وزیر جهاد كشاورزی پای درد دل تولیدكنندگان خراسان جنوبی

وزیر جهاد كشاورزی پای درد دل تولیدكنندگان خراسان جنوبی

تولیدكنندگان، بهره برداران و فعالان بخش كشاورزی خراسان جنوبی در حضور وزیر جهاد كشاورزی كه به این استان سفر كرده است، مشكلات، دغدغه ها و ایده های خودرا مطرح نمودند.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا در این جلسه که با عنوان دیدار تشکل ها، فعالان و نخبگان کشاورزی استان خراسان جنوبی با «کاظم خاوازی» وزیر جهاد کشاورزی یکشنبه شب در محل استانداری برگزار شد، نمایندگان بخش های مختلف به ایراد سخن پرداختند.
نماینده جامعه عشایری خراسان جنوبی در این جلسه مشکلات جامعه عشایری را تشریح و درخواست های این قشر را بازگو کرد.
نظر رضایی اضافه کرد: آبیاری سیار، نصب توربین بادی، نصب پنل خورشیدی و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به جامعه عشایر خراسان جنوبی از خدمات دولت بوده که قابل تقدیر است.
وی با اعلان اینکه خرید توافقی و تضمین فرآورده های دامی مانند محصولات کشاورزی در دستور کار دولت قرار گیرد عنوان کرد: همیشه تصمیمات غیر کارشناسی درباب واردات گوشت موجب ضرر به عشایر می شود.
نماینده جامعه عشایری خراسان جنوبی اظهار داشت: عشایر برای فروش محصولات خود پشتیبانی ندارند و باید نهاده های دامی مدت دار مانند سال های گذشته در اختیار عشایر قرار گیرد.
وی اضافه کرد: با توجه به این که بازار مصرف گوشت عشایر خراسان جنوبی در سایر استانها است، عشایر برای جابه جایی دام خود به خصوص در ستاندن مجوز حمل، مشکل دارند که این مساله نیازمند همراهی بیشتر مسئولان متولی است.
درخواست راه اندازی صندوق پشتیبانی از توسعه منابع طبیعی
نماینده بهره برداران منابع طبیعی خراسان جنوبی هم در این جلسه خواهان راه اندازی صندوق پشتیبانی از توسعه منابع طبیعی استان شد.
علی احراری اضافه کرد: این صندوق در امتداد توانمندسازی بهره برداران منابع طبیعی و مشارکت مردم در حفظ منابع طبیعی راه اندازی شود که نیاز است دولت هم سهم خودرا تامین اعتبار کند.
وی عنوان کرد: خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است که نیاز است اعتبارات این بخش در رتبه دوم قرار گیرد تا قسمتی از خسارت توفان و شن های روان جبران یا از حرکت آنها جلوگیری شود.
احراری اظهار داشت: خراسان جنوبی پنجمین استان درگیر با پدیده گرد و غبار بوده که نیاز است به این مساله توجه جدی شود.
وی اضافه کرد: توسعه طرح های بین المللی ترسیب کربن در خراسان جنوبی با توجه موفقیت این طرح در مشارکت جوامع محلی لازم است.
لزوم ترویج سامانه های نوین کشاورزان بین کشاورزان
حجت الاسلام شریفی نماینده بخش آب و خاک خراسان جنوبی هم در این جلسه اقدامات دولت در امتداد اجرای طرح های نوین آبیاری را قابل تقدیر دانست و اظهار داشت: هزینه راه اندازی استخر و اجرای سیستم برعهده کشاورز گذاشته شده که نیاز است جهاد کشاورزی دراین زمینه هم مشارکت کند.
وی عنوان کرد: با اجرای سیستم های نوین آبیاری ۶۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود و از سویی ۱۰۰ درصد بازدهی محصول را داریم که نیاز است این طرح بین کشاورزان ترویج شود.
وی اضافه کرد: در اجرای سامانه های نوین آبیاری چون آب در عمق خاک و ریشه نفوذ می کند بیشترین بازدهی را دارد.
دامداری با نهاده های گران
عضو هیأت مدیره اتحادیه دامداران ایران و رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی در این جلسه اظهار داشت: در زمینه دامداری در خراسان جنوبی سخت گرفتار شده ایم.
حجت الاسلام سید محمود موسوی رستگار اضافه کرد: باید به گاوی که روزانه ۱۶ کیلوگرم کنسانتره نیاز دارد، به سبب گرانی هشت کیلوگرم بدهیم که این مساله موجب لاغری دام و فروش نرفتن آنها شده است، وضعیت به شکلی است که نه می توانیم دام خودمان را نگه داریم نه می توانیم حذف نماییم.
وی عنوان کرد: در چند سال قبل واکسن دام های سنگین رایگان بود که الان آن هم پولی شده است و برخی دامدارن که به دام های خود واکسن نزدند گرفتار امراض دام شدند.
موسوی رستگار اظهار داشت: شیر و گوشت با قیمت تولید و گاهی هم کمتر از آن خریداری می شود که این مساله موجب ضرر دامداران استان شده است.
وی گفت: دامداری با این نهاده های دامی گران صرفه اقتصادی برای دامدار ندارد و مشکلات دامداران دوچندان شده است.
صادرات گل خراسان جنوبی با اتوبوس
نماینده گلخانه داران خراسان جنوبی هم در این جلسه اظهار داشت: در زمینه ساخت گلخانه ها با افزایش قیمت تجهیزات مواجه هستیم که این مساله ما را با مشکل مواجه کرده است.
محمدحسین قاسمی اضافه کرد: درخواست ما این است که در ساخت گلخانه ها، ۸۰ درصد وام یکجا و در قسط اول آزادسازی شود چونکه با وجود وثیقه بانکی هیچ راه فراری وجود ندارد.
وی گفت: افزیش درصد سود تسهیلات سبب شده که استقبالی از دریافت تسهیلات نشود، همین طور بانک کشاورزی در تامین وثایق دریافت وام با گلخان داران کم لطفی می کند، املاک ما در تامین وثایق ۲۰ تا ۳۰ درصد پایین تر قیمت گذاری می شود و نرخ افزایش روزانه آن هم در نظر گرفته نمی گردد.
وی اظهار داشت: ما همه وارد کننده بذر گلخانه هستیم که افزایش قیمت تامین نهاده ها با دلار آزاد موجب افزایش هزینه ها شده است.
قاسمی اضافه کرد: صادرات گل تولیدی خراسان جنوبی با اتوبوس انجام می شود و این مساله برای استان که طلایه دار حوزه تولید گل است، جالب نیست.
ضرر میلیاردی مرغداران از کرونا
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم اظهار داشت: صنعت طیور متاسفانه به سبب شیوع بیماری کرونا و تصمیم های غیرکارشناسی متحمل ضرر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی در نیمه نخست سال جاری شده است.
سید حسین خیریه اضافه کرد: واحدهای تولید مرغ مادر که دارای اهمیت فراوان در زمینه تولید گوشت سفید کشور است، آزار بیشتری دیدند به شکلی که جوجه تولیدی خودرا با ۲ هزار تومان زیر قیمت تمام شده به بازار معرفی کردند و نیمه نخست امسال زیان وارده بر این بخش بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی با اعلان اینکه سرمایه گذاران در صنعت طیور هیچ گونه اختیاری بر میزان تولید، توزیع، قیمت گذاری، سن حذف گله و تامین نهاده های مصرفی خودرا ندارند اظهار داشت: ارگان های دولتی تصمیم گیرنده نهایی در این صنعت هستند که این اقدام صنعت طیور را به بحران و ورشکستگی نزدیک کرده است.
خیریه با تاکید بر اینکه درخواست مرغداران از وزیر جهاد کشاورزی پرداخت خسارت به مرغداران برای برون رفت از این مشکل است افزود: همین طور برای رفع مقطعی مشکل مرغداران تقاضا می شود تحویل نهاده های اصلی ذرت، سویا و جو مصرفی به مدت ۲ ماه به صورت امانی با دریافت ضمانت نامه بانکی ۲ ساله به پشتیبانی امور دام واگذار شود تا کمکی به تامین نقدینگی فعالان این صنعت شده و بتوانند از بحران عبور کنند.
این فعال صنعت مرغداری خراسان جنوبی با گلایه از نحوه توزیع نهاده های دام و طیور به خصوص سویا بوسیله سامانه بازارگاه اظهار داشت: نهاده هایی که با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی تهیه می شود، به دست مصرف کننده واقعی نمی رسد و مرغداران برای تامین نهاده مورد نیاز مجبور به خرید از بازار آزاد هستند.
وی افزود: امسال حدود ۵۴ تا ۵۶ درصد نسبت به سال قبل واردات سویا داشته ایم و این مساله موجب کمبود شدید و افزایش قیمت سویا از ۲ هزار و ۴۵۰ تومان به ۱۴ هزار تومان شده و قیمت ذرت نیز از هزار و ۵۰۰ تومان به سه هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است.
پیشنهاد واگذاری نهاده ها به کارخانه های تولید دان
خیریه با اعلان اینکه کمبود نهاده در صنعت مرغداری موجب کاهش تولید و کاهش کیفیت محصول شده است اظهار داشت: برای جلوگیری از سو استفاده دلالان و تولید محصول با کیفیت که موجب افزایش بازدهی تولید و صرفه جویی یک میلیون تنی نهاده ها خواهد شد، پیشنهاد می شود خام فروشی نهاده های دام و طیور در مدت ۲ ساله تعدیل و نهاده ها به کارخانه های تولید دان واگذار شود تا کنترل نهاده ها توسط کارخانجات از بازارگاه صورت گیرد.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند اظهار داشت: باتوجه به کمبود نهاده ها در استان، درخواستی به استاندار تحویل و در نشست با وزیر جهاد کشاورزی مقرر شد ۲۰ هزار تن نهاده بوسیله پشتیبانی امور دام به کارخانه های تولید دان تحویل شود اما تا حالا بیش از نیمی از حواله تحویل نشده که درخواست تحویل سریعتر آنرا داریم.
وزیر جهاد کشاورزی عصر روز گذشته (یکشنبه) به همراه تعدادی از معاونان و مدیران این وزارتخانه برای بازدید و افتتاح چند طرح بخش کشاورزی وارد مرکز استان (بیرجند) شد و از مجتمع گلخانه ای محمدیه شهرستان خوسف، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و مجتمع پرورش شتر مرغ بنیاد تعاون زندانیان بازدید کرد.
افتتاح پروژه آبرسانی به محلات عشایری بمرود شهرستان زیرکوه به نمایندگی از پروژه های وزارت جهاد کشاورزی در سطح کشور، با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهوری مهمترین برنامه این سفر است.
وزیر جهاد کشاورزی اولین بار با هدف رصد میدانی ظرفیت های استان در حوزه کشاورزی، بازدید از پروژه های در دست اقدام و افتتاح برخی پروژه ها به استان خراسان جنوبی سفر کرده است و به بررسی مسایل و مشکلات کشاورزان و دامداران استان پرداخت.


1399/07/14
13:41:22
5.0 / 5
1585
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد