سد شیروان در خراسان شمالی تشنه است

سد شیروان در خراسان شمالی تشنه است

مدیر امور منابع آب شیروان اظهار داشت: بر طبق بررسی حدود 60 درصد از ظرفیت سد شیروان ( بارزو) در استان خراسان شمالی خالی است.


اسحاق خسروپناه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تا حالا حدود ۳۸ میلیون متر مکعب از ظرفیت ۹۲ میلیون متر مکعبی این سد که برای تامین آب آشامیدنی شهرستان شیروان و کشاورزی منطقه راه اندازی شد، آبگیری شده است.
وی افزود: میزان آبگیری این سد تا دهم فروردین ماه سال ۱۴۰۰ نسبت به زمان مشابه سال قبل هم حدود ۱۰ درصد کاهش نشان میدهد.
وی حجم بگیر سد شیروان را در زمان مشابه سال قبل حدود ۴۱ میلیون متر مکعب اعلام شده است.
مدیر امور منابع آب شهرستان شیروان برنامه تنظیم آب سد برای مصارف امسال، ۱۴ میلیون متر مکعب برای حوزه کشاورزی، پنج میلیون متر مکعب نیز برای شرب شهر شیروان و روستاهای اطراف و یک میلیون متر مکعب نیز برای مصارف صنعتی دانست.
خسرو پناه باتوجه به کاهش میزان آبگیری سد شیروان امسال نسبت به زمان مشابه سال قبل از کشاورزان و مردم خواست تا در مصرف آب صرفه جویی کنند تا گرفتار مشکل کم آبی در پیک مصرف تابستانی نشوند.
این کارشناس امور آب شهرستان شیروان میزان ثبت باران را در نیمه نخست سال زراعی جاری ۱۴۰۰-۹۹ در این شهرستان حدود ۹۴ میلیون متر مکعب اعلام نمود که این بارش ها نسبت به زمان مشابه سال قبل ۳۲ درصد و نسبت به دوره آماری طولانی مدت حدود ۴۰ درصد بیان کرد.
استان خراسان شمالی هشت سد با ظرفیت ۲۳۴ میلیون مترمکعب درحال بهره برداری دارد که سد شیرین دره در مانه و سملقان و شیروان یا بارزو در شهرستان شیروان بزرگترین سد این استان شمرده می شود که حجم این دو سد به ۲۰۰ میلیون متر مکعب می رسد.
سد شیروان یا سد بارزو یک سازه ساختمانی در شیروان در استان خراسان شمالی، در شمال شرقی کشور و ۶۰۰ کیلومتری شرق تهران پایتخت ایران واقع شده است و در سال ۱۳۸۱به منظور ذخیره کردن آب ناشی از سیلاب های فصلی، جهت تامین قسمتی از آب آشامیدن و کشاورزی اراضی بر روی رودخانه قلچق ساخته شد.
شهرستان شیروان، بعنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی، بوسیله این سد آب مورد نیاز خودرا تامین می کند.
بر طبق آمار اداره کل هواشناسی استان خراسان شمالی در سال قبل ۲۳۷ میلیتر باران در ایستگاههای باران سنجی به ثبت رسید که نسبت به زمان مشابه آن سال ۹۸ میزان بارش ها ۱۶ درصد کمتر شد.
این استان ۳۴۴ هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد و ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در روستاها سکونت دارند.


1400/01/12
15:05:51
5.0 / 5
1120
تگها: آب , باغ , كشاورزی , هوا
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد