شروع کشت پاییزه در 68 هزار هکتار از اراضی کلاله

شروع کشت پاییزه در 68 هزار هکتار از اراضی کلاله

به گزارش آبیاری مدیر جهادکشاورزی کلاله واقع درشرق استان گلستان از شروع کشت محصولات پاییزه در بیش از 68 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان آگاهی داد و اظهار داشت: اولین کشت این فصل مربوط به دانه روغنی کلزا و چغندرقند است که تا حالا در سطح 11 هکتار کشت شد.


علی علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ برنامه ریزی برای کشت ۱۹ هزار هکتار کلزا در کلاله انجام شده و بذر ارقام هایولا ۵۰، دلگان، ار جی اس، هایولا ۵۵۹ و ارقام زمستانه گارو و روهان به مقدار کافی تهیه و در حال توزیع است.
وی استفاده از کودهای فسفاته و پتاسه را در زمان کشت دانه روغنی کلزا مهم دانست و از کشاورزان خواست زراعت های پاییزه امسال را حتی المقدور بصورت کشت حفاظتی و بصورت مستقیم (بدون خاک ورزی) انجام دهند.
علیزاده اضافه کرد: امسال طرح جهش تولید کلزا در دیم زارهای کلاله در سطح ۱۳ هزار هکتار با همکاری ستاد اجرائی فرمان امام (ره) و کشت قراردادی کلزا در مزارع آبی این شهرستان به مقدار سه هزار هکتار با همکاری آستان قدس رضوی اجرا خواهد شد.
مدیر جهادکشاورزی کلاله افزود: مطابق برنامه ریزی انجام شده و سهمیه ابلاغی امسال ۴۹ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان از نیمه دوم آبان زیر کشت محصول راهبردی گندم و جو می رود و در همین ارتباط انواع بذرهای گواهی شده مانند بذر کوهدشت، لاین۱۷، قابوس، آسمان و کریم برای مزارع دیم و ارقام تیرگان، احسان و کلاته برای مزارع آبی تهیه و آماده توزیع است.
وی درباب توزیع بذر گندم بیان داشت که در کلاله ۲ مرکز فرآوری با ظرفیت حدود ۶ هزار تن بذر گواهی شده و مادری فعال است و در صورت نیاز قابلیت افزایش حجم فرآوری بذر گندم را نیز دارند.
علیزاده افزود: امسال کشت ۷۰۰ هکتار چغندرقند بصورت قراردادی با همکاری کارخانه قند جوین خراسان شمالی در مزارع کلاله هدف گذاری شده و کشاورزان درحال عقد قرارداد و آماده سازی زمینهای خود برای کشت این محصول هستند.
وی بابیان این که عقد قرارداد زراعت پاییزه در مراکز جهاد کشاورزی کلاله در حال انجام است و همزمان کود ازته نیز توزیع می شود، از کشاورزان این شهرستان خواست تا اصول کشت حفاظتی شامل تناوب، کم خاکورزی و حفظ بقایا را رعایت و از انجام شخم به وسیله گاوآهن جدا اجتناب کنند.
مدیر جهاد کشاورزی کلاله همین طور اظهار داشت که تا کنون ۴۵ درصد کود یارانه ای ازته مورد نیاز کشاورزان شهرستان بوسیله کارگزاری های مجاز توزیع شده است.
به گفته علیزاده، علاوه بر چهار محصول اصلی زراعت پاییزه (کلزا، چغندرقند، گندم و جو)، درسال زراعی جاری برخی ارقام زراعی مانند "کینوا، کاملینا، چغندر علوفه ای، ماشک علوفه ای، تریتیکاله (علوفه) و گیاهان دارویی" بعنوان کشت جایگزین برنامه ریزی شده است.
شهرستان کلاله با ۱۳۰ هزار نفر جمعیت ۶۸ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد که ۹ هزار و ۴۳۲ هکتار آن بصورت آبی و بقیه دیم کشت می شود.


منبع:

1400/07/18
23:25:29
5.0 / 5
908
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد