افزایش حجم تجارت بین ایران و پاکستان به رقم 10 میلیارد دلار
به گزارش آبیاری، رئیس سازمان توسعه تجارت در جلسه کمیته مشترک تجاری ج. ا. ایران و ج. ا. پاکستان اظهار داشت: در اردیبهشت 1403، مقامات دو کشور توافق کردند تا حجم تجارت بین آنها به رقم 10 میلیارد دلار افزایش یابد.
به گزارش آبیاری به نقل از مهر از سازمان توسعه تجارت، محمدعلی دهقان دهنوی، در نشست «کمیته مشترک تجاری» ج. ا. ایران و ج. ا. پاکستان که از ۱۳ تا ۱۴ مرداد در کراچی پاکستان درحال برگزاری است، ضمن تقدیر از جام کمال خان، وزیر تجاری پاکستان برای پیگیری جدی و مسئولانه رفع موانع و مشکلات تجاری و توسعه همکاریهای تجاری دو جانبه بیان کرد: فرصتی دست داد که در این جلسه مهم با حضور مقامات و فعالین حوزه تجارت و اقتصاد کشور دوست و برادر پاکستان حضور یابم و درباب توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور به تبادل نظر بپردازم.
معاون وزیر صمت ابراز امیدواری کرد: این کمیته به اهداف خود برای فراهم آوردن زمینه توسعه هرچه بیشتر همکاریهای اقتصادی و تجاری بین ایران و پاکستان برسد. این امر مستلزم حضور فعال بخش های خصوصی و تجار دو طرف و تعامل سازنده با هدف شناخت بیشتر توانائیها و نیازمندی های یکدیگر و حرکت به طرف همگرایی بالاتر از پیش است.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه اضافه کرد: ج. ا ایران و پاکستان، دارای سابقه طولانی و دیرین همکاری اقتصادی، تجاری و سیاسی دو جانبه هستند و امیدواریم اجرائی شدن تصمیمیات کمیته مشترک تجاری ج. ا ایران و پاکستان منتج به گسترش بالاتر از پیش روابط اقتصادی و تجاری دو کشور گردد.
وی خاطرنشان کرد: در قالب کمیته مشترک تجاری دو کشور به دلیل تنوع موضوعات با تشکیل کارگروه های تخصصی ۴ زیر کمیته فنی در قالب زیر کمیته موافقت نامه تجارت آزاد، زیر کمیته تجارت و همکاریهای بانکی، زیر کمیته حمل و نقل و امور گمرکی و زیر کمیته منطقه آزاد با حضور نمایندگان وزارت امور خارجه، بانک مرکزی، گمرک، وزارت راه و شهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی، مناطق آزاد، اتاق تجاری ایران، کشتیرانی ج. ا. ایران، اتاق تجاری مشترک ایران و پاکستان و اداره کل صمت استان سیستان و بلوچستان، موضوعات فنی را با همتایان پاکستانی بررسی و متن صورتجلسه کمیته مشترک را نهائی می کنند.
دهقان دهنوی اظهار نمود: ترکیب تجارت ایران و پاکستان بیان کننده آنست که مبادلات دو کشور متمرکز، مکمل و قابل توسعه است. حدود ۶۲ درصد صادرات ایران به پاکستان بر اقلام انرژی محور، پتروشیمی، مواد معدنی و محصولات کشاورزی (گاز نفتی، قیر، بوتان، پلی اتیلن، پسته، خرما و نخود) متمرکز است. در مقابل، حدود ۷۰ درصد واردات ایران شامل کالاهای کشاورزی و دامی دارای مزیت تولیدی در پاکستان است (برنج، گوشت گاو، کنجد، انبه، موز، دام زنده و ژلاتین). این ساختار نشان میدهد دو کشور در عرصه های انرژی و پتروشیمی از طرف ایران و مواد غذایی و پروتئینی از طرف پاکستان مزیت های بطورکامل مکمل دارند. در صورتی که حجم تجارت دو جانبه تا حالا بسیار کمتر از ظرفیت بالقوه بوده است.
وی اضافه کرد: این ساختار خصوصاً در وضعیت فعلی می تواند در طراحی سیاستهای تجاری، خصوصاً در توسعه مسیرهای صادراتی و تأمین کالاهای اساسی و مواد اولیه مورد نیاز صنایع تولیدی از کشورهای ثالث و ایجاد موقعیت های تهاتری با پاکستان، مورد استفاده قرار گیرد.
دهقان دهنوی تصریح کرد: در ۱۰ سال گذشته، حجم تجارت رسمی بین ایران و پاکستان همواره روندی رو به رشد داشته است و در سالیان اخیر به بیش از ۳ میلیارد دلار رسیده است. در اردیبهشت ۱۴۰۳، مقامات دو کشور توافق کردند تا حجم تجارت بین دو کشور به رقم ۱۰ میلیارد دلارافزایش یابد. این مورد نشان دهنده ظرفیت و پیوندهای عمیق اقتصادی و تجاری بین دو کشور است که نیازمند برنامه ریزی، تبیین نقشه راه و هماهنگی دقیق بین سازمان های داخلی و تجار و بازرگانان دو کشور است.
وی افزود: از طرف دیگر، همکاری در بخش های مختلف صنعتی و خدماتی، همچون تولید قطعات خودرو، صنایع غذایی، فناوری اطلاعات، انرژی و حمل و نقل، می تواند باعث افزایش صادرات، پیشرفت تولید داخلی و ایجاد موقعیت های شغلی برای هر دو کشور شود. خصوصاً تقویت تعاملات در عرصه بازارچه های مرزی، تعاونی ها و بخش خصوصی، می تواند مسیر تجارت رسمی را هموار کرده و از تجارت غیررسمی و قاچاق پیشگیری کند.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در آخر اظهار داشت: در کنار صنایع بزرگ، یکی از افتخارات ایران در دهه اخیر، رشد چشم گیر زیست بوم شرکت های دانش بنیان و اقتصاد مبتنی بر نوآوری است. این شرکتها با تاکید بر قابلیت جوانان ایرانی، محصولات پیشرفته ای را در عرصه های تجهیزات پزشکی، داروهای بیوتکنولوژی، نانو مواد، سامانه های هوشمند و قطعات صنعتی طراحی و تجاری سازی کرده اند. پارک های علم و فناوری ایران به عنوان پل ارتباطی میان دانشگاه و صنعت، الگویی موفق از همکاریهای سه جانبه دولت، دانشگاه و بخش خصوصی عرضه کرده اند. در فاکتورهای جهانی نوآوری، ایران در تولید محصولات فناورانه رتبه های رو به جلویی کسب نموده و خیلی از محصولات دانش بنیان ایرانی توانسته اند، استانداردهای بین المللی را با موفقیت پشت سر بگذارند. جمهوری اسلامی ایران آمادگی خودرا برای انتقال فناوری، انجام پروژه های مشترک پژوهش و توسعه و همینطور جذب سرمایه گذاری در قالب شرکت های دانش بنیان اعلام می دارد و بر این باور است که هم افزایی میان زیست بوم های نوآوری ج. ا. ایران و ج. ا. پاکستان، می تواند موتور محرک تحول صنعتی در منطقه باشد.
پاکستان که از ۱۳ تا ۱۴ مرداد در کراچی پاکستان در حال برگزاری است، ضمن قدردانی از جام کمال خان، وزیر تجاری پاکستان برای پیگیری جدی و مسئولانه رفع موانع و مشکلات تجاری و توسعه همکاریهای تجاری دو جانبه بیان کرد: فرصتی دست داد که در این نشست مهم با حضور مقامات و فعالین حوزه تجارت و اقتصاد کشور دوست و برادر پاکستان حضور یابم و درباب توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور به تبادل نظر بپردازم. وی اشاره کرد: در چارچوب کمیته مشترک تجاری دو کشور به سبب تنوع موضوعات با تشکیل کارگروه های تخصصی ۴ زیر کمیته فنی در چارچوب زیر کمیته موافقت نامه تجارت آزاد، زیر کمیته تجارت و همکاریهای بانکی، زیر کمیته حمل و نقل و امور گمرکی و زیر کمیته منطقه آزاد با حضور نمایندگان وزارت امور خارجه، بانک مرکزی، گمرک، وزارت راه و شهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی، مناطق آزاد، اتاق تجاری ایران، کشتیرانی ج. ایران، اتاق تجاری مشترک ایران و پاکستان و اداره کل صمت استان سیستان و بلوچستان، موضوعات فنی را با همتایان پاکستانی بررسی و متن صورتجلسه کمیته مشترک را نهایی می کنند.
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب