سیزده فروردین دست دوستی به طبیعت

سیزده فروردین دست دوستی به طبیعت

آبیاری: آبیاری: با شروع فصل بهار تمایل ما برای حضور در طبیعت بیشتر می شود اما در کنار علاقه مندی به طبیعت و سرسبزی باید شیوه مراقبت از آنرا نیز بلد باشیم و با رعایت نکات کوچک، وظیفه خودرا در قبال طبیعت ادا نماییم.



به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا، سیزدهمین روز فروردین ماه که در تقویم کشور روز طبیعت نامگذاری شده است، روزیست که خیلی از خانواده های ایرانی بنا بر سنتی فرهنگی از خانه ها بیرون می آیند و به دشت و باغ می روند تا آخرین روز عید را در طبیعت و در کنار سبزه و گیاه و آب بگذرانند. اما سالهاست که تخریب محیط زیست در روز طبیعت یکی از دغدغه های فعالان و دوستداران محیط زیست درباره ی این روز شده است به نحوی که روز طبیعت در بعضی مناطق کشور با تصاویری از انبوه زباله های رها شده، درختان شکسته و مراتع سوخته پایان می پذیرد. این درحالی است که طبیعت تنها سرمایه همگانی ما انسان ها است و همه ی ما باید برای حفظ آن تلاش نماییم و برای تفریح چندساعته طبیعت و محیط زیست را به تباهی نکشانیم.

با توجه به این که وارد فصل بهار و فصل گلدهی گیاهان می شویم بهتر است در روز طبیعت محل اسکانی را انتخاب نماییم که از پوشش گیاهی کمتری برخوردار باشد تا هم خطر حریق کم شود و هم از محیط زندگی گونه های جانوری فاصله داشته باشیم و با تولید صدا مخل آسایش حیوانات نشویم. بهتر است که در طبیعت آتش روشن نکنیم و در صورت نیاز به آتش از زغال آماده استفاده نمائیم و شاخه ی درختان را نشکنیم تا به محیط زیست لطمه وارد نکنیم و همین طور هنگام ترک محل اسکان از خاموش شدن آتش اطمینان کافی حاصل نماییم و موجبات حریق را فراهم نکنیم. هر گونه رفتار ناسالم در طبیعت با ماهیت این روز مغایرت دارد.

از جمله عوامل بسیار مهمی که رعایت آن در طبیعت ضروری ست، جمع آوری و تفکیک زباله هاست چونکه زباله هایی همچون شیشه، بطری آب معدنی و... در طبیعت هم سبب انعکاس نور خورشید و حریق و هم سبب آلودگی محیط می شود و در طول زمان جمع آوری و یا تجزیه آنها با دشواری هم راه است و در خیلی از موارد این حریق ها سطح گسترده تری را در بر می گیرند؛ بدین سبب داشتن کیسه زباله برای جمع آوری زباله ها الزامی است.

همچنین سفارش مهم دیگر این است که باید از کنده کاری، نوشتن یادگاری به روی تنه درختان و آثار باستانی بطور جدی خودداری نماییم چونکه این کار سبب خشک شدن درختان و از میان رفتن آثار باستانی می شود.

به گفته یک فعال حوزه محیط زیست، هنگام حضور در طبیعت خودداری از کندن بوته ها و خارها و آتش زدن آنها ضرورت دارد. همین طور برای تهیه چای یا طبخ غذا بهتر است که از کپسول گاز ژیکنیک و یا زغال که از قبل تهیه شده استفاده گردد تا حریق در منابع طبیعی رخ ندهد.

از جمله موارد دیگری که می تواند سبب نابودی طبیعت شود، شکستن درختان جوان و بستن تاب به آنها است چونکه بستن تاب به درختان جوان سبب شکستن شاخه های آنها می شود.

اما این تهدیدات و عواملی که باید رعایت شود تنها مختص درختان نیست بلکه مربوط به آب و آلودگی منابع آبی نیز هست. باید در هنگام حضور در طبیعت از آلوده کردن آب های روان مانند چشمه سارها، نهرها، کانال ها و رودخانه ها همین طور آب های ساکن مانند آب سدها، دریاچه ها و برکه ها حتما خودداری شود بدین سبب در این جهت نباید ظرف های کثیف را در طبیعت با مواد شوینده شیمیایی بشوییم چون این مواد علاوه بر آلودگی منابع آبی منطقه به آبزیان و گیاهان نیز لطمه می رساند.

روز طبیعت روزی است که با فرهنگ ایرانی آمیخته است و در این روز بهتر است که با طبیعت دوستی بیشتری داشته باشیم و از لطمه به آن جلوگیری نماییم. در این روز که تمام اعضای خانواده در کنار یکدیگر هستند باید اهتمام نماییم به فرزندان خود آداب دوستی با طبیعت و مراقبت از آنرا بیاموزیم که چگونه هم از آن لذت ببرد و هم از آن مراقبت کند تا این زیبایی و بهره طبیعی را بصورت ابدی و طولانی مدت داشته باشد و در نهایت طبیعت و محیط زیست سالمی را به آیندگان نیز هدیه کند.




1402/01/12
19:07:58
5.0 / 5
483
تگها: آب , آلودگی , باغ , درخت
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد