همکاری کامل ایران در اجلاس تغییرات اقلیمی چه پیامدهایی دارد؟

همکاری کامل ایران در اجلاس تغییرات اقلیمی چه پیامدهایی دارد؟

آبیاری: حضور یا عدم حضور ایران در اجلاس cop29 ابعاد سیاسی و اقتصادی فراتر از یک رویداد زیست محیطی دارد، چونکه بازیگر اصلی این کنوانسیون رژیم صهیونیستی است.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، حضور ایران در کنوانسیون تغییرات اقلیمی باکو (COP۲۹) موضوع بحث برانگیز فضای رسانه ای کشور است، از یک سو، تعدادی از کارشناسان معتقدند که شرکت در این اجلاس فرصتی طلایی برای ایران است تا جایگاه خودرا در حوزه بین المللی تقویت کند و از مزایای همکاریهای بین المللی در حوزه محیط زیست بهره مند شود.
از طرف دیگر، برخی دیگر براین باورند که حضور ایران در این کنفرانس می تواند به سبب برخی محدودیت ها و چالش ها با چالش مواجه شود و در آینده تبعات حقوقی و اقتصادی برای کشورمان داشته باشد.

تقابل موافقان و مخالفان حضور ایران در اجلاس تغییرات اقلیمی باکو

درواقع برخی معتقدند که حضور فعال در اجلاس های بین المللی مانند COP۲۹، می تواند به بهبود وجهه بین المللی ایران کمک نماید و نشان دهد که ایران نیز به عنوان عضوی از جامعه جهانی، به مسائل زیست محیطی اهمیت می دهد. علاوه بر این، ایران دارای پتانسیل های بالایی در حوزه انرژی های تجدید پذیر و فناوری های سبز است و شرکت در این اجلاس می تواند فرصتی عالی برای معرفی این پتانسیل ها به جامعه جهانی و جذب سرمایه گذاری باشد.
همچنین شرکت در COP۲۹ می تواند به ایران کمک نماید تا همکاریهای بین المللی خودرا در حوزه محیط زیست را تقویت کند و از تجربیات سایر کشورها بهره مند شود.
اما در سمت مقابل برخی معتقدند که تعهدات ناشی از این اجلاس می تواند با توسعه اقتصادی ایران در تضاد باشد، خصوصاً در شرایطی که اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی وابسته است. از طرف دیگر ایران درگذشته تعهدات خود در حوزه محیط زیست را عملیاتی کرده است و اما غرب در مقابل تعهدات خود کوتاهی داشته و با عنایت به شرایط موجود، این رویه ادامه دار خواهد بود.
همچنین تحریم های ظالمانه آمریکا مقابل ایران می تواند مانع از مشارکت مؤثر ایران در این اجلاس شود و دسترسی به فناوری های موردنیاز برای اجرای تعهدات احتمالی ایران را محدود کند. با این اوصاف، حضور ایران در اجلاس تغییرات اقلیمی (COP۲۹) چالش هایی را در مقابل کشورمان قرار می دهد.
اما نکته ای که باید به آن توجه کرد، حضور فعال رژیم صهیونیستی در اجلاس کاپ ۲۹ باکو است. شواهد حکایت از آن دارد که در اجلاس های کاپ ۲۷ و کاپ ۲۸ که در مصر و امارات برگزار گردید، رژیم اشغالگر قدس، نقش جدی ایفا کرده بود، حتی تصمیمات اتخاذ شده یعنی سیاست محدودسازی تجارت مبنی بر تولید کربن و برنامه ریزی برای کاهش انتشار کربن به صفر تا سال ۲۰۵۰ نیز مطابق با اهداف ترسیم شده برای این افزایش نقش اسرائیل در اقتصاد کشورهای غرب آسیا به تصویب رسیده بود.
با این اوصاف آیا ایران باید در اجلاس تغییرات اقلیمی باکو حضور یابد؟ در صورت مثبت بودن این سوال، هیات ایرانی باید در چه سطحی به cop۲۹ اعزام شود؟

حضور رییس جمهور اجلاس باکو هیچ نوع وجه و جایگاهی ندارد

محمدتقی نقدعلی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون سفر قریب الوقوع رییس جمهور به آذربایجان بمنظور حضور در نشست کاپ ۲۹ و همین طور حضور هیات سیاسی از رژیم صهیونیستی در این اجلاسیه اظهار داشت: روابط نزدیک آذربایجان با این رژیم، نقطه چالش ما محسوب می شود؛ لذا، در صورت قطعیت حضور اسرائیل در اجلاسیه کاپ، حضور هیات ایرانی در این جلسه را به سبب تعارض این رژیم به خاک کشورمان و همین طور جنایت های گوناگون آن ناصحیح می دانم.
این عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بواسطه اهمیت این مساله حضور رییس جمهور در این اجلاسیه اساساً هیچ نوع وجه و جایگاهی ندارد و نتیجه این کار چیزی جز گستاخ تر کردن این رژیم نیست.
وی در آخر اظهار داشت: امروزه شاهد آن هستیم که موج محکومیت جنایت های رژیم صهیونیستی در سرتاسر جهان درحال گسترده تر شدن است، این مساله نه فقط توسط مسلمانان بلکه پیروان هر کیش و مذهبی درحال انجام آنست.

غیرمنطقی بودن حضور پزشکیان در اجلاس باکو

علاوه بر این، ابوالفضل ظهره وندی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اعلام داشت: مطابق با اخبار غیررسمی، قسمتی از تعرض اسرائیل به کشورمان از طرف خاک آذربایجان بوده است؛ به همین دلیل نوع روابط باکو با رژیم صهیونیستی اقتضا نمی کند که در چنین شرایطی، رییس جمهور برای حضور در نشستی به این کشور برود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی اشاره کرد: کشور آذربایجان باید تکلیف خود با ایران را مشخص کند؛ نمی تواند از یک سو به رژیم صهیونیستی پایگاه دهد، اما از طرفی دیگر با ادعای همسایگی، رییس جمهور کشورمان را برای حضور در یک اجلاس دعوت کند؛ به همین دلیل با حضور پزشکیان در کنوانسیون کاپ موافق نیستم و این مساله را یک امر غیرمنطقی می دانم.

1403/08/13
10:40:27
5.0 / 5
250
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد