رقم جدید جو مقاوم به سرما در مازندران تولید شد
رئیس بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مازندران از تولید رقم جدید جو مقاوم به سرما در استان اطلاع داد و اظهار داشت كه این رقم جدید برای كشت در اقلیم مناطق كوهپایه و میانبند مناسب تر است.
حسینعلی فلاحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نام تجاری رقم جدید جو به دست آمده در استان را " نوبهار" اعلام نمود و اضافه کرد: این رقم بعد از آزمایشات مقدماتی و سازگاری در اقلیم شمال کشور، در آزمایشات تحقیقی ترویجی در مناطق کوهپایه و میانبند و دشت مازندران مورد بررسی قرار گرفت.
وی ضریب تحمل بالا نسبت به بیمارها، مقاومت به خوابیدگی و ریزش را از مهم ترین خصوصیت های رقم جوی نوبهار معرفی نمود.
رییس بخش تحقیقات علوم زراغی و باغی مازندران پیش بینی نمود که جایگزینی رقم جدید جو نوبهار با ارقام موجود در سطح چند هزار هکتار از اراضی زیر کشت این محصول در استان، افزایش تولید قابل ملاحظه ای را به همراه خواهد داشت.
وی اظهار داشت: به رغم این که جو دانه ای و علوفه ای از نیازمندی های جدی کشور است، اما این محصول در کم بازده ترین خاک های کشور کشت می شود و این امر باعث شده است تا متوسط عملکرد در ارقام مختلف از بیشتر از پنج تن به سه تن کاهش پیدا کند.
فلاحی توضیح داد: هم اکنون چهار رقم معروف جو در بیشتر اراضی لب شور، و زمین هایی که کم آب هستند کشت می شود، در صورتیکه می توان با توسعه کشت جو در اراضی با خاک متوسط بالا، تا حدود 2 برابر تولید محصول برداشت کرد.
وی با بیان این که تولید رقم جدید جوی نوبهار یک و نیم هکتار از پنج و نیم هکتار زمین بذری استان مازندران را تشکیل می دهد، ابراز امیدواری کرد که کشاورزان از این رقم استقبال کنند.
طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران سال قبل حدود ۳۵ هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان زیر کشت جو دانه ای رفته بود.
زمان کشت جو در مازندران اواخر مهر و اوایل ماه آبان است. بر مبنای آمارهای رسمی، میانگین تولید جو در کشت دیم مازندران یک و نیم تن در هر هکتار و در کشت آبی که در مناطق جلگه ای رواج دارد، حدود سه تن است.
مازندران حدود هشت میلیون واحد دام دارد که علوفه و دیگر نهاده های دامی از نیازهای جدی استان است.
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب