معاون سازمان توسعه تجارت:

دیپلماسی گروه خرما در کشور بسیار ضعیف است

دیپلماسی گروه خرما در کشور بسیار ضعیف است

معاون سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: در 6 هفته گذشته نشست های مختلفی با گروههای زعفران، پسته و خشکبار برگزار کردیم اما در طول این مدت از جانب تیم خرما هیچ درخواست نشستی نبود، این گواهی بر ضعف دیپلماسی خرما در مرکز کشور است.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، مهدی ضیغمی روز پنجشنبه در نشست میز ملی خرما در دشتستان استان بوشهر اضافه کرد: افزون براین در نشست دیپلماسی غذایی نیز تا آنجا که شرکت کردم بحث خرما خیلی مطرح نشده است و این انتقادی است که به فعالان و مسئولان این بخش وارد است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر بحث صادرات خرما اظهار نمود: تلاش شود ۲ تا سه هفته آتی جلسه صادرات خرما برگزار و راهکارهای اجرائی و عملیاتی صادراتی مهم دراین زمینه جمع بندی شود.
ضیغمی اظهار داشت: در بحث میزهای کشوری کارهای زیادی می توان انجام داد اما شرط آن این است که مدلها و بروشورهای در اختیار داشته باشیم تا به طرف خارجی ارائه دهیم درحالی که حالا از ایران در بحث خرما هیچ مدلی در اختیار سازمان توسعه تجارت ایران نیست که به میهمانان خارجی ارائه شود.
وی در باره استانداردهای بین المللی اضافه کرد: در امتداد کمک به صادر کنندگان در بحث استانداردهای بین المللی دوره ای ۶ ماهه تعریف شده تا فعالان این بخش بتوانند استانداردهای بین المللی صادرات غذا و خشکبار دریافت نمایند.
معاون توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت صادرات به قطر و روسیه با بهره گیری از ظرفیت جام جهانی اظهار داشت: تلاش می شود رفع تعهدات ارزی صادرات به قطر با اولویت در زمینه خشکبار از ۹۰ به ۷۰ درصد برسد.
وی همین طور از نمایندگان مجلس خواست کمک کنند بودجه مشوق ها که مشمول اتحادیه ها و صادرکنندگان است بموقع تخصیص داده شود تا در زمان مناسب در اختیار فعالان این بخش قرار گیرد.
معاون توسعه تجارت ایران در باره رفع تعهد ارزی افرادی که در سالهای ۹۷، ۹۸ و ۹۹ گرفتار مشکل شده اند اظهار داشت: تا یکی ۲ هفته آتی جرائم ریالی تصویب و و ابلاغ و دوستانی که مشکل رفع تعهدات داشتند نیز برطرف شود.
وی در مورد کانتینرهای یخچالی و صادرات به روسیه اضافه کرد: سعی کردیم کانتینرهای یخچالی را از بنادر مختلف به بندر "ماخاچ قلعه" انجام دهیم.
ضیغمی افزود: مشکل بزرگ ما در بحث صادرات در مرز آذربایجان بود که سعی شده بحث کشتیرانی که در فصل سرد در آستارا در عمل تعطیل می شود در بندر ماخاچ قلعه که فاصله کمتری دارد و زیرساخت های یخچالی برقرار است مهیا شود که این امر بسیار می تواند کمک نماید.
وی افزود: تلاش می شود بندر دیر به عنوان بندر کانتینری بوشهر برای صادرات یخچالی و به بندر معین برای صادرات قطر تبدیل گردد و در همین ارتباط با یکی از خطوط کشتیرانی نیز مذاکراتی انجام شده است.
ضیغمی اظهار داشت: امید می رود در روزهای جام جهانی دولت بودجه کارگو (روش حمل باری است که در آن یک یا چند کالا بوسیله هواپیماهای غیر مسافربری و تجاری به نقاط مختلف فرستاده می شوند) هوایی به سمت قطر را مسافری محاسبه کند، اگر این مهم حاصل شود هم در بحث صادرات کالاهای یخچالی که خرما هم در آنست تسهیل می کند و اگر بودجه مشوق های صادراتی هم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی دریافت شود می توانیم در این مساله کمک نماییم.
وی همین طور با تاکید بر بحث نصب دستگاه ایکس ری در بندر دیر استان بوشهر اضافه کرد: نصب ایکس ری در بندر دیر بحث صادرات به قطر را حل می کند.
معاون توسعه تجارت ایران اضافه کرد: همین طور در بحث کانتینرهای یخچالی نیز وزارت صمت تلاش می کند با بخشنامه ای که نوشته طی ماه آتی موضوع کمبود کانتیر یخچالی را در کشور برطرف کند.
میز ملی خرما با مشارکت نمایندگان ۶ استان فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان و بوشهر با حضور نمایندگان وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه و دیگر بخش های متولی خرما در سطح ملی و استانی در دشتستان برگزار ش.
هدف از تشکیل این میز ملی خرما پشتیبانی از کشاورزان و تولیدکنندگان و بازار فروش این محصول است و این رویداد در امتداد تثبیت قیمت مناسب آن برگزار شده است.
هر سال میز ملی خرما در آذر ماه تشکیل می شد ولی باتوجه به حساسیت قیمت این محصول ۲ ماه پیش از برداشت محصول، نشست این میز امسال در استان بوشهر برگزار می گردد تا برنامه ریزی لازم برای تثبیت قیمت خرما صورت گیرد و نگرانی کشاورزان و نخلداران دراین زمینه اختتام یابد.


1401/05/13
23:43:37
5.0 / 5
628
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد