علف دهی دستی حیات وحش در دو منطقه حفاظت شده استان تهران

علف دهی دستی حیات وحش در دو منطقه حفاظت شده استان تهران

آبیاری: کاهش بارندگی ها طی بهار امسال و به تبع آن کاهش پوشش گیاهی، وضعیت تغذیه حیات وحش را در خیلی از نقاط کشور همین طور استان تهران با مشکل روبه رو کرده است و رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران، از علوفه دهی دستی به حیات وحش در دو منطقه حفاظت شده کویر و جاجرود خبر می دهد.



محمد کرمی در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به حاکمیت خشکسالی در کشور، کاهش بارندگی در فصل بهار، تعلیف دام اهلی و گرمای زودرس در بعضی مناطق چهارگانه استان تهران، اظهار داشت: امسال پوشش گیاهی در مناطق چهارگانه استان تهران نسبت به سالهای قبل رشد کمتری داشته بدین جهت طی دو هفته اخیر در دو منطقه حفاظت شده کویر و جاجرود به اجبار تعلیف دستی انجام شده است.

وی با اعلان اینکه تعلیف دستی حیات وحش در خیلی از موارد به لحاظ کارشناسی سفارش نمی گردد چونکه حیات وحش باید بصورت طبیعی خودرا با شرایط سازگار کند، اظهار نمود: با این وجود باتوجه به تغییراتی که توسط انسان و کارهای انسانی در طبیعت به وجود آمده از تغییرات اقلیمی ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای گرفته تا تغییر کاربری اراضی و استفاده بیش از اندازه از منابع آب برای بسط و افزایش زمینهای کشاورزی و باغات، در بعضی موارد مجبور هستیم بمنظور نجات حیات وحش علفخوار آنها را بصورت دستی تعلیف نماییم.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران در ادامه اظهار داشت: از حدود دو هفته قبل همکاران ما در منطقه حفاظت شده «کویر» در جنوب استان تهران که اقلیمی خشک تر نسبت به سایر مناطق چهارگانه استان تهران دارد، علاوه بر آبرسانی به آبشخورهای حیات وحش، علوفه دهی به حیات وحش علفخوار منطقه را نیز آغاز نموده اند تا حیات وحش از وضعیت تعلیف نامناسب تا شروع فصل بارندگی جدید و رویش مجدد علوفه در مراتع نجات پیدا کنند.

به گفته کرمی، طی روزهای اخیر علاوه بر منطقه حفاظت شده کویر، در مجموعه حفاظتی جاجرود که شامل منطقه حفاظت شده جاجرود و پارک های ملی خجیر و سرخه حصار است نیز علوفه دهی دستی در دو تا سه مرحله و بیشتر در منطقه حفاظت شده جاجرود انجام شده است.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران همین طور با اشاره به نزدیکی منطقه حفاظت شده جاجرود و پارک های ملی خجیر و سرخه حصار به شهر تهران و وجود مناطق مسکونی و روستاهای گوناگون در حاشیه آنها اظهار داشت: هرچند در مجموعه حفاظتی جاجرود علاوه بر کاهش بارندگی ها، وقوع آتش سوزی ها نیز موجب فقیرتر شدن هرچه بیشتر مراتع منطقه شده است، حضور مردم و چرای دام اهلی نیز از دیگر عوامل کاهش علوفه و منابع غذایی حیات وحش در این مناطق به حساب می آیند. با این وجود از آنجایی که چرای دام اهلی در پارک های ملی ممنوع می باشد، این مساله در کاهش منابع غذایی در پارک های ملی خجیر و سرخه حصار نقشی نداشته و تنها منطقه حفاظت شده جاجرود را تحت تاثیر قرار داده است.

کرمی در آخر با اعلان اینکه در سایر مناطق چهارگانه استان تهران نیازی به تعلیف دستی حیات وحش تا حالا دیده نشده است، اشاره کرد: مناطق چهارگانه ای که در مناطق شمالی استان تهران قرار دارند همچون پارک ملی لار و منطقه حفاظت شده ورجین از منابع آب و غذایی بهتری برخوردار می باشند، بدین جهت حیات وحش علفخوار در این مناطق کمتر در معرض کمبود علوفه قرار می گیرند. با این وجود برای تمام مناطق چهارگانه استان تهران علوفه خریداری و تامین شده و در انبارهای علوفه موجود در این مناطق نگهداری می شود تا در صورت نیاز چه در فصل زمستان و چه در فصل بهار مورد استفاده برای تغذیه حیات وحش قرار گیرند.





منبع:

1400/05/17
15:57:43
5.0 / 5
911
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد