رئیس موسسه تحقیقات برنج كشور:

كشاورزان در نوع و میزان استفاده از كودهای شیمیایی هوشیار باشند

كشاورزان در نوع و میزان استفاده از كودهای شیمیایی هوشیار باشند

به گزارش آبیاری رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با تکیه بر این که کشاورزان باید در استفاده از کودهای شیمیایی هوشیارانه عمل کنند، اظهار داشت: نوع و زمان مناسب استفاده از کود می تواند در افزایش تولید محصولات کشاورزی بخصوص تولید برنج بسیار موثر باشد.


دکتر مریم حسینی روز دوشنبه هنگام آغاز توزیع ۷۵ تن کود استاندارد بین کشاورزان گیلانی در جمع خبرنگاران در رشت عنوان کرد: اگر کشاورزان از نوع و زمان مناسب برای کوددهی را رعایت نمایند، بطور حتم حداقل افزایش تولید خواهند داشت.
وی اضافه کرد: طبق استانداردهای جهانی باید از بذر گواهی شده که دارای گواهی استاندارد شده است و همینطور کود استاندارد شده استفاده نماییم که عاری از آفات و علف های هرز باشد که این امر باعث کاهش میزان هزینه و افزایش میزان محصول و در نهایت شاهد افزایش میزان درآمد کشاورزان را به همراه خواهد داشت.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور افزود: یکی از راههای کمک به کشاورزان، قرار دادن بذر گواهی شده است، چونکه نوع بذری که باید استفاده کنند بسیار مهم می باشد که در این راستا، بذرهای رقم محلی و بذر اصلاح شده باید استاندارد و گواهی شده و عاری از بیماری های قارچی، آفات و علف های هرز باشند.
حسینی همینطور عنوان کرد: حدود ۸۰ درصد از بذری که توسط شالیکاران استفاده می شود باید تولید گیاهچه سبز کند که حدود ۱۸ درصد کشاورزان از این بذر استفاده می نمایند.
وی به طرح بسیج همگام با کشاورز هم اشاره و تصریح کرد: در این طرح تلاش شده از بذر و کودهای استاندارد و گوهای شده استفاده گردد که با انجام این طرح که توسط موسسه تحقیات برنج، جهاد کشاورزی و سپاه قدس گیلان از سه سال قبل شروع شده، شاهد افزایش تولید برنج تا حدود ۲۵ درصد در مزارع زیر پوشش این طرح هستیم.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور بیان نمود: هدف انجام این طرح بسیار گسترده است که در نهایت، هم افزایی دستگاههای مختلف می باشد تا منجر به تولید بیشتر کشاورزان شود و بنابراین محوریت طرح را با کشاورزان آغاز و هم اینک این طرح بیشتر از ۱۶ هزار کشاورز را زیر پوشش قرار می دهد.
مریم حسینی افزود: این موسسه در این طرح، آموزش مهندسین کشاورزی بسجی، تغذیه خاک و افزایش عملکرد را برعهده دارد که نمونه گیری خاک توسط مهندسین انجام می شود و بر مبنای تجزیه نمونه خاک، میزان و نوع کود مشخص و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این طرح کشاورزان با میانگین افزایش محصول خود از هشت تا حدود ۲۵ درصد را شاهد هستند، در حالیکه سایر کشاورزان به علت مدیریت نادرست بخصوص در زمان و نوع استفاده از کود، شاهد کاهش محصول خود هستند.
استان گیلان با داشتن حدود ۲۳۸ هزار هکتار مزارع برنج، ۳۵ درصد از اراضی این محصول راهبردی و تولید ۳۰ درصد از برنج کشور را به خود مختص کرده است.



منبع:

1400/03/03
21:15:33
5.0 / 5
272
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد