همکاری محیط زیست و آموزش و پرورش برای فرهنگسازی در حوزه آب

همکاری محیط زیست و آموزش و پرورش برای فرهنگسازی در حوزه آب

مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان محیط زیست ضمن اشاره به ارتباط ناگسستنی میان سازمان حفاظت محیط زیست و مردم اظهار داشت: ما باور داریم بدون حضور مردم نمی توانیم وظایف خویش را محقق نماییم.



به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا سید ابوالقاسم موسوی در نشست خبری که امروز بصورت برخط برگزار شد، با اشاره به اهمیت ارتباط با مردم اشاره کرد: سازمان حفاظت محیط زیست دامنه وسیعی در زمینه های اجتماعی دارد. این مسئولیت در ۴۰ حوزه مختلف وجود دارد و خیلی از این مسئولیت ها وابستگی تنگاتنگی با مسائل اجتماعی و فرهنگی دارند.

وی افزود: همکاری با مردم، تنها راهکار مشکلات زیست محیطی است. ما باور داریم بدون حضور مردم نمی توانیم وظایف خودرا محقق نماییم. هم اکنون ۱۰۱۲ تشکل محیط زیستی و منابع طبیعی داریم که بیشتر آنها فعال و مطالبه گر هستند و در حل چالش های زیست محیطی کمک حال سازمان خواهند بود.

موسوی با اشاره به برنامه های رسانه ای سازمان افزود: ما در سال قبل در کل کشور ۱۰۰۰ دقیقه برنامه رسانه ای با تنوع بسیار زیاد تولید کردیم و در شش ماه اخیر اهتمام بر افزایش آن نیز داشتیم. رسانه های اجتماعی و فضای مجازی دنیای رسانه را تغییر داده است و هم اکنون تنها کانال خبری مردم صدا و سیما نیست. پس ما تلاش می نماییم از ظرفیت رسانه های دیداری و شنیداری استفاده نمائیم.

وی ضمن اشاره به برنامه سازمان محیط زیست برای چالش های استانی و منطقه ای اظهار داشت: اهتمام می نماییم که این مشکلات را به شکل درون استانی و درون منطقه ای برطرف نماییم. ۳۰ طرح جدی در جوامع محلی اجرا کرده ایم که بیشتر در زمینه تالاب و آب بوده است. برنامه استانها باید میدانی و عملیاتی باشد. در همین زمینه نیز ۱۷۸ طرح متکی به کمک مردم به ما ارائه شد و ما آنها را بررسی کردیم. اساسا با اختصاص اعتبار بیشتر و مناسب تر، چالش های درون استانی و جوامع محلی حل خواهد شد.

مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی و مسئولیت اجتماعی با اشاره به مسئله پسماند اضافه کرد: موضوع پسماند نیز بصورت جدی دنبال می شود و برای آن برنامه داریم. صدا و سیما نیز قول داده است تا در این مساله و دیگر موضوعات زیست محیطی به ما کمک نماید. صدا و سیما و سازمان حفاظت محیط زیست یک خانواده هستند.

وی با اشاره به همکاری سازمان حفاظت محیط زیست با آموزش و پرورش برای افزایش آگاهی در موضوع محیط زیست افزود: معاونت آموزش و مشارکت مردمی همکاری خوبی با وزارت آموزش و پرورش بصورت مبنایی انجام داده و کارهای زیربنایی خوبی انجام شده است. هم در مقطع پیش دبستانی و هم در قالب کتاب انسان و محیط زیست و مفاهیم کتب درسی به اهمیت موضوع آب اشاره شده است.

موسوی همین طور با تاکید بر اهمیت غیرقابل انکار موضوع آب اظهار داشت: اکنون بیش از ۳۰ درصد کارگاه های ما به حوزه آب می پردازند. بتازگی طرحی در جنگلها به نام پویش ایران سبز اجرا شد و خیلی از دستگاه های اجرائی برای کاشت درخت و نهال همکاری کردند. تناقضی در این طرح ها و طرح های حفظ آب به وجود می آید که برای مردم قابل توجیه نیست. از طرفی پرهیز از مصرف آب و از جانب دیگر کاشت درخت متناقض است. پس برنامه ما این است که کاشت گیاه در مناطقی اتفاق بیفتد که مشکل آبی ندارند همین طور گونه های بومی که به آب کمی نیاز دارند در این مناطق کاشته شوند.

مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت وجود دغدغه زیست محیطی در نسل جوان اظهار داشت: مفاهیم زیست محیطی نه فقط بصورت نظریه بلکه باید به شکل عملی نیز جا بیفتند و ذهنیت زیست محیطی ایجاد شود.

موسوی با اشاره به برنامه سازمان حفاظت محیط زیست برای آشنایی دانش آموزان با محیط زیست اشاره کرد: طرح محیط یار - که با هدف آشنایی دانش آموزان با محیط بانان بصورت میدانی طراحی شده - مدتی است که اجرا می شود. محیط بانان در این طرح بصورت حضوری وچهره به چهره و در زمان شیوع پاندمی کرونا بوسیله سامانه «شاد» با دانش آموزان ارتباط برقرار می کنند. این طرح هنوز جای اصلاح دارد و به کمک همکاران در ادارات کل استانها، سمن ها و اساتید دانشگاه درحال بازبینی است و به زودی نهایی خواهد شد.

مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست بر لزوم ایجاد ذهنیت محیط زیستی در دانش آموزان اصرار کرد و افزود: مفاهیم زیست محیطی نه فقط بصورت نظریه بلکه باید به شکل عملی نیز جا بیفتند و ذهنیت زیست محیطی ایجاد شود. دانش آموزان ما در آینده باید نسبت به محیط زیست احساس مسئولیت کنند و نسبت به آن حساس و منشا اثر باشند.

موسوی با اشاره به چالش های مالی سازمان حفاظت محیط زیست برای اجرای طرح های خود اظهار داشت: ما با اندک اعتباری که در اختیار داریم، اهتمام می نماییم به حل چالش های محیط زیست بپردازیم. آموزش در خیلی از حوزه ها لازم و لازم است ولی ما به سبب مشکلات مالی نمی توانیم همه آنها را پوشش دهیم.

وی همین طور با اشاره به مسئله آلودگی هوا و نقش رسانه در افزایش سطح آگاهی درباره آن اضافه کرد: ما کارگروهی به نام کارگروه ملی هوا داریم که دراین زمینه فعالیت می کند. باتوجه به حساسیتی که در این مساله وجود دارد، انتظار ما از صدا و سیما بیشتر است. برمبنای تفاهمنامه ای که بتازگی به امضا رسید، قول های خوبی از جانب صدا و سیما داده شده است و امیدواریم این رسانه از این پس برای تهیه کنندگی، برنامه نویسی و پخش محتوای زیست محیطی توان بیشتری بگذارد.

موسوی در آخر ضمن اشاره به اجرای طرح های پسماند در کشور اظهار داشت: یکی از طرح هایی که حدودا از شش ماه پیش شروع شده است، مدیریت پسماند زباله های شهری و روستایی است. این طرح در دو روستا در مازندران با رویکرد مدیریت اجتماعی پسماند و با کمک سازمان های مردم نهاد اجرا شده و امیدواریم با اختصاص بودجه ای از طرف صندوق ملی محیط زیست اجرای آن به همه روستاهای ایران برسد. با فرهنگ سازی این سازمان های مردم نهاد، ۹۸ درصد مردم پای کار آمدند و حجم زباله روستا به یک چهارم رسید همین طور در جریان اجرای این طرح درآمدزایی نیز انجام شد. هدف ما این است که مردم ۳۷ هزار روستا آموزش بدهیم و مدیریت پسماند را در همه آنها پیاده نماییم.




1400/10/05
21:31:00
5.0 / 5
980
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد