کدام کشور بیشترین میزان آلودگی ناشی از تولید مواد غذایی را دارد؟

کدام کشور بیشترین میزان آلودگی ناشی از تولید مواد غذایی را دارد؟

آبیاری: به گزارش آبیاری، خراسان رضوی دانیل موران، یکی از نویسندگان یک مطالعه بین المللی و محقق دانشگاه علم و فناوری نروژ، اظهار داشت: سیستم غذایی بزرگترین تهدید برای تنوع زیستی و یکی از بدترین محرک های بحران آب و هوایی است.



به نقل از ارث، غذایی که برای مصرف داریم، مسافت های طولانی طی می کند و دستخوش تغییرات مختلفی همچون تولید، فرآوری، توزیع و در نهایت مصرف می شود.

در حال حاضر گروهی بین المللی از محققان نقشه های دیجیتالی تهیه کرده اند که جزئیات فشارهایی را که سیستم غذایی جهانی بر محیط زیست و آب و هوا وارد می نماید را نشان داده است.

غذاهای مختلف زیادی روی کره زمین و راه های زیادی برای تولید آن وجود دارد؛ ازاین رو عواقب زیست محیطی تولید غذا مختلف و دشوار است. میتوان با به دست آوردن درک بهتری از تاثیرات منفی تولید غذا، به تولید مواد غذایی کارآمدتری از نظر زیست محیطی دست یابیم. با این کار از محیط زیست محافظت می نماییم و در کنار آن اطمینان حاصل می شود که ما غذای کافی برای جمعیت جهان در اختیار داریم.

دانشمندان با در نظر گرفتن این مسائل فشاری که تولید غذا بر محیط زیست وارد می کند، همچون انتشار دی اکسید کربن، مصرف آب، آلودگی و تخریب زیستگاه را با کمک داده های گزارش شده در مورد ۹۹ درصد از کل تولید مواد غذایی در آب و خشکی در سال ۲۰۱۷ بررسی کردند.

این تحلیل و بررسی نشان داد پنج کشور چین، هند، ایالات متحده، برزیل و پاکستان حدودا نیمی از تاثیرات زیست محیطی جهانی ناشی از تولید مواد غذایی را به خود اختصاص داده اند.

در این مطالعه کشورهایی که رد پای محیطی کمتری دارند، مشخص نشده اند چونکه آنها عمدتا کشورهایی هستند که با کمبود شدید غذا و گرسنگی گسترده زندگی می کنند.

دانشمندان اظهار کردند: ۹۰ درصد از کل تولید مواد غذایی در ۱۰ درصد از مساحت زمین صورت می گیرد. با این وجود تأثیر زیست محیطی آن با عنایت به مناطق خاصی که فرآیندهای در ارتباط با تولید مواد غذایی در آن رخ می دهد، بسیار متغیر است.

یک محصول غذایی زمانی می تواند پایدار باشد که در یک کشور تولید شود اما در کشور دیگر تولید نشود. بعنوان مثال برپایه این پژوهش مشخص شد تولید سویا در ایالات متحده آمریکا ۲ برابر از نظر زیست محیطی کارآمدتر از هند است.

محققان به این نتیجه رسیدند که هیچ رژیم غذایی خاصی را نمی توان برای محافظت از محیط زیست بعنوان بهترین در نظر گرفت و این مورد از کشوری به کشور دیگر می تواند بسیار متفاوت باشد. علاوه بر این آنان اخطار دادند باآنکه غذای محلی اغلب پایدار می باشد اما مردم باید تعادلی بین تمایل خود برای خودکفایی با تولید انواع مواد غذایی با کارآمدترین روش جهت محافظت از محیط زیست ممکن پیدا کنند.





منبع:

1401/09/28
21:05:24
5.0 / 5
638
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد