معاون وزیر جهاد كشاورزی خبرداد:

همكاری ایران و اقلیم كردستان عراق برای تبادل دانش فنی دامپروری

همكاری ایران و اقلیم كردستان عراق برای تبادل دانش فنی دامپروری

به گزارش آبیاری معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از همکاری دو کشور برای تبادل دانش فنی دامپروری و صادرات محصولات دامی خبرداد.


به گزارش روز دوشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «مرتضی رضایی» در دیدار با «بِگرد دلشاد شکرالله طالبانی» وزیر کشاورزی و منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق و نمایندگان دولت اقلیم کردستان عراق اضافه کرد: دو هدف اصلی دامپروری در ایران تأمین پروتئین حیوانی و توسعه پایدار شغل دامپروری در کشور است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: ما سه راهبرد برای رسیدن به اهداف دامپروری داریم که شامل ارتقا کمی و کیفی تولیدات، ساختار فضای کسب و کار و ارتقا بهره وری تولیدات دامی می شود.
رضایی افزود: اقدامات انجام شده در ایران برای ارتقا کمی و کیفی تولیدات شامل ایجاد ترکیبات ژنتیکی دام و افزایش تولید شیر و گوشت با اجرای طرح های اصلاح نژادی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با نحوه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در ایران خاطرنشان کرد: با عنایت به شرایط اقلیمی ایران امکان کشت ذرت، دانه و کنجاله سویا و غلات وجود ندارد و با واردات مواد اولیه و نهاده های دام و طیور به کشور، نسبت به تولید گوشت مرغ و تخم مرغ اقدام می شود.
وی اضافه کرد: در عین حال ایران هفتمین کشور تولیدکننده گوشت مرغ است و بیشتر از دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن گوشت مرغ صنعتی تولید می کند.
رضایی با اشاره فعالیتهای دامپروری در ایران تصریح کرد: به صورت میانگین سرانه مصرف روزانه پروتئین دامی در ایران بیشتر از ۳۷ گرم است که نزدیک به ۶ گرم آن از راه آبزیان و ماهی، حدود ۳۰ گرم از راه محصولات دامی شیر، گوشت، مرغ و تخم مرغ تأمین می شود.
وی اضافه کرد: پارسال تولید شیر در ایران حدود ۱۱.۵ میلیون تن بوده و پیشبینی می شود سال جاری به ۱۱.۹ میلیون تن برسد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی افزود: نزدیک به ۸۹۰ هزار تن گوشت قرمز در ایران تولید می شود که به خاطر حرام بودن گوشت خوک در اسلام، این میزان تولید محدود به گوشت گاو و گوسفند بوده و ایران در میزان جمعیت گوسفند چهارمین کشور در جهان و در زمینه جمعیت گاو هولشتاین در رده های بالای دنیا قرار دارد.
رضایی در ارتباط با تولید دیگر ماکیان در ایران اظهار داشت: نزدیک به ۲۰۰ هزار تن گوشت سفید از راه پرورش شتر مرغ، بوقلمون و طیور بومی و حدود یک میلیون و ۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال در ایران تولید می شود.
وی ضمن اشاره به دیگر تولیدات دامی در ایران اضافه کرد: تولید حدود ۱۱۵ هزار تن عسل، ۳ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم ژل رویال، برمه موم و گرده گل و استخراج میلیتین(ماده موثره زهر زنبور عسل) با خاوص دارویی مختلف و قیمت جهانی بالا از فعالیتهای بخش زنبورداری در ایران است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به اینکه ایران جزو ده کشور اول دنیا در پرورش کرم ابریشم و تولید ابریشم است، اظهار داشت: یک هزار و ۶۷۰ تن پیله تر پارسال ساخته شده است و ایران و اقلیم کردستان عراق می توانند در زمینه های مختلفی با هم همکاری کنند.
وی افزود: این همکاری ها می تواند شامل صدور دانش فنی تجهیزات صنعت دام و طیور در تمام زمینه ها، صادرات محصولات دامی و مواد ژنتیکی دامی باشد.
اقلیم کردستان عراق در ابتدای راه توسعه کشاورزی
«بگرد دلشاد شکرالله طالبانی» وزیر کشاورزی و منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق اظهارداشت: اقلیم کردستان عراق در همسایگی ایران قرار دارد و ما مرز زیادی با ایران داریم و باید برای انتقال تجربیات ایران در زمینه دانش فنی کشاورزی، دامپزشکی، تولیدات دامی و صادرات محصولات کشاورزی از ایران به کردستان عراق با ایران همکاری نماییم.
وی اضافه کرد: دولت جدید اقلیم کردستان زمینه خوبی را برای فعالیت شرکتهای خصوصی بخش کشاورزی و دامپروری فراهم نموده است.
طالبانی خاطرنشان کرد: بازارهای اقلیم کردستان عراق و کشور عراق برای محصولات کشاورزی ایران آمادگی کامل دارد، همینطور ایران و اقلیم کردستان عراق می توانند در زمینه ارتقا صنعت کشاورزی اقلیم کردستان با هم همکاری کنند.
وی در ارتباط با تولید محصولات کشاورزی و دامپروری در اقلیم کردستان عراق تصریح کرد: محصولات دامی اقلیم کردستان عراق بخصوص مرغ و تخم مرغ به بازارهای کشور عراق صادر می شود، نزدیک به یک هزار و ۶۲۶ واحد مرغداری در اقلیم کردستان فعال می باشند که ۱۷۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می کنند و ۳۶ کارخانه خوراک دام در این اقلیم وجود دارد.
وزیر کشاورزی و منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: در تمام مباحث بخش کشاورزی و دامپروری، اقلیم کردستان عراق در ابتدای راه قرار دارد و بعضی از موضوعات مدنظر ایران برای همکاری، در کشور ما وجود ندارد.
وی اضافه کرد: اقلیم کردستان عراق واردکننده گوشت قرمز ترکیه و کشورهای همسایه است و توان تأمین گوشت قرمز از تولید داخل را ندارد اما این واردات تابحال از ایران نبوده و به دنبال راهکار این همکاری و واردات هستیم.
طالبانی خواهان همکاری ایران برای پرورش گاو هولشتاین در اقلیم کردستان عراق شد و افزود: این امر می تواند به اشتغال روستاییان ما کمک نماید.
لزوم رفع موانع تجاری اقلیم کردستان عراق
« علیمراد سرافرازی» مدیرکل مرکز روابط عمومی و امور بین الملل وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: حوزه های همکاری با اقلیم کردستان بسیار گسترده است و امیدواریم سفر وزیر کشاورزی اقلیم کردستان به ایران بتواند زمینه های گسترش این همکاری را فراهم آورد.
وی اضافه کرد: خارج از حوزه های دام، در زمینه تبادل همکاری برای محصولات گلخانه ای آمادگی کامل داریم تا برای راه اندازی گلخانه، تولید و صادرات محصولات گلخانه ای با اقلیم کردستان همکاری داشته باشیم.
سرافرازی افزود: باتوجه به مشکلات خشکسالی و تأمین آب که هر دو کشور با آن درگیر هستند، همکاری در حوزه مدیریت منابع آب برای ایران بسیار حائز اهمیت می باشد.
مدیرکل مرکز روابط عمومی و امور بین الملل وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی و بخش خصوصی ایران برای صادرات محصولات کشاورزی، نهاده های کشاورزی و ماشین آلات کشاورزی به اقلیم کردستان عراق آمادگی دارند.
سرافرازی در ارتباط با موانع تحارت با اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: یکی از موارد دریافت عوارض از محصولات صادراتی به اقلیم کردستان است، مورد دوم، عدم امکان حمل یکسره محصولات صادراتی است؛ مورد دیگر تنوع مقررات گمرکی در مرزهای کردستان عراق است که ما را گرفتار مشکل می کند؛ همینطور ممنوعیت واردات مرغ و تخم مرغ به اقلیم کردستان صادرات را برای بخش خصوصی ایران دشوار کرده است.
وی ضمن اشاره به تعرفه واردات محصولات کشاورزی به اقلیم کردستان عراق ابراز امیدواری کرد: حضور وزیر کشاورزی اقلیم کردستان عراق در ایران راهگشای توافقات در زمینه تعرفه کالاهای کشاورزی باشد.



1400/03/18
13:33:13
5.0 / 5
1075
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد