معاون امور باغبانی وزیر جهاد كشاورزی:

سالانه 500 میلیون دلار برای تأمین میوه های گرمسیری از كشور خارج می شود

سالانه 500 میلیون دلار برای تأمین میوه های گرمسیری از كشور خارج می شود

آبیاری: ایرنا- معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه جنوب سیستان و بلوچستان یکی از مناطق مستعد تولید میوه های گرمسیری است اظهار داشت: سالانه بیشتر از ۵۰۰ میلیون دلار ارز برای تأمین میوه های گرمسیری از کشور خارج می شود.


محمد مهدی برومند روز چهارشنبه درحاشیه بازدید از باغات ایرانشهر اظهارداشت: توسعه باغات و کشت میوه های گرمسیری در سیستان و بلوچستان می تواند از خارج شدن سالانه افزون بر ۵۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان ظرفیت خوب اقلیمی برای تولید محصولات گرمسیری دارد اظهار داشت: تلاش خواهیم کرد با پشتیبانی از کشاورزان و توسعه باغات کشور را در تولید میوه های گرمسیری خود کفا نماییم.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا سیستان و بلوچستان به لحاظ داشتن آب و هوای مرطوب و گرم بخصوص در قسمت جنوب بیشترین میزان تولید میوه های گرمسیری همچون موز، انبه، گوواوا، پاپایا و نارگیل را به خود اختصاص داده که علاوه بر ارزش غذایی ارزش دارویی خاصی هم دارند.
این استان از نظر آب و هوایی متفاوت می باشد به صورتی که مناطق ایرانشهر، زابل و باهوکلات آب و هوای بیابانی و ناحیه زاهدان در مرز بین اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی قرار گرفته است.
مناطق سراوان، مهرستان، سیب سوران، خاش، چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و سرباز استان هم آب و هوای نیمه بیابانی و ناحیه کوهستانی بم پشت در جنوب سراوان و امتداد آن به طرف مشرق تا کوههای بشاگرد آب و هوای نیمه بیابانی معتدل دارند و اقلیم مشرق ارتفاعات و فلاتهای مرتفع و کم وسعت میان آن نیمه بیابانی با زمستانهای سرد است.
در این راستا سیستان و بلوچستان به علت شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی و مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند یکی از مستعدترین مناطق کشاورزی کشور بحساب می آید به طوری در تمامی فصول سال امکان کشت انواع محصولات در آن وجود دارد.
آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی همچون میوه های گرمسیری و سردسیری فراهم نموده به صورتی که هم اینک از ۸۰ هزارهکتار باغات استان هشت هزار هکتار آن به کشت انواع میوه های گرمسیری اختصاص دارد.
موز از مهم ترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که نسبت به سایر محصولات گرمسیری بیشترین سطح زیرکشت را به خود مختص کرده است و 'پاپایا' یا خربزه درختی هم از دیگر محصولات گرمسیری استان به حساب می آید که از نواحی گرمسیری آمریکای مرکزی به این استان راه یافته، خربزه درختی پوستی بسیار نازک و مزه شیرین دارد که علاوه بر مصرف خوراکی، قابل استفاده در صنایع تبدیلی هم هست.
'چیکو' دیگر محصول گرمسیری سیستان و بلوچستان میوه ای حدودا شبیه کیوی اما کروی شکل است که با داشتن انواع ویتامین ها برای بدن بسیار مفید است.
گوواوا شبیه گلابی و یا کروی شکل و میوه رسیده آن سبز متمایل به زرد است که با داشتن طعم و عطر خاص که در منطقه به ˈزیتون محلیˈ معروف است بیشتر در صنایع دارویی، غذایی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
'کُنار'هم همان میوه درخت سدر است که بسیار خوش طعم تر و شیرین تر است خربزه درختی هم میوه ای در حد و اندازه طالبی است و گوشتی نارنجی با دانه هایی سیاه رنگ و ساچمه ای شکل دارد که ماده ای ژلاتینی اطراف دانه ها را در بر گرفته است.
پالسا هم همچون محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که مزه ای ترش و شیرین دارد و شبیه گیلاس اما ریزتر است همینطور نارگیل و تمرهندی از دیگر محصولات گرمسیری استان محسوب می شوند که علاوه بر مصرف داخل استان به استان ها و کشورهای دیگر هم صادر می شوند.
نارگیل و تمر هندی با عنایت به شبیه بودن آب و هوای برخی نقاط استان همچون زرآباد به هندوستان این محصولات در آنجا کشت می شود.



منبع:

1399/11/30
11:58:21
0.0 / 5
1073
تگها: آب , اقلیم , باغ , درخت
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد