ظرفیت صنایع تبدیلی کرمانشاه ۷۰۴ هزار تن افزوده شد
آبیاری: ایرنا- مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی کرمانشاه از تحقق برنامه سه ساله بخش صنایع تبدیلی استان آگاهی داد و اظهار داشت: در این برنامه افزایش ظرفیت 704 هزار تنی صنایع تبدیلی تا آخر سال 1400 هدف گذاری شده بود که این میزان حالا محقق شده است.
«سعید کریمی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با اعلان اینکه این افزایش ظرفیت در قالب ۶۸ طرح، اشتغالزایی ۲ هزار و ۲۳۲ نفر را به همراه داشته است، اضافه کرد: با این افزایش ظرفیت حدود ۵۲۰ هزار تن محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه صادر گردیده است.
وی با اشاره به این که کرمانشاه اکنون در فرآوری و بسته بندی جایگاه خوبی دارد، گفت: باتوجه به جایگاه ویژه این استان در تولید نخود، طی سالهای قبل در حوزه بسته بندی این محصول حرفی برای گفتن نداشیم، اما حالا ۲ واحد سورت لیزری برای بسته بندی و صادرات و ۲ واحد تولید فلافل و لپه نخود در استان فعالیت دارند که توانسته اند بازار خوبی در اقلیم کردستان عراق به دست آورند.
مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان اشاره کرد: هنوز جای کار زیادی در بحث فرآوری نخود در استان وجود دارد و نباید تنها به ساخت این واحدها اکتفا نماییم، بنا بر این در تلاشیم با برنامه ریزی های انجام شده واریته های نخود را که در صنعت کاربرد دارد، بیشتر در استان کشت نماییم.
کریمی اظهار داشت: در سالهای گذشه تنها یک کارخانه رب در استان کرمانشاه فعالیت می کرد که بازار انحصاری در اختیار داشت، اما اکنون با راه اندازی سه واحد فرآوری گوجه بازار رقابتی برای تولید محصول فرآوری شده باکیفیت فراهم گشته است.
وی تصریح کرد: اکنون نیز یک واحد دیگر فرآوری گوجه در شهرستان سنقر و کلیایی در دست راه اندازی است که پیش بینی می شود اواخر سال ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد.
به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا، در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همین طور ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.