رییس سازمان جنگل ها:

عملیات آبخیزداری در ۲۴ حوزه بحرانی كشور انجام شد

عملیات آبخیزداری در ۲۴ حوزه بحرانی كشور انجام شد

آبیاری: رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: امسال در فاصله اردیبهشت تا مهرماه در 24 منطقه بحرانی عملیات آبخیزداری اجرا و از بروز سیلاب جلوگیری شد.


«مسعود منصور» روز یکشنبه در حاشیه آیین رونمایی از چهار پروژه مشترک منابع طبیعی و آبخیزداری با معاونت علمی فناوری رئیس جمهوری که جمع خبرنگاران اضافه کرد: در مورد استفاده از فناوری ها در حوزه حفظ و بهره برداری از منابع طبیعی با معاونت علمی توافق کردیم و مرکز نوآوری منابع طبیعی را بوجود آمد.
وی اظهارداشت: شرکت های دانش بنیان می توانند برای حفظ و احیا منابع طبیعی و توسعه آبخیزداری کمک کنند که ما از آنها استقبال کرده و شرایط را برای اجرای برنامه هایشان محقق می نماییم.
منصور اظهار داشت: ۱۱ پروژه مشترک با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری داریم که امروز چهار مورد آن وارد مدار بهره برداری شد.
وی اشاره کرد: ۱۵۰۰ هکتار در حوزه خوزستان عملیات آبخیزداری اجرا شد که دیگر این منطقه از لحاظ سیلاب بحرانی نیست.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: سد زیرزمینی با رویکرد کنترل سیلاب ها داریم که آب را به زیرزمین هدایت می کند و سبب تقویت منابع آبی کشور نیز می شود.
منصور افزود: سیلاب بطور معمول رخ می دهد و بعد ما وارد عمل می شویم و باید به بهترین نحو مدیریت نماییم تا از خسارت زایی جلوگیری و از روان آبها استفاده گردد.
وی اضافه کرد: ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه های کشور در معرض فرسایش است و باید در انها عملیات آبخیزداری صورت گیرد که تا به امروز تنها ۳۰ میلیون هکتار ان را انجام داده ایم.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اشاره کرد: روستاهای زیادی را در کشور با احیای قنوات داریم که مهاجرت معکوس به وجود آمده است. در دو سال قبل با تقویت آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی اقدامات خوبی انجام شده که امیدواریم تداوم یابد.
وی اظهار داشت: در ۱۱ استان کشور که سال ۹۸ مشکل سیلاب داشتند و در ۲۴ حوزه بحرانی عملیات آبخیزداری انجام شد. این اقدامات از ا دیبهشت ماه شروع و در مهرماه به پایان رسید. در دروازه قرآن شیراز با وجود بارندگی ها از فروردین ۹۸ بیشتر بود، اثری از سیلاب نداشتیم برای اینکه ۶ سازه در بالادست منطقه به وجود آورده بودیم.
منصور افزود: معتقدیم سالانه باید ۳ تا ۴ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری صورت گیرد اما با منابعی که از محل صندوق توسعه ملی داشته ایم می توان سالانه یک میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام داد.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا در این مراسم چهار پروژه مشترک مهار و تثبیت عرصه های بحرانی تولیدکننده گرد و غبار با بهره گیری از انواع فناوری و عملیات های ابخوان و ابخیزداری، بکارگیری فناوری های بیو مهندسی و بیو مکانیکی در حفظ احیا توسعه و بهره برداری طبیعی و کنترل گرد و غبار، توسعه و ترویج گونه بومی ( گون علفی) بمنظور مقابله با بیابانزایی و مدل توسعه حفاظت آب و خاک احیا پوشش گیاهی با بهره گیری از فناوری پتوی بنتونیت با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری رونمایی گردید.



منبع:

1399/10/15
13:59:56
0.0 / 5
1568
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد