یك فعال محیط زیست:

تشكیل وزارت محیط زیست و منابع طبیعی سبب اتلاف وقت و هزینه می شود

تشكیل وزارت محیط زیست و منابع طبیعی سبب اتلاف وقت و هزینه می شود

آبیاری: طی چند روز گذشته رئیس فراكسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی از بررسی پیشنهاد تشكیل وزارت محیط زیست و منابع طبیعی در خانه ملت آگاهی داده بود. یك فعال محیط زیست می گوید تشكیل وزارتخانه راهكار اصلی موضوع اصلاح ساختار محیط زیست كشور نیست و این تغییر دادن ها سبب اتلاف هزینه و وقت می شود.



محمد مجابی در گفت و گو با ایسنا افزود: یکی از مهمترین مباحثی که در سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست به آن اشاره شده، مدیریت یکپارچه محیط زیست در کشور است. ساختاری که در کشور باید به حفظ محیط زیست بپردازد باید در عین چابک بودن توانایی های لازم برای اداره محیط زیست را داشته باشد.

وی افزود: گاهی اوقات در کشور ما مباحث مرتبط به حوزه محیط زیست را با موضوعات حوزه منابع طبیعی مرتبط می دانند این درحالیست که محیط زیست مباحث مختلفی دارد که با حوزه های مختلفی همچون صنعت، معدن، اقتصاد و... تداخل دارد ازاین رو محیط زیست فقط در رابطه با موضوعات منابع طبیعی نیست. در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز به هر کدام از این حوزه ها به صورت جداگانه پرداخته شده است.

این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه ساختار محیط زیست کشور باید بگونه ای باشد که به ضابطه گذاری بپردازد سپس بر اجرای آنها نظارت کند، خاطرنشان کرد: در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست اشاره شده است که دستگاه حفظ محیط زیست کشور باید توان برخورد با متخلفان این حوزه و جرم انگاری را داشته باشد همین طور این دستگاه باید بتواند صنایع و اقتصاد کشور را به سمت فناوری های سازگار با محیط زیست و اقتصاد سبز تشویق کند.

مجابی با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست به مراتب قدرت بالاتری نسبت به وزارت محیط زیست و منابع طبیعی دارد، اظهار داشت: رئیس این سازمان معاون رئیس جمهوری است و بسیاری از موضوعات این حوزه مستقیم از طرف رئیس جمهوری پیگیری می شود و سایر وزارتخانه ها نیز باید به آن پاسخگو باشند.

وی با تاکید بر اینکه لازم است امکانات مناسب در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد، اظهار نمود: تجهیزات و آموزش های لازم در ارتباط با موضوع حفاظت هوشمند همچون این امکانات است. برای پاسخگویی بهتر به مشکلات دستگاه متولی محیط زیست باید ارتباط خودرا با نهادهای علمی و دانشگاه ها بیشتر کند. اگر مجموع این اتفاقات رخ دهد ساختار مناسبی که مدنظر برای حفظ محیط زیست کشور است، شکل می گیرد.

به گفته مجابی یکی از بهترین شیوه های هماهنگی موضوعات زیست محیطی در کشور شورایعالی محیط زیست است. اگر جلسات این شورایعالی بیشتر و با دقت بهتری برگزار گردد اتفاقات خوبی در این عرصه رخ خواهد داد.

این فعال محیط زیست افزود: این مورد که باید برای اصلاح ساختار محیط زیست اقداماتی انجام داد، درست است. سازمان حفاظت محیط زیست باید بتواند در عین توانمندی بالا پاسخگویی صریح و متناسب با نیازهای جامعه و توسعه پایدار داشته باشد. ازاین رو باید روی شیوه های مختلف اصلاح ساختاری مطالعاتی صورت گیرد.

مجابی با اشاره به اینکه تشکیل وزارتخانه محیط زیست و منابع طبیعی از برنامه سوم توسعه مطرح بود، خاطرنشان کرد: تشکیل وزارتخانه راهکار اصلی موضوع نیست و این تغییر دادن ها سبب اتلاف هزینه و وقت می شود ازاین رو من موافق نیستم که از محیط زیست یک وزارت اجرایی تشکیل گردد، درحالی که حالا یک نهاد حاکمیتی است و رئیس جمهوری مستقیم با آن در ارتباط می باشد.





منبع:

1399/06/01
22:58:10
5.0 / 5
1704
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد