توقف حرکت کشتی ها به بنادر ایران و بالعکس تکذیب شد
به گزارش آبیاری، دبیرکل انجمن کشتیرانی اظهار داشت: هیچ گونه اختلال یا ممانعتی در تردد کشتی ها به بنادر ایران و بالعکس وجود ندارد و جریان حمل و نقل دریایی و حمل کالا طبق روال عادی در حال انجام می باشد.
مسعود پل مه، دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با تکذیب ادعای توقف عبور کشتی ها به بنادر جمهوری اسلامی ایران و بالعکس، اظهار داشت: ما امروز نامه ای دریافت کردیم که در آن با استناد به مذاکرات شورای گفتگوی اتاق بازرگانی بوشهر، اعلام شده بود حمل کالا به بنادر کشور متوقف شده است.
وی اضافه کرد: مرجع اصلی اعلام وجود یا عدم وجود تبادل حمل و نقل دریایی، انجمن کشتیرانی است و ما اطلاع دقیق داریم که هیچ گونه بی نظمی و ممانعتی در حمل کالا به بنادر جمهوری اسلامی ایران یا از بنادر ایران به مقاصد بین المللی وجود ندارد.
گلایه مند تأخیر در پهلودهی کشتی ها در بندر شهید رجایی هستیم
پل مه اضافه کرد: همین طور هیچ اخلالی در عبور کشتی های با پرچم جمهوری اسلامی ایران و بالعکس، یعنی شناورهای خارجی به بنادر ایران، مشاهده نمی گردد. ازاین رو مفاد این نامه را تکذیب می نماییم و به نظر می آید سوءبرداشت یا سوءتفاهمی از مذاکرات مطرح شده در آن جلسه روی داده باشد.
دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران با اشاره به وضعیت فعالیت بنادر کشور اظهار داشت: بندر شهید رجایی بندرعباس بعنوان بزرگ ترین بندر کانتینری کشور از حیث ورود کالای کانتینری، درحال تکمیل ظرفیت است. حتی ما گلایه مندی خودرا نسبت به تأخیر در پهلودهی کشتی ها و کندی در عملیات تخلیه و بارگیری در بندر شهید رجایی اعلام نموده ایم.
وی خاطرنشان کرد: همین طور اعتراض خودرا به سازمان توسعه تجارت درباره ی تأخیر در ترخیص کالاها اعلام نموده ایم. در شرایط فعلی و بخصوص در ایام پایانی سال که بازار نیازمند تامین کالا برای ماه مبارک رمضان و عید نوروز است، انتظار داریم تمهیدات موردنیاز برای تسریع در ترخیص کالاها اتخاذ شود تا اقلام مورد نیاز هرچه سریع تر به بازار و دست مردم برسد.
پل مه در جواب این پرسش که آیا مشکلات ارزی مانع اصلی ترخیص کالاهاست، اشاره کرد: بخشی از کالاها با ارز واردکننده تامین می شود و قسمتی دیگر به اختصاص و تخفیف های ارزی بانک مرکزی مرتبط می باشد. طبیعتاً در این زمینه مشکلاتی وجود دارد، اما این که این مسایل بعنوان عامل اصلی مانع ترخیص باشد، شخصاً اطلاع دقیقی ندارم.
بیش از ۱۵ کشتی در انتظار تخلیه هستند
وی اضافه کرد: کشتی ها منتظر ترخیص نیستند، بلکه در انتظار تخلیه قرار دارند. بیشتر از ۱۵ فروند کشتی حامل کالاهای اساسی یا کالاهای فله در لنگرگاه منتظر انجام عملیات اداری و اسنادی هستند. بندر از نظر پهلودهی مشکلی ندارد، اما باید فرآیندهای اداری و مالی صورت گیرد تا امکان تخلیه فراهم گردد.
تأخیر در تخلیه و بارگیری به فرسودگی تجهیزات بازمی گردد
دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران اضافه کرد: در بخش کشتی های کانتینری نیز تعدادی شناور در لنگرگاه بندر شهید رجایی در انتظار نوبت دهی و تخلیه هستند. باتوجه به تراکم بندر و برخی محدودیت ها همچون فرسودگی تجهیزات تخلیه و بارگیری یا خروج برخی تجهیزات از مدار عملیاتی، این تأخیرها ایجاد می شود.
پل مه در انتها تصریح کرد: امیدواریم با اتخاذ تمهیدات لازم، روند تخلیه و ترخیص کالا تسریع شود. می دانیم همکاران ما در سازمان بنادر و دریانوردی تلاش خودرا انجام می دهند، اما انتظار داریم این روند با سرعت و کارآیی بیشتری دنبال شود تا جریان حمل و نقل دریایی و تامین کالا بدون وقفه ادامه یابد.
منبع: persianwet.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب