سالانه بالاتر از ۴ میلیون تن فرآورده دامی از کشور صادر می شود
به گزارش آبیاری، معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به آمار تولید فرآورده های خام دامی کشور، اظهار داشت: سالانه 18 میلیون تن فرآورده خام دامی تولید و بین 4 تا 5 میلیون تن آن به کشورهای مختلف صادر می شود.
به گزارش آبیاری به نقل از مهر، سلامت جامعه وابسته به سلامت مواد غذایی است که افراد روزانه به مصرف می رسانند. این محصولات گیاهی و حیوانی، انرژی روزانه افراد را تأمین کرده و اگر از سلامت و کیفیت تعریف شده بهداشتی لازم برخوردار نباشند، هزینه هایی دوچندان برای اقتصاد به همراه خواهد داشت.
وجود باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی، آنتی بیوتیک ها، فلزات سنگین و… همه از مواردی است که با خوردن فرآورده های گیاهی و حیوانی وارد بدن انسان می شود. مصرف طولانی مدت آن تهدید جدی برای سلامت عمومی بوده و هم هزینه های بسیاری در قسمت بهداشت به همراه خواهد داشت؛ ضمن اینکه افراد به ظاهر سالم اما بیمار، در فعالیت روزانه گرفتار مشکل شده و در نهایت در مدیریت بخش خود، نمی توانند راندمان لازم را داشته باشند.
رئیس سازمان دامپزشکی بیشتر از یک سال است که عهده دار این سمت بوده و یکی از برنامه های خویش را تأمین سلامت فرآورده های دامی و کاهش باقیمانده آنتی بیوتیک و سایر داروها در محصولات دامی و طیور اعلام نموده است؛ موضوعی که با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد.
علیرضا رفیعی پور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با وضعیت رصد سلامت و کیفیت محصولات حیوانی، اظهار نمود: سازمان دامپزشکی وظیفه دارد در طول زنجیره تولید یعنی از قبل تولید، حین تولید و بعد از تولید با نظارت های بهداشتی که در دامداری ها، مرغداری ها، آبزی پروری ها و زنبورداری ها دارد، بدنبال تأمین سلامت محصولات فرآوری شده از آنها است.
وی اضافه کرد: نظارت بر فرآورده های تولیدی این موجودات که مقرر است فرآورده خام دامی از آنها داشته باشیم و بنا بر تأکید بهداشت غذایی باید عاری از آنتی بیوتیک، فلزات سنگین، سموم و سایر آلاینده ها باشند، همیشه مورد رصد کارشناسان ما پیش از تولید یعنی از خوراک آنها شروع می شود.
وی خاطرنشان کرد: این خوراک تحت نظارت های دامپزشکی به شکل منظم نمونه برداری شده و این نمونه ها در لابراتوار های مرجع دامپزشکی تست و آزمایش می شوند. اگر این نهادهای دامی که ذرت، سویا و دیگر اقلام هستند و البته مکمل ها، عاری از آلاینده ها باشند اجازه توزیع دارند.
این مسئول دولتی تصریح کرد: مصرف دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل کشور از این خوراک که سلامت، بهداشت و کیفیت آنها تأیید شده است، صورت می گیرد که در نهایت شیر، گوشت، تخم مرغ، عسل، ماهی، مرغ و… تولید و به مصرف افراد جامعه می رسد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه بعد از تولید، مجدد نمونه برداری و در لابراتوار های دامپزشکی تست های لازم به انجام می رسد، اظهار داشت: این آزمایش باردیگر برای اطمینان از عاری بودن محصولات دامی از هر نوع آلاینده ای مثل آلودگی های دارویی شامل آنتی بیوتیک و سایر سموم، فلزات سنگین و… است. در نهایت بعد از تأیید سلامت، این فرآورده های خام در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: محصولات هنگامی که گواهی سلامت و کیفیت بهداشتی دامپزشکی را کسب کردند امکان عرضه در فروشگاه ها و مراکز عرضه مواد پروتئینی را پیدا می کنند.
صادرات محصولات دامی به کشورهای مختلف
رفیعی پور ضمن اشاره به آمار تولید فرآورده های خام دامی کشور، افزود: سالانه ۱۸ میلیون تن فرآورده خام دامی در کشور تولید می شود که مابین ۴ تا ۵ میلیون تن آن به کشورهای مختلف صادر می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در رابطه با این محصولات، اظهار داشت: هم اکنون تخم مرغ در کشور مازاد نیاز تولید می شود. این محصول یکی از کالاهای صادراتی بخش کشاورزی به ۱۱ کشور جهان است. عسل هم از دیگر محصولات غیرنفتی است که بیشتر از نیاز بازار در کشور تولید و به کشورهای مختلف دنیا صادر می شود. همچنین شیر تولیدی تبدیل به حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ نوع محصول لبنی شده که در بازارهای همسایه سهمی را به خود مختص کرده است.
به طور خلاصه، وی خاطرنشان کرد: محصولات هنگامی که گواهی سلامت و کیفیت بهداشتی دامپزشکی را کسب کردند امکان عرضه در فروشگاه ها و مراکز عرضه مواد پروتئینی را پیدا می کنند. رفیعی پور ضمن اشاره به آمار تولید فرآورده های خام دامی کشور، اضافه کرد: سالانه ۱۸ میلیون تن فرآورده خام دامی در کشور تولید می شود که مابین ۴ تا ۵ میلیون تن آن به کشورهای مختلف صادر می شود. همینطور شیر تولیدی تبدیل به حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ نوع محصول لبنی شده که در بازارهای همسایه سهمی را به خود مختص کرده است.
منبع: آبیاری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب