رویش ثانویه گیاهان علوفه ای در مراتع مازندران

رویش ثانویه گیاهان علوفه ای در مراتع مازندران

به گزارش آبیاری ایرنا- باآنکه بارندگی های شدید و سیل آسای هفته گذشته و بروز سیلاب به بخشی از زیر ساخت های جاده ای و چندین واحد مسکونی و زمینهای کشاورزی خسارت وارد کرد، اما به قول رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی مازندران، بارندگی سبب شد تا تولید علوفه با رویش ثانویه در مراتع استان افزایش قابل ملاحظه ای بیابد.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، وقوع سیل و سیلاب تابستانی هفته گذشته در مناطق مختلف کوهستانی مازندران طبق اعلام رسمی مدیریت بحران استان به ۳۲۰ واحد مسکونی، ۲۵ دهنه پل در سطح استان مازندران و حدود ۱۰۰هکتار زمین کشاورزی زراعی و باغی خسارت وارد کرد اما مهم ترین مزیت آن شادمانی بیشتر از سه هزار و ۸۰۰ خانوار عشایر بومی و یک هزار و ۶۰۰ خانوار عشایر غیر بومی که با حدود ۲ میلیون ۴۰۰ هزار واحد دامی سبک و سنگین در مناطق ییلاقی استان مازندران مشغول چرای دام در چارچوب کوچ ییلاقی هستند، شده است.
بر اساس گزارش هواشناسی مازندران طی روزهای شنبه تا چهارشنبه هفته گذشته بارش هایی سیل آسا به صورت متناوب در مناطق مختلف استان بارید و میزان آن هم بین ۱۰ تا ۲۱ میلی متر در طول شبانه روز متفاوت بوده است.
نعمت الله کوهستانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، وضعیت چرای دام در مراتع را برخلاف سالهای گذشته در مردادماه سال جاری بسیار مطلوب توصیف کرد و اظهار داشت: در حالیکه مراتع به دلیل شدت گرمای ماه خرداد و تیر در معرض خشکسالی کامل قرار داشته است، بارندگی های یک هفته گذشته همراه با ایجاد رطوبت و دمای مناسب، رویش و تولید علوفه را در مراتع به صورت چشم گیری گسترش داده است.
وی با بیان اینکه الان رویش ثانویه علوفه درمراتع بوجود آمد و نگرانی دامداران از خشکسالی تا حد زیادی برای چرای دام سال جاری برطرف شده است، افزود: بارندگی ها علاوه بر کاهش اثرات منفی خشکسالی در مراتع، خطر آتشسوزی ها را به مراتب کاهش داده است.
رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری وضعیت رطوبت و دمای هوا برای ادامه چرای دام تا پانزدهم شهریور ماه سال جاری که زمان خروج دام از مراتع ییلاقات استان است، را مناسب توصیف کرد و بیان داشت: حالا پوشش گیاهی بین مرز جنگل و مراتع خیلی خوب است و امیدواری جدی برای دامداران بوجود آورده است.
کوهستانی مساحت مراتع استان را ۳۸۷هزار هکتار اعلام نمود و عنوان کرد: تا کنون برای ۳۳۰هزار هکتار طرح مرتعداری تهیه شده است و برای باقی مانده مراتع فاقد طرح در استان تا آخر سال جاری بر مبنای بخشنامه ابلاغی سازمان کتابچه طرح مرتعداری تهیه و به بهره برداران داده می شود.
اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری که یکی از دو اداره کل استان به حساب می آید، بیشتر از ۳۸۷ هزار هکتار مرتع را تحت پوشش دارد و برای ورود به آن برنامه زمان بندی عرضه می دهد. مراتع این منطقه از نظر میزان و پراکندگی پوشش گیاهی به مراتع درجه یک، دو و سه تقسیم می شوند. از این میزان مرتع بیشتر از ۶۰ درصد درجه یک و خوب به حساب می آید که با مدیریت، نگهداری و کنترل ورود دام و قرق، پوشش گیاهیشان حفظ می شود.
هوای مازندران که در هفته پشت سر گذاشته شده خنک و همراه با بارندگی بود، طبق اطلاعیه جدید اداره کل هواشناسی مازندران در هفته پیش رو با افزایش محسوس دما همراه خواهد بود. به صورتی که در ایام پایانی هفته دمای هوا در بعضی مناطق مازندران تا مرز ۴۰ درجه هم افزایش خواهد یافت و مازندرانی ها بعد از روزهای خنک تابستانی، یک مرتبه دیگر گرمای سوزان تابستان را تجربه خواهند کرد.



1400/05/18
10:18:00
5.0 / 5
988
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد