5 هزار و 200 هکتار کشت علوفه ای در خراسان جنوبی انجام می شود

5 هزار و 200 هکتار کشت علوفه ای در خراسان جنوبی انجام می شود

به گزارش آبیاری مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از شروع کشت پاییزه در این استان آگاهی داد و اظهار داشت: کشت پنج هزار و 200 هکتار محصول قصیل جو (کشت های علوفه ای پاییزه) از برنامه های استان در سال زراعی جاری است.


سید مجتبی حسینی روز یکشنبه در نشست خبری با موضوع بررسی وضعیت کشت پاییزه و توزیع کود در سال زراعی جدید اضافه کرد: با عنایت به این که شرایط مطلوبی از نظر میزان بارندگی ها برای خراسان جنوبی پیش بینی نشده، از طرفی همه کشاورزان استان دامدار کشاورز هستند، تامین علوفه مورد نیاز دام از با اهمیت ترین اولویت ها است.
وی اظهار داشت: یکی از با اهمیت ترین راهکارهای تامین علوفه مورد نیاز دام کشاورزان استان توسعه کشت های پاییزه خصوصاً قصیل است که می تواند حجم علوفه خوبی را در اختیار دامداران قرار دهد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اضافه کرد: با عنایت به شروع سال زراعی جدید (اول مهر ۱۴۰۰ تا اختتام شهریور ۱۴۰۱) ۴۵ هزار و ۸۹۰ هکتار از اراضی استان به کشت محصولات پاییزه اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: مانند سالهای گذشته برنامه های کشت پاییزه از طرف وزارت جهاد کشاورزی به استانها ابلاغ و بر طبق آن برنامه ریزی لازم برای تحقق آن انجام می شود.
حسینی اظهار داشت: متناسب با ظرفیت ها، شرایط اقلیمی و وضعیت هر شهرستان، سطح زیرکشت محصولات پاییزه، تامین میزان کود، میزان بذر، برنامه های آموزشی و ترویجی، تسهیلات و مزارع الگویی تعیین شده و در دستور کار قرار می گیرد.
وی عنوان کرد: برنامه سال زراعی جدید کشت ۱۸ هزار هکتار گندم در استان است که این میزان با سطح سال قبل که ۱۸ هزار و ۶۰ هکتار بود، همخوانی دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی برنامه کشت جو امسال را معادل ۲۲ هزار و ۴۵۰ هکتار اعلام نمود و اظهار داشت: این میزان نسبت به سال قبل که ۲۱ هزار هکتار بود، تا حدودی افزایش پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: در سال زراعی جاری بوسیله وزارت متبوع کشت ۲۰۰ هکتار کلزا، ۱۰ هکتار چغندر علوفه ای پاییزه که جزو سیاست های تغییر الگوی کشت از بهاره به پاییزه است نیز به استان ابلاغ گردیده و از نظر صرفه جویی در مصرف آب و تولید علوفه بسیار اثرگذار خواهد بود.
حسینی از تامین بذور اصلاح شده برای کشت های پاییزه آگاهی داد و اضافه کرد: برای تامین بذور رسمی و خودمصرف (برگزیده شدن مزارع خوب و تامین بذور) برنامه ریزی لازم انجام شده و بموقع در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه حدود هزار تن بذور خودمصرف برای کشت پاییزه تامین شده است خاطرنشان کرد: برای سایر نهاده ها همچون کودهای پایه بمنظور کشت پاییزه و میزان نیاز در استان تامین و تدارک دیده شده است که در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ضمن اشاره به برنامه ریزی انجامن شده برای ایجاد مزارع تولید بذور اصلاح شده در سال آتی اظهار داشت: کشت و تامین بذور اصلاح شده را در دستور کار داریم.
وی افزود: در سال زراعی جاری ۴۱۵ هکتار از اراضی استان برای تولید ارقام اصلاح شده در مورد جو و ۴۷۰ هکتار برای تولید بذور اصلاح شده گندم اختصاص می یابد که بذور پایه تامین شده و در اختیار شرکت های تولیدکننده بذر قرار گرفته است.
حسینی با تکیه بر این که امسال ارسال علوفه تولیدی استان توسط شرکت های مختلف به خارج از استان ممنوع شده است اظهار داشت: با عنایت به خشکسالی شدید و کمبود علوفه مورد نیاز دام استان از چند ماه قبل تصمیم گرفته شد تا علوفه تولیدی فقط در داخل استان توزیع شود.
وی با اشاره به اینکه میزان نزولات جوی سال قبل به شدت کاهش پیدا کرد اضافه کرد: خشکسالی یک پدیده یا بحران نیست بلکه قسمتی از اقلیم ما است و خیلی از منابع آبی استان قنوات هوابین هستند که به میزان نزولات جوی وابسته بوده و کشاورزان در این مواقع آب را بیشتر به باغات اختصاص می دهند تا مزارع، پس موجب کاهش عملکرد محصولات زراعی شد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: وقتی با کمبود منابع آبی مواجه هستیم کاهش کیفی آب را هم داریم و به تدریج میزان املاح و شوری منابع آبی افزایش می یابد و این املاح در سطح خاک پخش می شود.
وی عنوان کرد: خشکسالی و کمبود بارندگی های استان سبب شد در گندم و جو بین ۴۰ تا ۵۰ درصد خسارت به محصولات وارد شود البته خشکسالی پدیده پیچیده و چندوجهی است که در پشت آن اتفاقات زیادی از قبیل تشدید آفات، شوری خاک و تنش های دیگر را نیز داریم.
حسینی ضمن اشاره به کشت برخی محصولات آب بر همچون هندوانه در بعضی شهرستان های استان اظهار داشت: به ازای کشت یک هکتار گندم بین پنج تا هفت هزار متر مکعب آب و برای هندوانه ۱۲ هزار متر مکعب آب مصرف می شود اما از لحاظ ارزش اقتصادی با عنایت به تجربه چندین ساله کشاورز، کشت هندوانه را انتخاب می کنند.
وی اضافه کرد: بر طبق آخرین آمار سازمان جهاد کشاورزی (سال زراعی ۹۹-۹۸) سطح محصولات زراعی آبی استان ۶۹ هزار و ۳۴۴ هکتار و دیم ۱۴ هزار و ۶۲۵ هکتار است که در مجموع ۶۶۰ هزار و ۲۸۵ تن محصول از آن تولید می شود.



منبع:

1400/07/05
14:30:51
5.0 / 5
843
تگها: آب , آموزش , اقلیم , باغ
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد