هدفگذاری تولید 700 هزار تنی گیاهان دارویی در کشور

هدفگذاری تولید 700 هزار تنی گیاهان دارویی در کشور

به گزارش آبیاری، مجری طرح ملی گیاهان دارویی اظهار داشت: با توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی به 400 هزار هکتار خصوصاً در دیمزارها، طی 5 سال آینده میزان تولید این محصولات در کشور به 700 هزار تن می رسد.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، حسین زینلی در سمینار دو روزه هم افزایی تجارب مجریان استانی کشت گیاهان دارویی سراسر کشور با نمایندگان شرکت های خصوصی تکمیل کننده زنجیره تولید، اظهار داشت: با توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی به ۴۰۰ هزار هکتار خصوصاً در دیمزارها، طی ۵ سال آینده میزان تولید این محصولات در کشور به ۷۰۰ هزار تن می رسد.
وی افزود: برای ۵ سال آینده، کسب درآمد ۲.۲ میلیارد دلاری از محل صادرات گیاهان دارویی برای کشور هدف گذاری شده است.
وی اضافه کرد: اکنون سالانه تنها حدود ۴۵۰ میلیون دلار انواع گیاهان دارویی بصورت خام از کشور صادر می شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی، اندازه بازار فعلی گیاهان دارویی در جهان را بیش از ۲۵۷ میلیارد دلار اعلام نمود و اظهار داشت: اندازه بازار جهانی گیاهان دارویی در ۲۵ سال آینده ۵ هزار میلیارد دلار خواهد بود، کشورهای جهان باتوجه به استقبال وسیع از گیاهان دارویی در سفره غذایی مردم به شدت بصورت تخصصی برای کسب بیشترین درآمد ملی دراین زمینه به تکاپو افتادند و باتوجه به ظرفیتهای فراوان اقلیمی، علمی و سنتی داخلی، سهم ایران دراین زمینه می تواند از درآمدهای نفتی هم بیشتر شود.
مجری طرح گیاهان دارویی، توسعه کشت این محصولات را حرکت به سمت سلامتی ارزیابی کرد و اضافه کرد: در سال قبل با مشارکت مجریان استانی، معاونت امور زراعت، ستاد اجرائی فرمان امام و استقبال خوب کشاورزان و بهره برداران ۵۳ هزار هکتار از اراضی دیم به سطح زیر کشت گیاهان دارویی افزوده شد و برنامه توسعه سطح زیر کشت امسال نیز ۶۰ هزار هکتار است.
وی با تکیه بر این که دیگر فرصت آزمون و خطا وجود ندارد به ثبت ایده های جدید از طرف مجریان در بانک ایده پردازی اشاره و اشاره کرد: بازارهای جهانی متقاضی محصول تولیدی ایرانی هستند و این مساله موجب استقبال بخش خصوصی برای تولید، فرآوری و صادرات بیشتر گیاهان دارویی شده است.
زینلی اظهار داشت: این که ایران اکنون ۹۰ درصد تولید جهانی زعفران، ۷۰ درصد تولید گل محمدی، ۸۰ درصد انغوزه و ۲۰ درصد زیره جهانی را در اختیار دارد، حاکی از وجود ظرفیتهای فراوانی است که در صورت تکمیل زنجیره فرآوری، درآمدهای ارزی را در کمترین زمان می توان افزایش داد.
وی قطب بندی استانی تولید گیاهان دارویی را باتوجه به تجارب گذشته از شیوه های توسعه کشت این محصولات معرفی نمود و اظهار داشت: اکنون این قطب بندی بصورت استانهای معین و پشتیبان متمرکز شده و برای هر محصول اعتبارات ملی هم ابتدا به استانهای معین اختصاص می یابد در عین حال که مراکز تحقیقاتی جهاد کشاورزی نیز در خدمت این استانها قرار گرفتند.


منبع:

1403/05/23
12:57:42
5.0 / 5
238
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد