از داستان کشتار تک سمیان تا توزیع گوشت مرغ تاریخ گذشته

از داستان کشتار تک سمیان تا توزیع گوشت مرغ تاریخ گذشته

به گزارش آبیاری، معاون وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری به مناسبت روز دامپزشکی درباب توزیع گوشت مرغ تاریخ گذشته تا ذبح تک سمیان توضیحاتی ارایه داد.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، امروز سه شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۵ نشست خبری رئیس سازمان دامپزشکی کشور به مناسبت روز ملی دامپزشکی در محل این سازمان برگزار شد.
وحید صالحی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این نشیت، اظهار داشت: در تعدادی اقدامات سازمان دامپزشکی کشور در تامین سلامت جامعه گاهی این عملکرد تقابل با مردم تعبیر می شود که در این مورد باید اطلاع رسانی شود.
وی اضافه کرد: سازمان دامپزشکی در جایگاهی قرار دارد که وظیفه اش دفاع از تولید با تمرکز بر سلامت است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه پیگیری ها در تامین فرآورده های خام دامی در داخل و واردات صورت می گیرد، افزود: سازمان علاوه بر نظارت بر تولیدات دامداری های کشور، در واردات کالاهای اساسی و نهاده های دامی برای مصرف دامداری ها و مرغداری ها ترخیص با تأخیر همراه می باشد که برای تایید سلامت این محصولات است.
صالحی اشاره کرد: ما انتظار داریم اتحادیه ها، تعاونی ها و اصناف که وظیفه واردات کالاهای مورد نیاز حوزه کشاورزی را برعهده دارند باید در حوزه سلامت اطلاع رسانی کنند تا اگر در جایی بشکل قهری در واردات برخورد می کند برای تضمین و اهمیت سلامت مردم است.

طرح ایجاد سازوکار قانونی برای پرورش و کشتار «تکسمیان»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور بر ضرورت تعریف فرایندهای قانونی و استانداردهای بهداشتی برای ورود به حوزه تولید و استحصال محصولات تکسمیان که برخی اقلیت ها دینی دنبال آن هستند، اظهار داشت: اکنون هیچ واحد مجاز پرورش یا کشتارگاه بهداشتی برای تکسمیان در کشور فعالیت نمی کند، اما در ۳ استان کشور با متقاضیانی روبرو می باشیم.
وی ضمن تبیین رویکرد وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی در قبال متقاضیان، اظهار داشت: سازمان دامپزشکی طبق وظایف قانونی خود، درحال بررسی و مکاتبه با وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه های ذی ربط است تا «سازوکار قانونی و فرآیند سازمانی» مشخصی برای خدمات رسانی به متقاضیان این حوزه تعریف شود.

ضرورت تعریف استاندارد برای ورود به بازار

صالحی با اشاره به احتیاج به شفافیت در پروسه تولید و عرضه تک سمیان، تاکید کرد: اگر متقاضیانی قصد تأسیس واحدهای پرورش تکسمیان یا کشتارگاه های مجاز را داشته باشند، باید دقیقاً طبق قانون و با رعایت استانداردهای بهداشتی فعالیت کنند. هدف ما این است که مسیر برای تولیدکننده هموار شود تا از همان اول مشخص باشد که چه فرایندی باید طی شود و در هنگام عرضه محصول به مشتری، نوع دام و خصوصیت های آن به شفافیت کامل اعلام گردد.
وی با اشاره به تجربه های پیشین در این عرصه اضافه کرد: پیش از این هم تلاش هایی برای پیگیری تولید شیر و گوشت تکسمیان صورت گرفته بود که با تاکید بر مجوزهای قانونی و پاسخگویی به مشتریان، امکانپذیر شد. حالا هدف سازمان این است که این روند را به شکل یکپارچه و صنعتی (مشابه واحدهای پرورش گوساله، گوسفند یا مرغداری) مدیریت کند.

پاسخ به ابهامات فضای مجازی و شفاف سازی وضعیت موجود

رئیس سازمان دامپزشکی در ادامه به واکنش نسبت به انتشار اخباری در فضای مجازی پرداخت و اظهار داشت: پیشنهاد ما همواره این بوده که پاسخگویی به پرسش ها و عرضه بیانیه ها، بوسیله مراجع رسمی و قبل از انتشار شایعات در فضای مجازی صورت گیرد تا از ایجاد پرسش های بی پاسخ جلوگیری شود.
صالحی با اشاره بر پتانسیل اقتصادی این حوزه اشاره کرد: باید اصرار کرد که هم اکنون، هیچ واحد مجاز پرورش یا کشتارگاه بهداشتی برای تکسمیان در داخل کشور وجود ندارد. در عین حال، با حجم بسیار بالای تقاضا و متقاضیان روبرو می باشیم. این حوزه تنها محدود به مصرف داخلی نیست؛ بلکه بازار هدف گسترده ای دارد و از نظر پتانسیل صادرات شیر، گوشت و فرآورده های خوراکی و غیرخوراکی تکسمیان، موقعیت های بسیار ارزشمندی پیش روی کشور قرار دارد که با تدوین سازوکارهای قانونی، قابل بهره برداری خواهد بود.

ماجرای عرضه گوشت مرغ تاریخ گذشته چیست

در پی انتشار اخبار و شایعات بر اساس ورود مقادیر گسترده مرغ تاریخ گذشته به بازار مصرف، رئیس سازمان دامپزشکی کشور با عرضه گزارشهای مستند و تحلیل داده های استانی، به رفع ابهامات موجود پرداخت.
وی با رد اظهارات بزرگ نمایی شده در فضای مجازی، اصرار کرد که تمامی فرآیندهای توزیع و مصرف این محموله ها تحت نظارت دقیق سازمان های هم گروهی همچون سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی صورت می گیرد.
رئیس سازمان دامپزشکی توضیح داد: در سال گذشته، قبل از تغییر شرایط بازار، حجم ذخایر مرغ منجمد شرکت پشتیبانی حدود ۲۰۵۰۰ تن بود. با تغییر شرایط اقتصادی و نوسانات قیمت، سرعت عرضه این کالا با چالش مواجه گردید. اما بر خلاف آن چه در فضای مجازی با بزرگ نمایی طرح شده، حقیقت این است که از این حجم، حدود ۱۵ هزار تن به سرعت روانه بازار شده و تنها حدود ۵۴۰۰ تن از این محموله باقیمانده بود که تاریخ مصرف آنها به محدوده یک تا سه ماه نزدیک شده بود.
وی در ادامه تصریح کرد: بر خلاف تصور عمومی، این کالاها به هیچ عنوان به شکل مستقیم و بدون بازنگری، وارد چرخه عرضه در خرده فروشی ها و واحدهای مصرف مستقیم نمی شوند.
وی اضافه کرد: بر مبنای تصمیمات کارگروه فنی و بهداشتی و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، این محموله ها بعد از انجام آزمایش های دقیق و تایید سلامت، تنها در دو مسیر مجاز قرار می گیرند:
۱. واحدهای تولید فرآورده های گوشتی: جایی که کالا تحت فرآیندهای حرارتی و صنعتی قرار می گیرد.
۲. مراکز عمده مصرف صنعتی: که دارای نظارت مستقیم دامپزشک و مسئول فنی سازمان غذا و دارو هستند.
رئیس سازمان دامپزشکی با توضیح علمی در رابطه با نحوه تضمین سلامت این محصولات، تصریح کرد: استفاده از فرآیندهای صنعتی، خطای انسانی و بیولوژیک را به حداقل می رساند. در پروسه تولید فرآورده های گوشتی حرارت دیده، کالا تحت فشار و دمای بالا قرار می گیرد که منتج به از میان رفتن تمامی میکروارگانیسم ها و عوامل بیماری زا می شود. این یک استاندارد علمی برای سلامت است. همچنین، نظارت بر این زنجیره تنها محدود به یک نهاد نیست؛ بلکه تلفیقی از نظارت های سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو و سازمان حفظ نباتات در تمامی مراحل از ورود به واحد صنعتی تا فرآوری نهایی، به شکل هم افزا اعمال می شود.
صالحی با تأکید بر مسئولیت پذیری سازمان در مقابل دغدغه های مردم و نهادهای قضایی، اشاره کرد: ما با دریافت گزارشهای مستند از همه استانها، تمامی ارقام و تحلیل ها را به نهادهای نظارتی و دستگاه قضایی عرضه کرده ایم. هدف ما شفاف سازی این است که بدانید هیچ محصول مشکوکی بدون تاییدیه آزمایشگاهی و بدون درنوردیدن چرخه سلامت، به سفره مردم نخواهد رسید و از این محموله ۵۴۰۰ تن گوشت مرغ با تمام آزمایش های لازم در لابراتوار های مرجع تنها ۲۷ تن اجازه مصرف نیافت.


به طور خلاصه، معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به این که پیگیری ها در تامین فرآورده های خام دامی در داخل و واردات صورت می گیرد، اضافه کرد: سازمان علاوه بر نظارت بر تولیدات دامداری های کشور، در واردات کالاهای اساسی و نهاده های دامی برای مصرف دامداری ها و مرغداری ها ترخیص با تاخیر همراه می باشد که برای تایید سلامت این محصولات است. رییس سازمان دامپزشکی در ادامه به واکنش نسبت به انتشار اخباری در فضای مجازی پرداخت و عنوان کرد: پیشنهاد ما همواره این بوده که پاسخگویی به پرسش ها و عرضه بیانیه ها، بوسیله مراجع رسمی و پیش از انتشار شایعات در فضای مجازی صورت گیرد تا از ایجاد پرسش های بی پاسخ جلوگیری شود. اما بر خلاف آنچه در فضای مجازی با بزرگ نمایی طرح شده، حقیقت این است که از این حجم، حدود ۱۵ هزار تن به سرعت روانه بازار شده و تنها حدود ۵۴۰۰ تن از این محموله باقی مانده بود که تاریخ مصرف آنها به محدوده یک تا سه ماه نزدیک شده بود.

منبع:

1405/07/15
10:42:42
5.0 / 5
12
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

آبیاری