رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری :

ماهواره خیام برای پایش عرصه های جنگلی مازندران آماده است

ماهواره خیام برای پایش عرصه های جنگلی مازندران آماده است

به گزارش آبیاری، رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: ماهواره خیام با مالکیت سازمان فضایی ایران برای پایش عرصه های جنگلی و طبیعی مازندران و مقابله با زمین خواری آماده است.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، محمدرضا یزدی روز شنبه در نشست کارگروه فراقوه ای مبارزه با زمین خواری در استانداری مازندران اضافه کرد: پایش ماهواره ای عرصه های طبیعی کشور برای مقابله با زمین خواری و جنگل خواری در دستور کار است و به صورت ویژه ماهواره خیام برای این منظور آماده شده است.
وی تصریح کرد: پنجره واحد مدیریت زمین حداکثر تا ۲ هفته آینده در مازندران راه اندازی خواهد شد و با این راهبرد بطور حتم روند نظارت بر عرصه های طبیعی استان بهتر دنبال می شود.
رئیس دبیر خانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری با بیان این که، یک هزار و ۴۵۰ پرونده ساخت و ساز غیرمجاز در سالهای گذشته در استان تشکیل شده ولی تابحال تعیین تکلیف نشده است، اظهار داشت: مسؤلان امر با جدیت و در کمتر از ۲ هفته نسبت به تعیین تکلیف این ساخت و سازها اقدامات لازم را انجام دهند.
یزدی افزود: کارگروه فراقوه ای ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به صورت مستمر جلسات خویش را برگزار خواهد نمود و به علت حساسیت هایی که در مازندران وجود داشت اولین نشست استانی در این مازندران برگزار شد.
وی افزود: قوانین کلی یکی از چالش های اساسی در اجرای طرح مقابله با جنگل خواری در استانهای کشور است که باید صدور آرا به صورت محلی در این خصوص در دستور کار قرار گیرد.
یزدی خاطرنشان کرد: بطور حتم مصوبات این جلسه در سطح ملی هم تصویب و پیگیری خواهد شد و مسؤلان ملی از طرح های مقابله با زمین خواری در مازندران حمایت خواهند کرد.
رئیس دبیرخانه مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: طرحی را درحال پیگیری هستیم که با افراد و شخصیت هایی که به شکلی با سفارش نامه مانع اجرای قانون در مقابله با زمین خواری می شوند، برخورد شود و بطور حتم آنان با متخلفان هم دست خواهند شد و با آنان مطابق قانون برخورد می شود.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همینطور نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیشتر از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیر مجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالش های مهم این استان به حساب می آید.


منبع:

1401/06/13
10:04:24
5.0 / 5
646
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد