معاون كنترل آفات سازمان حفظ نباتات كشور اعلام كرد:

افزایش خسارت آفات گیاهی در اثر تغییرات اقلیمی و مسائل زیست محیطی

افزایش خسارت آفات گیاهی در اثر تغییرات اقلیمی و مسائل زیست محیطی

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور اعلام نمود: در سالهای اخیر، تغییر اقلیم و مسائل زیست محیطی خسارات آفات گیاهی را افزایش داده است.


به گزارش روز سه شنبه سازمان حفظ نباتات کشور، « مسعود لطیفیان» اضافه کرد: تغییر اقلیم در ایران همچون افزایش دما، کاهش بارش و افزایش رفتارهای حدی جوی و اقلیمی، سبب خشکسالی های فراگیر، گرد و غبار، سیل های مهیب، افزایش نیاز آبی محصولات کشاورزی وکاهش منابع آب در کشور شده که چنین شرایطی نتایج ناگوار اقتصادی اجتماعی را به همراه داشته و منجر به کاهش شدید رشد اقتصادی کشور می شود که این پروسه نیازمند اتخاذ روش های سازگاری با آنست.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور اظهارداشت: تغییرات اقلیمی و حوادث زیست محیطی که بصورت ناگهانی در وضعیت زمانی و مکانی بوجود می آیند، بطور قابل توجهی موجب تغییرات در وضعیت زیستگاه ­ها و توزیع منابع مورد نیاز آفات و امراض گیاهی می شود بطوریکه تغییرات شدید ناشی نظیر سیل و خشکسالی همچون با اهمیت ترین عوامل مؤثر بر افزایش جمعیت عوامل خسارت زای مستعد و مهاجم برای سیستم های کشاورزی است.
به گفته وی، جمعیت علف های هرز، آفات و بیماریهای گیاهی بطور مستقیم و غیرمستقیم پس از حوادث طبیعی نظیر سیل و خشکی تحت تأثیر قرار می گیرد، برخی گونه ها، استراتژی زندگی خودرا به شکلی تغییر می دهند که به سازگاری بیشتر آنها در مقابل حوادث زیست محیطی منجر می­ شود.
لطیفیان اشاره کرد: پاسخ اینگونه از عوامل در مقابل تغییرات محیطی به صورتی است که ارتباط خود با دیگر گونه های فعال در زیستگاه را برای بهره برداری مناسب از انرژی و مواد غذایی تغییر می دهند، علاوه بر حوادث محیطی، اختلالات زیست محیطی ناشی از فعالیت صنعتی و انسانی که اغلب تغییرات جدی در اکوسیستم ایجاد می کنند، بر تغییرات جمعیت عوامل خسارتزای گیاهی مؤثر هستند.
وی افزود: بطور خاص، طغیان برخی آفات گیاه­خوار و ناقل بیماریهای گیاهی اغلب تحت تأثیر شیوه های مدیریت زراعی خصوصاً برداشت، جایگزینی گونه های گیاهی و غیره است که شرایط مطلوب برای آن­ها را ایجاد می­ کنند، این شرایط موجب انقراض گونه های حساس نظیر دشمنان طبیعی و گرده افشان ها شده و محیط زیست را برای فعالیت آفات فراهم می آورد.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: اثرات آلاینده های انسانی و صنعتی در جمعیت علف های هرز، آفات و بیماریهای گیاهی به توانایی آنها برای تحمل مواد سمی بستگی دارد، از سویی اثرات حوادث آب و هوایی به جمعیت عوامل خسارتزای به نوع، شدت، فرکانس و وسعت حادثه بستگی دارد.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور اشاره کرد: بااینکه بارش باران موجب افزایش آب در دسترس می شود و یا در هنگام آتش سوزی درجه حرارت را تعدیل می کند، اما بارش بیش از اندازه و بروز سیل دارای اثرات منفی بر جمعیت آفات است. طغیان ملخ در بعضی مناطق جهان به حوادثی نظیر سیل و خشکسالی ارتباط داده شده است، سابقه یک هزار ساله طغیان ملخ در چین نشان میدهد که تخریب زیستگاه ملخ در دشت های سیلابی منطقه و نبود پوشش گیاهی کافی و مناطق تخم گذاری در طول سال­ های خشکسالی و سالهای بعد از بروز سیل های شدید، علل طغیان ملخ ها بوده است.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، بر اساس گزارش های سازمان حفظ نباتات کشور، استفاده از آفت کش های زیستی نسبت به انواع شیمیایی آن، از اضافه شدن پنج قلم آفت کش زیستی جدید به سبد آفت کش های کشور سود ۵۶ برابری دارد.
یکی از سیاست های سازمان حفظ نباتات، استفاده از فن آوری های نوین و دانش بنیان است تا از ظرفیت این شرکتها نهایت استفاده را در امتداد اهداف سازمان داشته باشیم.



منبع:

1400/05/07
21:21:59
5.0 / 5
976
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد