مدیر حوزه های علمیه:
مطالعات پیرامون جامعه عشایری كشور را تقویت كنید
به گزارش آبیاری قم ـ ایرنا ـ مدیر حوزه های علمیه اظهار داشت: یکی از مسایل و مباحثی که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد، بحث مطالعات در ارتباط با عشایر کشور است که باید در چارچوب یک منظومه فکری، فرهنگی، اجتماعی و تاریخی جمع آوری و تدوین شود.
به گزارش روز چهارشنبه مرکز خبر حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار شاهپور علایی مقدم رئیس سازمان امور عشایر ایران در قم عنوان کرد: اگر به تاریخ ایران نگاهی بیندازید؛ خواهید دید که تاریخ عشایر ایران بسیار درخشان و قابل تحسین بوده است.
وی اضافه کرد: با نگاهی به جهان خواهید دید که بافت روستایی و عشایری درحال اضمحلال است و زندگی عشایری و روستایی درحال هضم شدن دنیای شهرنشینی است، ازاین رو باید در کشور برای حفظ روستا و جامعه عشایری از هیچ تلاشی دریغ نکرد و جلوی فروپاشی آنرا گرفت.
وی خاطرنشان کرد: رسیدگی به امور روستایی و عشایر، نباید بگونه ای باشد که وقتی صحبت از بافت روستایی می شود، مسئله خدمت کم تر و محرومیت برای افراد تداعی شود، جامعه روستایی و عشایری کشور با وظایفی که در عرصه کشاورزی و دامداری عهده دار هستند، خیلی از فعالیتهای زیرساختی کشور را تأمین می کنند، بنابراین توجه به این قشر از جامعه می تواند آثار و برکات ارزشمندی برای کشاورزی رقم بزند.
اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود، توجه به مسایل فرهنگی و دینی جامعه روستایی و عشایری را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: برای تقویت و ارتقای سطح آگاهی های عمومی این بخش از جمعیت کشور میتوان با همکاری معاونت تبلیغ و آموزش حوزه های علمیه اقدامات مفیدی را انجام داد که ابتدا نیازمند تشکیل کارگروه های کارشناسی است.
وی همینطور خواهان توجه به مطالعات پیرامون جامعه عشایری کشور شد و تصریح کرد: باید نسبت به تقویت و احیای منظومه فکری، فرهنگی و تاریخی جامعه عشایری کشور اهتمام جدی داشته باشید.
وی اضافه کرد: راه اندازی کرسی های علمی در پژوهشگاه ها و پژوهشکده ها با هدف پژوهش پیرامون جامعه عشایری کشور می تواند نه تنها جمعیت عشایری کشور را افزایش دهد، بلکه نگاه مسؤلان در جهت خدمت رسانی بیشتر و بهتر جهش بیشتری به خود بگیرد.
بر اساس آخرین سرشماری، ۳۰۵ خانوار عشایری در قم حضور دارند؛ هر خانواده عشایر به صورت متوسط ۶ عضو دارد، با این حساب میتوان اظهار داشت که در این استان حدود ۲ هزار تَن از عشایر کشور مشغول زندگی و فعالیت هستند.
علاوه بر ایل کلکو، شاهسون، میش مست، زند، عرب و کتی، عشایر دیگری هم در این استان حضور دارند و بر مبنای منابع تاریخی، قم در پذیرایی از عشایر قدمت بالاتری نسبت به استانهای همجوار خود دارد.
عشایر حاضر در استان قم بیشتر از ۶ هزار نفر شتر و ۲۲ هزار دام سبک در اختیار دارند و در زمینه تولید گوشت قرمز و محصول های لبنی فعالیت می نمایند و همینطور در تولید انواع صنایع دستی و هم قالیبافی دارای سبک و مهارت خاصی هستند.
حوزه علمیه ناراحت و داغدار خوزستان است
بر اساس این گزارش، مدیر حوزه های علمیه، همینطور در جمع برخی از فعالان فرهنگی و اجتماعی اظهار داشت: حوزویان بعنوان سربازان انقلاب و نظام در خدمت مردم خطه خوزستان تا رفع کامل مشکلاتشان هستند، امروز حوزه علمیه ناراحت و دغدار مشکلات خوزستان است.
وی در مورد اهمیت رسیدگی به مشکلات مردم خوزستان عنوان کرد: جایگاه خاص و منحصر به فرد استانهای مرزی کشور و به صورت ویژه خوزستان سرافراز با آن سوابق درخشان تاریخی و سابقه ای که در دفاع مقدس داشتند، بر کسی پوشیده نیست و بسیار پرارزش است.
وی اضافه کرد: پیروزی ما در جنگ تحمیلی بدون پیشگامی خوزستان امکان پذیر نبود و پیروزی در همه استان ها وقتی ظاهر می شد که مردم آن خطه قهرمان، پیشقدم می شدند و خوزستانی ها همواره پیشقدم بودند.
وی افزود: خوزستانی ها در ایام آغازین جنگ تحمیلی با وجود همه محرومیت ها با تمام توان در مقابل بیگانگان ایستادند و علیرغم این که بیشترین تمرکز در دنیا، روی این استان به منظور واگرایی از انقلاب و نظام اسلامی ایران بوده و است، همچنان مقاوم ایستاده اند.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: امروز اگر خطری باشد، خوزستان زودتر از همه مقابل دشمن می ایستد و جوانان اقوام مختلف این خطه پیشگام هستند و ما بعنوان حوزه علمیه قدردان آنها و مقاومتشان هستیم، اما این وضعیت و شرایطی که در خوزستان به وجود آمده، مایه شرمساری است و توجیهی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: ما بعنوان حوزه علمیه با برادران و خواهران مان در استان خوزستان و نقطه به نقطه این استان همیشه قهرمان ابراز همدردی می نماییم و حوزه حتما برای کاهش گرفتاری ها و سختی های خوزستان، همان گونه که از ابتدا پیگیر بوده است، این حضور و پیگیری تا رفع کامل مشکلات وجود خواهد داشت.
وی اضافه کرد: در همین راستا، با امامان جمعه و بزرگان استان برای رفع مشکلات در ارتباط بوده و گفته ایم بعنوان طلبه شرمنده ایم، وقتی می بینیم مردم با امکانات بالقوه ای که در زمینه انرژی دارند در رنج به سر می برند، بنابراین هر جا امکان باشد، حوزویان بعنوان سربازان انقلاب و نظام در خدمت مردم خطه خوزستان در رفع مشکلاتشان هستند.
عضو فقهای شورای نگهبان اظهار داشت: امید است با سرعت و جدیت و در آغاز کار دولت جدید شاهد یک برنامه ریزی کلان و راهبردی برای مناطق محروم مرزی بخصوص استان خوزستان و برنامه عملیاتی سریع و انقلابی برای حل مشکلات آن خطه باشیم.
راه حل مشکلات؛ وجود مدیریت قوی، علمی و جهادی است
وی با اشاره به اینکه اساس حل مشکلات به استقرار مدیریت های قوی، علمی و جهادی برمی گردد، تصریح کرد: زیرساخت کشاورزی و صنعت باید تقویت و مشکلات اشتغال حل شود و بهره مندی مردم از منافع نفت و گاز استان ارتقا یابد.
منتخب مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری به نکاتی با عنوان «توصیه های حوزه» اشاره و بیان نمود: امروز مجلس و دولت باید بعضی از قوانین را مورد بازبینی قرار داده و پیشبینی های جدی تری برای بهره مندی مردم خطه خوزستان صورت گیرد.
وی افزود: همینطور زیرساخت هایی که به صورت میان مدت و بلندمدت در منطقه اثرگذار می باشد، ارتقا یابد و درباره حل مشکلاتی در زمینه برق، آب و فاضلاب اقدام های کوتاه مدت و عاجلی صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: ارتباط مستمر و تنگاتنگی با مسؤلان بخصوص حوزه علمیه خوزستان داریم، به صورتی که از دوره سیل گروه های مختلف جهادی علاوه بر طلاب بومی استان به این خطه اعزام شدند، حضوری که ستودنی بود و امروز هم در سنگر دیگری حوزه علمیه بخصوص حوزه علمیه استان و همکاران ما در شهرهای متعدد خوزستان در صحنه حاضرند و نسبت به کمک رسانی و خدمت به مردم مظلوم و قهرمان استان بی منت و خالصانه خدمت می کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: ستاد بحران حوزوی هم در ارتباط با مشکلات استان خوزستان فعال است و تاکید شد؛ هر کاری از حوزه بربیاید در خدمت هستیم و گروه های جهادی در حوزه های علمیه آماده هر گونه خدمت رسانی به مردم خوزستان در رفع مشکلات هستند.
استان خوزستان در جنوب غربی ایران قرار دارد و شهر اهواز مرکز آن است.
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب