گیلان پیشتاز در مکانیزاسیون تولید شلتوک برنج ۵ درصد افزایش پیدا کرد
آبیاری: گیلان قطب برنج کشور امسال با رشد ۵ درصدی تولید شلتوک بار دیگر نشان داد که چه طور با استفاده از تکنولوژی های جدید و رعایت دقیق تقویم زراعی می توان در وضعیت سخت اقلیمی به موفقیت رسید.
خبرگزاری مهر، گروه استان ها: استان گیلان بعنوان یکی از قطب های اصلی تولید برنج در کشور، همیشه نقش کلیدی و تعیین کننده ای در تامین امنیت غذایی و اقتصاد کشاورزی کشور بازی کرده است.
برنجکاری در این استان نه فقط از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است، بلکه به سبب شرایط اقلیمی و خاک حاصلخیز گیلان، بهترین ارقام بومی و اصلاح شده برنج در این منطقه کشت و برداشت می شود.
در سال زراعی جاری باتوجه به چالش های آب و اقلیم، کشاورزان گیلان با رعایت دقیق تقویم زراعی، مدیریت هوشمندانه مصرف آب و استفاده گسترده از تکنولوژی های نوین موفق به افزایش تولید برنج و بهبود کیفیت محصول شده اند.
سازمان جهاد کشاورزی استان هم با ارائه تسهیلات مالی، توسعه مکانیزاسیون و اجرای پروژه های حمایتی، نقش محوری در تحقق این موفقیت بازی کرده است.
این گزارش با بررسی آمارها و گفتگو با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان به تحلیل روندهای مهم و دستیافته های برجسته در عرصه برنجکاری می پردازد.
افزایش سطح زیر کشت و تنوع ارقام برنج
«صالح محمدی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتگو با گزارشگر مهر با اشاره به سطح زیر کشت ۲۳۸ هزار هکتاری برنج در استان اظهار داشت: از این میزان حدود ۲۲۳ هزار هکتار به کشت ارقام بومی مانند هاشمی، علی کاظمی، جمشیدجو و دمسیاه اختصاص یافته و سطح زیر کشت ارقام اصلاح شده شامل خزر، شیرودی، فجر و آنام بیش از ۱۵ هزار هکتار است.
وی اضافه کرد: میزان تولید شلتوک برنج استان بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تُن بوده که نسبت به سال قبل حدود ۵ درصد افزایش پیدا کرده است بنابراین این رشد نشانه اهتمام کشاورزان در رعایت تقویم زراعی و بهره برداری از شیوه های نوین کشاورزی است.
توزیع گسترده بذر و مصرف کودهای شیمیایی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به توزیع بالاتر از هزار تُن بذر ارقام محلی و اصلاح شده میان کشاورزان استان اضافه کرد: این اقدام زمینه افزایش کیفیت و کمیت محصول را فراهم آورده است.
محمدی همین طور اظهار داشت: مصرف کودهای شیمیایی در استان به ۴۶ هزار و ۸۰۸ تُن شامل ۲۷ هزار و ۸۵۴ تن اوره، ۵ هزار و ۵۰۶ تُن فسفاته و ۱۳ هزار و ۴۴۸ تن پتاسه رسیده است که با مدیریت اصولی کشاورزان و کارشناسان، اثرات مثبت قابل توجهی در افزایش تولید داشته است.
رشد چشم گیر مکانیزاسیون در کشت و برداشت
وی اضافه کرد: سطح زیر کشت مکانیزه برنج در استان به ۲۰۶ هزار و ۴۰۰ هکتار، معادل ۸۶ درصد کل سطح کشت رسیده است همین طور برداشت مکانیزه با استفاده از ۴۹۲۵ دستگاه کمباین ویژه برنج، در ۲۲۱ هزار هکتار (۹۲ درصد) از مزارع استان انجام شده است که این میزان بیان کننده پیشرفت قابل توجه مکانیزاسیون در بخش برنجکاری استان است.
محمدی به اقدامات زیست محیطی انجام شده اشاره نمود و اظهار داشت: در سه مرحله مبارزه بیولوژیک ضد آفت کرم ساقه خوار در بالاتر از ۵ هزار هکتار از مزارع استان با موفقیت اجرا شده است. این فعالیتها سبب کاهش مصرف سموم شیمیایی و حفظ تعادل اکولوژیک در شالیزارهای استان شده است.
حمایت های مالی و پروژه های مشارکتی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همین طور به حمایت های مالی اشاره و بیان نمود: تا شروع سال زراعی جاری بالاتر از ۲۵ هزار میلیاردریال تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی به کشاورزان استان پرداخت شده است که نقش مؤثری در توسعه مکانیزاسیون و افزایش بهره وری بازی کرده است.
وی اضافه کرد: در عرصه پروژه های حمایتی، پروژه جهش تولید برنج با مشارکت ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) در سطح ۱۰۵۵ هکتار به اجرا درآمده و پروژه انتخاب مشارکتی ارقام برنج و پروژه انتخاب مشارکتی تغذیه گیاهی در ۱۵ شهرستان استان هم با موفقیت در حال انجام می باشد.
قدردانی از کشاورزان برای رعایت تقویم زراعی و مدیریت مصرف آب
صالح محمدی در آخر با تقدیر از کشاورزان استان گیلان اشاره کرد: رعایت دقیق تقویم زراعی و مدیریت بهینه مصرف آب توسط کشاورزان نقش کلیدی در افزایش تولید و حفظ منابع آبی استان داشته است این همکاری و تلاش مستمر کشاورزان، زمینه ساز توسعه پایدار و پیشرفت جایگاه استان در تولید برنج کشور شده است.
بررسی آمار و ارقام به دست آمده و سخنان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نشان داده است که استان در راه توسعه پایدار بخش کشاورزی، خصوصاً در عرصه برنجکاری، قدمهای استوار و مؤثری برداشته است.
به طور خلاصه، صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سطح زیر کشت ۲۳۸ هزار هکتاری برنج در استان گفت: از این مقدار حدود ۲۲۳ هزار هکتار به کشت ارقام بومی مانند هاشمی، علی کاظمی، جمشیدجو و دمسیاه اختصاص یافته و سطح زیر کشت ارقام اصلاح شده شامل خزر، شیرودی، فجر و آنام بیشتر از ۱۵ هزار هکتار است. محمدی همینطور گفت: مصرف کودهای شیمیایی در استان به ۴۶ هزار و ۸۰۸ تُن شامل ۲۷ هزار و ۸۵۴ تن اوره، ۵ هزار و ۵۰۶ تُن فسفاته و ۱۳ هزار و ۴۴۸ تن پتاسه رسیده است که با مدیریت اصولی کشاورزان و کارشناسان، اثرات مثبت قابل توجهی در افزایش تولید داشته است. وی افزود: در زمینه پروژه های حمایتی، پروژه جهش تولید برنج با مشارکت ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) در سطح ۱۰۵۵ هکتار به اجرا درآمده و پروژه انتخاب مشارکتی ارقام برنج و پروژه انتخاب مشارکتی تغذیه گیاهی در ۱۵ شهرستان استان هم با موفقیت درحال انجام می باشد.
منبع: persianwet.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب