هدف گذاری تولید بالاتر از 533 هزار تن بذر گندم در کشور

هدف گذاری تولید بالاتر از 533 هزار تن بذر گندم در کشور

به گزارش آبیاری، معاون موسسه تحقیقات گواهی وثبت بذر ونهال اظهار داشت: درسال زراعی 1402-1403 بر طبق مدل و برنامه ریزی معاونت امور زراعت وزارت جهادکشاورزی، تولید 533 هزار و 197 تن بذر گواهی شده گندم هدفگذاری شده است.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، صمد مبصّر، معاون مؤسسه تحقیقات گواهی و ثبت بذر و نهال با اشاره به اینکه تحقق ۸۰ درصدی برنامه تولید بذر گواهی شده گندم در سال زراعی جاری به رغم افزایش دما و تغییرات آب و هوایی پیش بینی می شود، اظهار داشت: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ برمبنای مدل و برنامه ریزی معاونت امور زراعت وزارتخانه، تولید ۵۳۳ هزار و ۱۹۷ تن بذر گواهی شده گندم آبی و دیم، هدف گذاری و مصوب شده است.
وی اظهار داشت: در این برنامه مصوب، تولید حدود ۳۳۲ هزار و ۹۹۱ تن بذر گندم آبی و نزدیک به ۲۰۰ هزار و ۲۰۶ تن بذر گندم دیم هدف گذاری شده که ۱۰۰ درصد برنامه را شامل می شود.
وی با اشاره به اینکه از سطح زیر کشت مزارع تولید بذر گندم تا کنون ۳۳۸ هزار تن بذر گندم آبی و دیم توسط شرکت های خصوصی تولید بذر از کشاورزان پیمانکار خریداری شده است، اشاره کرد: این میزان خرید نزدیک به ۶۰ درصد برنامه مصوب سال زراعی جاری است و پیش بینی می نماییم با ادامه خرید و ارسال گزارش ها از استانها، این عدد به حدود ۸۰ درصد برنامه برسد.
مبصّر افزود: برداشت بذر گندم از اواخر فروردین امسال شروع و تا ۲۰ مرداد در مناطق سرد ادامه دارد.
وی سطح زیر کشت بذر گندم در سال زراعی جاری را ۱۹۵ هزار هکتار عنوان و اظهار داشت: از این سطح زیر کشت، نزدیک به ۸۰ هزار هکتار مربوط به بذر گندم آبی و حدود ۱۱۵ هزار هکتار بذر گندم دیم می باشد.
معاون مؤسسه تحقیقات گواهی و ثبت بذر و نهال در همین حال اضافه کرد: خرید بذر گندم از اوایل اردیبهشت ماه امسال از استانهای گرم مانند بوشهر، خوزستان، هرمزگان، فارس و جنوب کرمانشاه شروع شده و در مناطق معتدل به پایان رسیده است.
وی درباره ی جذب بذرهای گواهی شده گندم در سال زراعی آینده، اظهار داشت: میزان جذب بذر بستگی به سیاست های دولت در مورد نرخ و خرید بذر و نرخ خرید تضمینی گندم دارد.
مبصّر در همین حال مسائل تغییرات اقلیمی و مدیریتی را از دلیلهای عمده محقق نشدن ۱۰۰ درصدی برنامه تولید بذر گواهی شده دانست و ابراز کرد: به سبب گرمای شدید در زمستان سال ۱۴۰۲ و سرد شدن هوا در اسفند ماه، به مزارع بذر گندم آبی و دیم شوک وارد شد.
وی درباره ی مسائل مدیریتی نیز افزود: شرکت های تولید بذر گندم نتوانستند از محل یارانه های سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲، یارانه خرید بذر را دریافت نمایند.
این مسؤول دولتی افزود: شرکت های تولید بذر گندم هم اکنون نزدیک به ۱، ۲۵۰ میلیارد تومان یارانه از دولت طلب دارند.
معاون مؤسسه تحقیقات گواهی و ثبت بذر و نهال با اشاره به تسهیلات بانکی مورد نیاز این شرکتها نیز اظهار داشت: امسال به سبب الزام بانک کشاورزی برای تسویه وام های قبلی بمنظور دریافت تسهیلات جدید، تعداد قابل توجهی از شرکت های تولید بذر گندم موفق به جذب تسهیلات نشدند و بدین جهت در خرید بذر تولیدی کشاورزان گرفتار مشکل شدند.
وی اظهار امیدواری کرد؛ با بیان بموقع قیمت بذر گواهی شده از طرف وزارت جهاد کشاورزی و همین طور قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آتی از طرف دولت، جذب حداکثری بذرهای تدارک دیده شده، تحقق یابد.


منبع:

1403/05/11
13:49:52
5.0 / 5
273
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد