تغییرات اقلیمی مبارزه با آفات باغی در مازندران را جلو انداخت

تغییرات اقلیمی مبارزه با آفات باغی در مازندران را جلو انداخت

به گزارش آبیاری مدیر حفظ نباتات جهاد كشاورزی مازندران اظهار داشت كه تغییرات اقلیمی پنج سال گذشته سبب گشته است تا مبارزه با آفات درختان سیاه ریشه در استان از اواسط آذر ماه به اواسط آبان ماه كشیده شود.


عبدالرحمن زاغی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا زمان مناسب برای مبارزه ضد آفات و بیماری های درختان سیاه ریشه را ریزش ۷۰ درصدی برگ درختان اعلام نمود و توضیح داد: قبلا تا نیمه آذر ماه طول می کشید تا درختان سیاه ریشه ۷۰ درصد برگشان را بر اثر خزان پاییزی از دست بدهند ولی در پنج سال گذشته هر سال این زمان جلو آمد تا جایی که حالا به نیمه آبان رسیده است.
وی افزایش نسبی دمای هوا در سال های اخیر در کنار کاهش بارندگی پاییزه را از علائم تغییرات اقلیمی در مازندران معرفی نمود و اضافه کرد: تا پیش از این مبارزه با آفات درختان سیاه ریشه در استان از ۱۵ آذر ماه شروع می شد و به مدت سه هفته ادامه می یافت.
زاغی با توضیح این نکته که معمولا در فصل پائیز و زمستان ۲ مرحله مبارزه ضد آفات و عوامل بیماری زا ی باغات سیاه ریشه در استان انجام می شود، اظهار داشت: کرم شدن نسبی هوا در سال های اخیر علاوه بر تغییر زمان مبارزه با آفات، فعالیت آفت و بیماری های گیاهی را هم در استان دوچندان کرده است.
مشورت با کارشناسان
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران مدیریت آفات در شرایط کنونی با عنایت به تغییرات اقلیمی را نیازمند توجه جدی باغداران به سفارش های کارشناسان و مشورت گرفتن از متخصصان قبل از هر اقدامی دانست و تصریح کرد: باغدارانی که درختان سیاه ریشه دارند پیش از هرگونه اقدام مبارزه پاییزه با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی مشورت و نسبت به دریافت نسخه گیاهپزشکی اقدام نمایند.
وی رعایت سفارش های کارشناسی در باره زمان مبارزه با آفات و نوع سموم و آفت کش ها را ضروری دانست و اظهار داشت: مناسب ترین زمان برای مبارزه زمستانی با آفات درختان سیاه ریشه ۱۰ روز پیش از شکوفه دهی است که در این مورد هم تغییرات اقلیمی اثرگذاری کرده است.
زاغی با سفارش به باغداران برای دریافت فاکتور خرید سموم از فروشگاه ها، بر لزوم تهیه آن از فروشگاه های مجاز و معتبر تصریح کرد و نسبت به سودجویی فروشندگان متفرقه و عواقب تهیه آفت کش ها و سموم از فروشگاه های غیرمجاز اخطار داد.
وی با اشاره به اینکه مهم ترین عوامل بیماری زای درختان میوه هسته دار شامل بیماری لکه غربالی، لب شتری (پیچیدگی برگ هلو)، شانکر باکتریایی و سفیدک سطحی است، اظهار داشت: بیماری های لکه سیاه و سفیدک حقیقی درختان دانه دار نظیر سیب و گلابی و آنتراکنوز و بلایت باکتریایی گردو هم از بیماری های رایج باغات سیاه ریشه هستند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران، سپردار سفید توت، شته، مگس گیلاس، کرم آلو، کرم سیب، زنبور آلو و گوجه سبز و لیسه درختان میوه را از مهم ترین آفات در باغات سیاه ریشه برشمرد.
وی بر ضرورت عملیات کنترل پاییزه باغات سیاه ریشه به صورت تلفیقی با انجام مبارزه زراعی، مکانیکی و شیمیایی در زمان مناسب و در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی هر منطقه تصریح کرد.
زاغی درباره عملیات کنترل پاییزه آفات و بیماری های درختان سیاه ریشه هم توضیح داد: مبارزه زراعی و شخم سطحی یا پابیل کردن سایه انداز درختان، مبارزه مکانیکی با آفت سپردار سفید توت شامل پاک کردن تنه و شاخه های کلفت آلوده با اسفنج یا اسکاچ نرم، برس کشیدن و جمع آوری آن، قرار دادن گونی و یا کارتن دور تنه و شاخه های اصلی درختان آلوده به لاروهای زمستان گذاران کرم سیب و جمع آوری و معدوم کردن آن در اواخر زمستان از طریق های کنترل پاییزه آفات و بیماری های درختان سیاه ریشه است.
وی اظهار داشت: روغن پاشی تنه و سرشاخه های اصلی درختان آلوده به سپردار سفید توت مانند هلو، شلیل، کیوی، گردو و سایر درختان غیرمثمر مانند توت و بید بعد از مبارزه مکانیکی با دوز ۲.۵ در صد لیتر آب و مبارزه شیمیایی با بیماری های درختان سیاه ریشه با استفاده از ترکیبات مسی بخصوص ترکیب بردوی ۱.۵ تا ۲ درصد، اکسی کلرور مس سه در هزار، کاپتان به میزان سه در هزار، قارچکش دودین برای مبارزه با لکه سیاه سیب و گلابی با استفاده از سمپاش های مناسب دارای لانس های با قدرت مه پاشی یکنواخت محلول سمی از دیگر روش های مبارزه و کنترل آفات و بیماری های درختان سیاه ریشه است.
کارشناس حفظ نباتات مازندران نسبت به اثرات سوء اختلاط ترکیبات مسی با روغن امولسیون شونده به باغداران اخطار داد و تصریح کرد: باغداران از اختلاط ترکیبات یاد شده خودداری و فاصله یک هفته ای بین مصرف روغن امولسیون شونده و ترکیبات مسی را رعایت نمایند.
وی با اشاره به اینکه توجه به اطلاعات هواشناسی و اطمینان از عدم بارندگی ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از سمپاشی ضروری می باشد، اظهار داشت: کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها، مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها و کلینیک های گیاهپزشکی آماده عرضه راهنمائی های لازم به باغداران هستند.
بر اساس داده های آماری هواشناسی و همینطور اظهار نظر کارشناسان کشاورزی، تغییرات اقلیمی سال های اخیر بر هر سه منطقه آب و هوایی مازندران اثرگذاری کرده و بیشترین تبعات منفی را هم برای گونه های کشاورزی و دیگر گیاهان بعنوان داشته های اصلی استان مازندران به دنبال داشته است.
تغییرات اقلیمی سال های اخیر بخصوص افزایش دما و کم بارشی سبب شده تا بر مبنای تحقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران گونه های مختلف کشاورزی برای برخورداری از دمای متعادل و مورد نیاز برای رشد و نمو دستکم تا یکصد متر به سمت ارتفاعات کوچ کنند.
بر مبنای اطلاعات هواشناسی مازندران، میزان دما و به تبع آن تبخیر آب در سطح کشور و استان در سال های اخیر روند افزایشی داشته، به طوری دمای هوای مازندران بیشتر از ۲ درجه نسبت به نرمال بلندمدت افزایش نشان داده است.
بر اساس آمار مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران، ۱۶۰ هزار هکتار باغ در استان وجود دارد که ۲۰ هزار هکتار آن در مناطق کوهستانی و شیب دار است.
سیب، هلو، شلیل، گردو، آلبالو و گیلاس از عمدترین درختان سیاه ریشه مناطق کوهستانی استان مازندران است.
۱۱۰ هزار هکتار از باغات مازندران را مرکبات بخصوص درختان پرتقال تشکیل می دهد.



1399/08/16
19:13:14
5.0 / 5
1356
تگها: آب , اقلیم , باغ , درخت
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد