصد گله های مرغ مادری کشور پیر شده اند

44 درصد گله های مرغ مادری کشور پیر شده اند

به گزارش آبیاری دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه اظهار داشت: هم اکنون سن ۴۴ درصد از گله های مرغ مادری موجود بیشتر از ۶۴ هفته بوده و از سن اقتصادی آنها عبور کرده است.


به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا، «محمدرضا صدیق پور» امروز (سه شنبه) در نشست سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی با فعالان و تشکل های کشاورزی و صنایع غذایی در اتاق بازرگانی تهران، اضافه کرد: همان گونه که آگاه هستید امروز در شرایط سختی قرار گرفته ایم به صورتی که هزینه تولید گله های پیر ۳۰ تا ۴۰ درصد بالاتر از هزینه های تولید در شرایط عادی است.
وی ضمن اشاره به سخنان وزیر جهاد کشاورزی در خصوص این که واحدهای تولیدی بخش کشاورزی بنگاه خیریریه نیستند و باید کار اقتصادی انجام دهند اظهار داشت: بی توجهی به شرایط جوجه یکروزه که به تازگی مورد هجمه گروه های مختلف قرار گرفته می تواند شرایط سختی ایجاد نماید. همان گونه که از نوروز سال قبل تابحال ۷۰۰ میلیون جوجه تولید شد اما نتوانستیم هفت میلیون جوجه وارد کشور نماییم.
وی درباره بحث تغییر قیمت جوجه یکروزه خاطرنشان کرد: از سال قبل تغییر قیمت جوجه یکروزه روی میز معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی باقی مانده است که پیش تر اعلام می شد با تغییر دولت این مورد اصلاح می شود اما بازهم این مورد را به بعد موکول می کنند.
این مقام مسئول افزود: افزایش قیمت جوجه یکروزه امکان دارد هزار تومان در قیمت مرغ تأثیر داشته باشد اما امروز ۴۴ درصد گله های پیر ما ۴۰ میلیون جوجه تولید می کنند که باید در حفظ آن کوشید.
لزوم خروج صنعت طیور از تولید سنتی و پرهزینه
«غلامعلی فارغی» رئیس انجمن ملی طیور ایران به سه رویکرد اصلاح ساختار تولید طیور به زنجیره، تغییر رویکرد تنظیم بازار و برنامه ریزی تولید اشاره نمود و اظهار داشت: وضع موجود تولید طیورکشور سنتی، پرهزینه و کم بهره است درحالی که برپایه مطالعات سال ۱۳۹۲ باید این ساختار به سمت تولید زنجیره ای و یکپارچه شدن سوق داده می شد.
وی عنوان کرد: در چند سال گذشته فقط در جهت تخریب اصلاح ساختار حرکت شد و ساختار صنعت که سالانه قرار بود ۱۵ درصد اصلاح گردد همچنین زمین گیر شده است.
رییس انجمن ملی طیور ایران اظهار داشت: اصلاح ساختار صنعت طیور می تواند در شرایط ارزی فعلی یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی برای کشور داشته باشد.
وی افزود: دومین رویکرد، تشکلی است در همان مطالعاتی که اتفاق افتاد، قرار شد که یک تشکل به نمایندگی از تمام حلقه ها رابط بین دولت و بخش خصوصی شود اما متاسفانه همچنان این تعدد تشکلی و تصمیم گیری به چالش ها دامن زده است.
فارغی اضافه کرد: به نظر می آید با شرایط فعلی باید رویکرد تنظیم بازار و برنامه ریزی تولید تغییر یابد که نیازمند کمک بخش خصوصی است.
۸۰ درصد تخم مرغ تولیدی کشور بدون قیمت وارد بازار می شود
«مهدی معصومی اصفهانی» رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تخم مرغ شناسنامه دار اظهار داشت: بیشتر از ۸۰ درصد تخم مرغ تولیدی کشور بدون نام و قیمت وارد بازار می شود در واقع هر کسی با سلیقه خودش تخم مرغ را می فروشد، سوپرمارکت ها خودشان تصمیم می گیرند این محصول را با چه قیمتی بفروشند.
وی با اشاره به اینکه تخم مرغ تنها محصولی است که قیمت مشخصی ندارد، اضافه کرد: قیمت محصولاتی چون مرغ و تخم مرغ باید تابع عرضه و تقاضا باشد نه قیمت تمام شده که حالا اجرا می شود.
عضو هیاتنمایندگان اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: از سال قبل تابحال شاهدیم که برای ۵ تا ۱۰ درصد کمبود مرغ یا تخم مرغ در بازار قیمت ها دو تا سه برابر افزایش می یابد ازاین رو آنچه انتظار می رود این است که وزارت جهاد کشاورزی مواد اولیه مورد نیاز این بخش را تأمین کند.
به گفته وی، حالا تولیدکنندگان سپر دفاعی اعتراضات مردمی هستند در حالیکه تولید کننده در افزایش قیمت این محصولات تقصیری ندارد.
صنعت شیرینی و شکلات با مشکل کمبود گندم و آرد روبروست
«جمشید مغازه ای» دبیر انجمن صنایع شیرینی و شکلات ایران اظهار داشت: سالانه صنعت شیرینی و شکلات کشور به ۱.۵ میلیون تن گندم نیاز دارد که حالا به علت کمبود گندم تولیدی کشور، در تأمین گندم و آرد مورد نیاز با مشکل جدی روبرو می باشیم.
وی عنوان کرد: صنعت ما با عنایت به پتانسیل بالای صادراتی سالانه در بدترین شرایط بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه دارد.
دبیر انجمن صنایع شیرینی و شکلات ایران اظهار داشت: صنعت شیرینی و شکلات کشور در تأمین مواد اولیه ای مانند شکر، روغن و گندم و آرد مدت هاست که در مضیقه قرار دارد به صورتی که در بهمن ماه سال قبل با کمبود روغن خوراکی روبرو شدیم.
مغازه ای اضافه کرد: این صنعت آمادگی دارد در کنار دولت برای تأمین آرد مورد نیاز خود، گندم تأمین و وارد کند که این مهم نیازمند حمایت دولتی است.
گوجه فرنگی به صورت خام فروشی از کشور خارج نشود
«محمد میررضوی» دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران هم در این جلسه در سخنانی اظهار داشت: صنایع کنسرو ایران دارای ۱۷۰ واحد صنعتی غذایی فعال در کشور است که مستقیم با وزارت کشاورزی در ارتباط می باشد.
وی اظهارداشت: این صنعت اثبات نموده که در طول هشت سال جنگ می تواند غذای یک رزمنده را حداقل تأمین کند و یک صنعت استراتژیک برای کشور به حساب می آید.
به گفته این فعال اقتصادی، در این صنعت ما شاهد مشکلاتی هستیم که به صورت نوشتاری ارائه داده ایم منتهی در کشاورزی ما، کشت قراردادی با کشاورز را خیلی به صورت دیکته شده نداریم.
وی اظهار داشت: رب گوجه فرنگی از محصولاتی است که سال جاری به علت خشکسالی گران گردید و مقداری افزایش قیمت پیدا کرد اما با این وجود واحدهای ما جذب محصول کردند.
میررضوی از دولت خواست تا گوجه فرنگی به شکل خام فروشی از کشور خارج و صادر نشود تا با فرآوری رب گوجه فرنگی با قیمت مناسب تری صادر شود.
درخواست برای اصلاح قیمت گندم شرکت بازرگانی
«رسول مژده شفق» دبیر انجمن کارخانجات ماکارونی استان تهران اظهار داشت: مشکلی که طی سالجاری با آن روبرو شده ایم این است که برحسب هماهنگی ها و پیگیری های صورت گرفته طی دو سال گذشته، کارخانجات ماکارونی کشت قراردادی خرید گندم را انجام دادند درحالی که ماکارونی مشمول قیمت گذاری گروه دوم کالایی است.
وی عنوان کرد: حتی گندم را ما گران تر از قیمت خرید تضمینی از کشاورزان می خریم و در دو سال قبل این روند رو به افزایش است اما سال جاری به دلایلی نامعلوم شرکت بازرگانی دولتی ایران پس از ۲۰ سال روند توزیع گندم یارانه ای را با قیمت سال قبل عرضه می کند و کیلویی ۳ هزارتومان تفاوت قیمت گندم خریداری ما و گندم این شرکت است.
دبیر انجمن کارخانجات ماکارونی استان تهران اضافه کرد: طی مکاتباتی با وزارت جهاد کشاورزی خواهان قیمت گندم صنف و صنعت تمام شده بدون یارانه باشد و با احتساب گندم سال آینده ادامه پیدا کند چونکه محصولات تولیدی ما کف کارخانه می ماند و از طرفی این تعارض و دوگانگی خلل در تولید ایجاد خواهد نمود.
وی افزود: قیمت گندم شرکت به قیمت تمام شده بازگردد تا ما بتوانیم به روند خرید کشت قراردادی را برای سالهای آتی ادامه بدهیم.
بلاتکلیفی ۲۰۰ هزار تن روغن در بنادر کشور
«امیرهوشنگ بیرشک» دبیر انجمن صنیع روغن خوراکی کشور اظهار داشت: حالا بیشتر از ۲۰۰ هزار تن روغن در بنادر موجود است که تعیین تکلیف نشده است.
دبیر انجن صنیع روغن خوراکی کشور اضافه کرد: حالا واردکنندگان بخش خصوصی انگیزه ندارند، چونکه کشت قراردادی دانه های روغنی به واردات دانه های روغنی گره خورده است.
به گفته وی، سال قبل الگوی کشت قراردادی ثمرات خوبی نداشت و سال جاری امیدواریم بتوانیم گسترش بدهیم.
بیرشک با اشاره به اینکه شفافیت سیاست های ارزی به تأمین بموقع کالاهای اساسی کمک می نماید، اضافه کرد: کارخانجات بیشتر از یک میلیون تن تولید روغن نباتی داشتند که امیدواریم در ۶ ماهه دوم با مشخص شدن سیاست ارزی مشکلی در تأمین و تولید پیش نیاید.


منبع:

1400/07/07
10:10:06
5.0 / 5
964
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد