توفان در هند و پاکستان خرابی های گسترده و مرگ ۲ نفر در گجرات

توفان در هند و پاکستان خرابی های گسترده و مرگ ۲ نفر در گجرات

به گزارش آبیاری، وقوع توفان شدید و ویرانگر در مناطق ساحلیِ دو کشور هند و پاکستان و همینطور بارش های شدید و سیل آسا طی روزهای اخیر، خرابی های گسترده و خسارات جبران ناپذیر در این مناطق به بار آورده است.


به گزارش آبیاری به نقل از رویترز، این توفان چرخشی معروف به «بیپارجوی» بعد از رسیدن نواحی ساحلی سقف خیلی از خانه ها را کنده، درختان را از ریشه درآورده و منجر به سقوط تیرهای برق شده که به دنبال آن، خانه های هزاران نفر در خاموشی فرو رفته است.
مقامات هند امروز (جمعه) اعلام نمودند که دست کم دو نفر در ایالت غربی «گجرات» در سیلابی که پیش از توفان به وقوع پیوسته، جان خویش را از دست داده اند. همینطور از مصدومان این حادثه هنوز آمار مشخصی در دست نیست.
به دنبال اخطار مقامات محلی مبنی به خطر وقوع توفان بیپارجوی، بیشتر از ۱۸۰ هزار نفر در هند و پاکستان طی روزهای اخیر خانه های خویش را تخلیه کردند هرچند به قول برخی منابع خبری، هم اکنون اسکان این خانواده ها که محل زندگی خویش را از بیم توفان ترک کرده اند به نوبه خود مشکل ساز شده است.
بیپارجوی که در زبان بنگالی به معنای فاجعه یا مصیبت است به یک «توفان بسیار شدید» تبدیل گشته و در طبقه بندی توفان های استوایی در رتبه دوم به لحاظ خطر قرار گرفته است.
عکس: رویترز مقامات هواشناسی هند گفته اند که این توفان اواخر روز گذشته (پنج شنبه) به حومه بندر «جاکاو» در گجرات که در نزدیکی مرز پاکستان است، رسیده است.
اعلام آماده باش در ایالت ساحلی هند به دنبال نزدیک شدن توفان شدید تخلیه هزاران نفر در پاکستان قبل از وقوع توفان اداره هواشناسی هند (IMD) در جدید ترین بولتن خود اعلام نمود که از شدت توفان بیپارجوی در بامداد امروز (جمعه) کاسته شده و سرعت آن از ۱۰۵ کیلومتر در ساعت به ۸۵ کیلومتر در ساعت (۵۲.۸۲ مایل در ساعت) کاسته شده است.
در این بولتن همینطور آمده است که احتمال دارد تا پس از ظهر امروز هم سرعت باد بیشتر کاهش پیدا کند.
اداره هواشناسی هند در عین حال نسبت به بارندگی شدید تا بسیار شدید در گجرات و ایالت همسایه آن، «راجستان» تا اواخر روز جمعه اخطار داده است.
عکس: آسوشیتدپرس یک مقام مدیریت بلایای طبیعی پاکستان هم روز جمعه اظهار داشت که توفان درحال از دست دادن شدت خود در این منطقه است.
«سردار سرفراز»، رئیس اداره هواشناسی پاکستان به شبکه الجزیره اظهار داشت: این توفان می تواند در ایام جمعه و شنبه باعث بارندگی های شدید در مناطق ساحلی پاکستان شود.
عکس: رویترز سرفراز همینطور اظهار داشت: دولت از مقامات خواسته است تا اطمینان حاصل کنند که حدود ۸۲ هزار نفر از آوارگان ناشی از این توفان به علت شرایط جوی نامساعد تا پیش از فردا (شنبه) به خانه های خود بازگردانده نشوند.
خیلی از این مناطق صدمه دیده در سیل های فاجعه بار موسمی سال قبل میلادی (۲۰۲۲) هم خسارات و تلفات بی سابقه ای را تجربه کردند؛ فاجعه ای که بر اثر آن یک سوم پاکستان به زیر آب رفت، به دو میلیون خانه خسارت رسید و نزدیک به ۱۷۰۰ نفر بر اثر آن جان خویش را از دست دادند.




منبع:

1402/03/27
11:20:23
5.0 / 5
405
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد