آمادگی اتحادیه های تولیدی برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی
به گزارش آبیاری، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از آمادگی اتحادیه های تولیدی برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی به منظور کاهش فاصله قیمتی کالا از تولید تا مصرف کننده اطلاع داد.
به گزارش آبیاری به نقل از مهر، اکبر فتحی امروز، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از آمادگی اتحادیه های تولیدی برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی بمنظور کاهش فاصله قیمتی کالا از تولید تا مصرف کننده آگاهی داد و اظهار داشت: لازم است، سازمان میادین شهرداری غرفه هایی را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد تا بتوانند محصولات خویش را با قیمت مناسب به مصرف کنندگان عرضه کنند.
وی، کنترل قیمت های محصولات کشاورزی در بازار را موضوعی فرابخشی عنوان و بر لزوم قیمت گذاری مناسب و کنترل تعرفه های کالاهای کشاورزی توسط سازمان میادین تأکید نمود.
وی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی در عرصه وظایف خود نسبت به راه اندازی روستا بازار توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی برای عرضه مستقیم کالاهای کشاورزی اقدام نموده است.
وی درباب قیمت مرغ، برنج و میوه در بازار، اظهار داشت: قیمت مرغ در بازار درحال کنترل است. اما قیمت میوه که به شکل عمده از باغدار کیلویی ۵۰ هزار تومان خریداری می شود در میوه فروشی های تهران به قیمت ۲۰۰ هزار تومان به مصرف کننده فروخته می شود که این فاصله قیمتی زیاد است و باید با همکاری نهادهای مسئول این نرخها کنترل شود.
فتحی با اشاره به اینکه فاصله قیمتی تولید برنج داخلی با قیمت مصرف کننده اختلاف فاحشی ندارد، اظهار داشت: محدودیت تولید برنج در داخل و افزایش تقاضا در سالیان اخیر سبب افزایش قیمت برنج ایرانی در بازار شده است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباب تصویب طرح دفاع از تولیدات کشاورزی و همینطور افزایش تاب آوری تامین نیازهای غذایی در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: برمبنای سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی که مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی است، ۲۲۱ اقدام دارد و از این ۲۲۱ اقدام، ۱۸۰ اقدام آن مستقیماً با وزارت جهاد کشاورزی است و مؤلفه های مربوط به تامین امنیت غذایی هم مربوط به فراهمی غذا، سلامت غذا دسترسی به غذا است.
فتحی اضافه کرد: طرحی هم که اشاره کردید در حقیقت از همین سند ملی دانش بنیان امنیت قضایی نشأت می گیرد تا بتواند اولاً غذای مورد نیاز جامعه را که از نظر جمعیتی رو به رشد است، تامین کند و غذای سالم هم در اختیارشان قرار دهد.
وی با اشاره به الزامات طرح مجلس، تصریح کرد: این طرح الزاماتی دارد همچون الزامات مادی که مربوط به سرمایه گذاری هایی است که در این بخش باید صورت بگیرد تا امنیت غذایی مدنظر حاصل شود.
فتحی افزود: در وهله اول با استفاده از توان تولید در داخل کشور، غذای مورد نیاز جامعه را باید تامین کرد و در جایی اگر پتانسیلی برای تامین حداکثری محصولی وجود نداشت، بوسیله واردات آنرا تامین نماییم.
وی خاطرنشان کرد: در واردات نهادهای دامی که ما قسمت اعظم آنرا وارد می نماییم، در این طرح بیشتر به تامین بموقع ارز مورد نیاز و تنوع بخشی به مبادی واردات نهاده ها پرداخته است تا این نهاده ها بموقع و به اندازه کامل تامین شود.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با مفهوم دسترسی به غذا، گفت: دسترسی به غذا را از دو منظر بررسی می کنند یکی دسترسی فیزیکی که باید غذای مورد نیاز مردم به حدی باشد که تمامی آحاد جامعه به آن دسترسی داشته باشند؛ یعنی در حقیقت فراوانی غذا وجود داشته باشد که خوشبختانه هم در تولید داخل و هم تامین بوسیله واردات بشکلی شده که ما الان در بازار چیزی رو کم و کسر نداریم و تمام کالاها به وفور در قفسه های فروشگاه ها وجود دارد.
وی، دسترسی اقتصادی را همچون دیگر موارد مفهوم دسترسی به غذا عنوان نمود و اضافه کرد: دسترسی اقتصادی به توان خرید مردم بر می گردد و توان خرید مردم باید به شکلی باشد که به غذایی که به فراوانی وجود دارد، دسترسی داشته باشند.
فتحی با اشاره به اینکه قیمت غذا برای تولید کننده باید به صرفه باشد و مصرف کننده نیز توان خرید آنرا داشته باشند، اظهار داشت: در اینجا قیمت تنها مؤلفه نیست، افزایش توان خرید مردم هم یک طرف قضیه است یعنی درآمدها هم باید بشکلی باشد که آن غذایی که تولید شده را بتوانند تهیه کنند.
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب