محیط زیست بدنبال احیای زیستگاه های پلنگ ایرانی

محیط زیست بدنبال احیای زیستگاه های پلنگ ایرانی

آبیاری: به گزارش آبیاری، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دو پروسه در احیای زیستگاه پلنگ اظهار داشت: بدنبال نهایی کردن بیمه خسارات حیات وحش، بازگرداندن طعمه به زیستگاه های پلنگ و احیای زیستگاه های از بین رفته آن هستیم.



به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا، پلنگ ایرانی به لحاظ جثه بزرگ ترین زیرگونه پلنگ است که بومی غرب آسیا است. اینگونه در لیست جانوران «در معرض خطر انقراض» اتحادیه بین المللی صیانت از طبیعت (IUCN) قرار دارد. جمعیت پلنگ ایرانی در دهه های اخیر در گستره پراکنش تاریخی خود به شدت کم شده به شکلی که این زیرگونه از پلنگ های آسیایی در بعضی مناطق ناپدید شده است. ایران با برخورداری از مناطق وسیعی از زیستگاه های مطلوب برای زیست پلنگ، به عنوان آخرین مکان برای پلنگ ایرانی در منطقه شناخته می شود. در ایام اخیر اخباری در خصوص مشاهده هشت قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی تندوره در شمال استان خراسان رضوی و شهرستان درگز مشاهده شده است. یک قلاده پلنگ نیز در پارک ملی سرخه حصار دیده شده است این در حالیست که محیط زیست معتقد می باشد اینگونه در ایران نیز وضعیت خوبی ندارد و باید هرچه سریع تر به احیای زیستگاه های آن پرداخت تا به سرنوشت ببر مازندران و شیر ایرانی گرفتار نشود.

حسن اکبری در گفت و گو با ایسنا درباره اقدامات سازمان محیط زیست برای احیای زیستگاه پلنگ اظهارکرد: دو پروسه را دراین زمینه مد نظر داریم. اول آنکه درحال نهایی کردن آخرین مراحل بیمه کردن خسارات حیات وحش هستیم تا اگر درجایی پلنگ به دام مردم صدمه زد، بتوانیم بوسیله بیمه خسارت وارد شده به جامعه محلی را پرداخت نماییم. با اتخاذ این تصمیم مردم و جوامع محلی مقابل محیط زیست قرار نمی گیرند و به پلنگ لطمه نمی زنند.

وی به پروسه دوم اشاره نمود و اظهار داشت: در مناطقی مانند زاگرس پلنگ هست اما طعمه کافی نیست. طعمه بر اثر شکار بی رویه یا به اشکال دیگری از بین رفته است. تلاش ما بر این است که طعمه ها را به مناطق برگردانیم و از آنها حفاظت نماییم تا پلنگ از نظر تغذیه گرفتار مشکل نشود.

اکبری در آخر با اشاره به پروژه برگرداندن پلنگ به سایر زیستگاه ها اظهار داشت: پروژه ای برای مکان یابی زیستگاه هایی که امکان برگرداندن پلنگ به آن جا وجود دارد را تعریف کرده ایم. اگر این پروژه به نتیجه رسد به عنوان گامی در بین مدت و بلندمدت می تواند در احیای زیستگاه پلنگ موثر باشد. به عبارتی هنگامی که یک زیستگاه مناسب بوده و قبلا در آن پلنگ وجود داشته اما به دلیل نبود طعمه از بین رفته است، می توانیم با افزایش جمعیت طعمه، پلنگ را به زیستگاهش برگردانیم.




1401/09/19
15:13:58
5.0 / 5
525
تگها: محیط زیست
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد