شناسایی یک کانون تب مالت در کرمان

شناسایی یک کانون تب مالت در کرمان

به گزارش آبیاری، دامپزشکی حوزه شمال استان کرمان می گوید در نتیجه پایش شیرهای دریافتی از دامداری های سنتی که به صورت معمول بیشتر آنها وارد واحدهای لبنیاتی می شود، یک کانون بیماری تب مالت شناسایی شده که صرفنظر از پیشگیری از تهدید سلامت عمومی، دامدار هم گویا از خارج از استان، دام بیمار خریده که سبب زیان مالی قابل توجه وی شده است.


به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا شیر تولیدی در دامداری های سنتی و خارج از چرخه رسمی تولید و توزیع که بیشتر از لبنیاتی های سطح شهرها سر در می آورد، در صورت پایش نشدن به وسیله سیستم یا جوشانده نشدن توسط مردم، می تواند عامل بیماری های میکروبی مانند تب مالت شود و نگرانی های جدی ایجاد نماید.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: یک کانون تب مالت دامداری از راه "تست حلقه ای شیر" توسط شبکه دامپزشکی شهرستان بردسیر و اداره کل دامپزشکی استان شناسایی شد و برای آزمایش های بعدی مورد پیگیری قرار گرفت.
صدیقه کاظمی نیا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: طی روزهای اخیر در روستای دشتکار بردسیر یک بالک شیر از سه دامداری سنتی تهیه شده و درحال ارسال به بازار بود که هماهنگ شد بین دامپزشکی و مرکز بهداشت بردسیر تا نمونه گیری شود چون در هر روستا یک مرکز بهداشت وجود دارد، قرار شد برای MRT (تست حلقه ای شیر) اقدام و نمونه ها برای دامپزشکی ارسال شود.
آزمایش MRT، اقدام ابتکاری دامپزشکی کرمان برای دامداری های سنتی است که پیش از این معاون اداره کل دامپزشکی استان از آن اطلاع داده و گفته بود که این کار در کرمان با ملاحظات استان صورت می گیرد و دستور سازمان دامپزشکی نیست؛ برای کنترل بروسلوز چند سال است تست حلقه ای شیر (MRT) بعنوان یکی از تست های غربالگری روی شیر صورت می گیرد و جواب گرفته ایم.


وی افزود: مرکز بهداشت نمونه ها را از روستای دشتکار گرفته و به دامپزشکی فرستاده و این بالک مثبت شده است.
صدیقه کاظمی نیا معاون اداره کل دامپزشکی کرمان معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: سپس همکاران ما رجوع و این گاوداری ها را شناسایی نمودند که در سه گاوداری از گاوها خونگیری شد و ۱۲ مورد رزبنگال مثبت (ﯾﮏ ﺗﺴﺖ غربالگری در ﺗﺸﺨﯿﺺ ﺳﺮوﻟﻮژﯾﮏ ﺗﺐ ﻣﺎﻟﺖ) پیدا می شود که تست اولیه غربالگری است.
وی اضافه کرد: بعد مشخص می شود گاوداری از نوع قصاب و چوبدار است که گاو پرواری می خرند و چند دام شیری هم دارند، واکسن هم دریافت می کنند؛ البته دام هایی که واکسن دریافت نمودند، مثبت نشدند ولی وقتی دامداری مرتب دینامیک است و دام جابه جا می شود، هر قدر واکسن بزنید و محافظت کنید باز هم دام مثبت وارد مجموعه می شود.
کاظمی نیا اظهار داشت: به نظر می آید این افراد چون چوبدار هستند دام را از استانهای مجاور آورده باشند که همکاران ما درحال ردیابی دقیق هستند.
سه مورد مثبت قطعی تب مالت و بقیه مشکوک وی افزود: از این ۱۲ مورد که نمونه خونشان را به لابراتوار اداره کل دامپزشکی استان فرستادند تابحال سه مورد مثبت قطعی شده و بقیه مشکوک است که باید مجدد خونگیری شوند و هم این که دام ها تحت نظر باشند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: از طرفی این دام ها بیمه هم نیستند و حذف کردن آنها کار سختی است. باید دامدار متقاعد شود چونکه بحث گوشت متعلق به آنهاست که کارخانه سوسیس، کالباس و فرآوری در منطقه نداریم و لاشه ها باید به این کارخانه ها برود.
وی بیان نمود: نقشی که رسانه می تواند داشته باشد به دامداران اطلاع رسانی شود که بدون بررسی و قاعده، از همدیگر و استانهای مجاور و پیش از هماهنگی با شبکه دامپزشکی، دام نخرند.
خرید دام با نظارت شبکه دامپزشکی باشد کاظمی نیا اظهار داشت: هم اکنون کمیته امداد به روستاییان تسهیلات می دهد و آنان دام می خرند بنابراین دامپزشکی بردسیر با کمیته امداد هماهنگ کرده به هرکسی تسهیلات می دهید تأکید شود برای خریداری دام، حداقل موارد داخلی را با ما هماهنگ کنید که بررسی های لازم صورت گیرد.
وی اضافه کرد: اگر این بالک شیر به کرمان آمده بود و به یکی از مراکز رفته و لیتر لیتر فروش می رفت، حتی در راه احتمال سرایت بیماری وجود داشت. ازاین رو وقتی شیر خام خریداری می شود پیش از جوشاندن هم دستکاری آن با احتیاط صورت گیرد چونکه ترشح شیر آلوده به انگشت زخم شده هم امکان سرایت دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: این تعداد موارد شناسایی شده تب مالت، کانون به حساب می آید ولی کانون به لحاظ تجمع بیماری بار بالایی دارد. تست های (رایت/ ۲- ام. ای) یا همان سرمی که انجام می دهیم احتمال کاذب بودن آنها وجود دارد و امکان دارد دامی آبستن باشد یا یون داشته باشد، برای همین نمونه ها را ۲ ماه نگه می داریم.
شیر تجمیعی و کار سخت پیدا کردن موارد مثبت وی عنوان کرد: خریداران شیر در یک منطقه با چند گاوداری قرارداد دارند و همه شیرها را در یک بالک می ریزند، ازاین رو وقتی تست مثبت شود کار ما را سخت می کند چونکه هر کدام از این گاوداری ها امکان دارد مثبت باشند و باردیگر از هر کدام خونگیری می نماییم.
کاظمی نیا اضافه کرد: از طرفی دامداری های سنتی تلقیح مصنوعی انجام نمی دهند و به شیوه سنتی گاو نر دارند که گاو نر هم امکان دارد عامل آلودگی باشد، همینطور گوسفند را کنار گاو نگه می دارند که عامل آلودگی برای برای گاو است و برعکس، بنابراین فرهنگ دامپروری ما درست نیست.
به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا، بروسلوز یا تب مالت بیماری ای عفونی (باکتریایی) است که از مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و دام به حساب می آید و منشا آن در دام است.
نحوه انتقال تب مالت از راه مصرف فرآورده های خام دامی آلوده و لبنیات غیرپاستوریزه یا نجوشانده همینطور ارتباط با دام بیمار است که ایجاد سقط جنین در دام، ضعف سیستم ایمنی و ترشحات می کند و از این طریق دامدارانی که در ارتباط با دام بیمار هستند می توانند آلوده شوند.



منبع:

1404/02/31
13:27:01
5.0 / 5
20
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان آبیاری
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد