یك مقام صنفی:

سالیانه ۸۰۰ هزارتن كمپوست در كشور تولید می شود

سالیانه ۸۰۰ هزارتن كمپوست در كشور تولید می شود

آبیاری: رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان بستر رویش قارچ خوراکی اظهار داشت: سالیانه حدود ۸۰۰ هزارتن کمپوست برای بستر رویش قارچ خوراکی در کشور تولید می شود که سهم بزرگی در بازار داخلی دارد.


«مهدی رجبی» امروز (چهارشنبه) در نشست خبری با اشاره به اینکه برای بستر رویش کیفی به مواد اولیه خوب نیاز داریم، اضافه کرد: حالا ۷۵ واحد تولید بستر قارچ در کشور وجود دارد که ۶۰ واحد آن فعالیت دارند.
وی ضمن اشاره به اینکه به ازای هر پنج کیلوگرم کمپوست یک کیلوگرم قارچ تولید می شود، اظهارداشت: ۹۰۰ هزار تن پروانه تولید در این حوزه صادر شده، اما حالا ۸۰۰ هزارتن تولید می شود.
رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان بستر رویش قارچ خوراکی، بیان داشت: نیاز سالانه کشور ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تنقارچ است و اگر اهداف ما محقق شود منجر به افزایش تولید می شود.
وی ب ابیان اینکه هنوز با استانداردهای جهانی فاصله داریم، اظهار داشت: دست کم ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن دیگر کمپوست نیاز است و با تشکیل انجمن ۱۰ تا ۱۵ درصد به تولید فعلی اضافه می شود.
رجبی با اشاره به اینکه بستر رویش قارچ خوراکی کشور یک صنف زیست محیطی است، افزود: حالا با تولید کمپوست برای رویش قارچ، بخش عمده کاه و کلش باقی مانده از تولید گندم و کود مرغی از واحدهای پرورش مرغ گوشتی خریداری می شود.
وی افزود: حالا افزون بر ۴۰۰ هزار تن کاه و کلش دور ریز و ۳۰۰ هزارتن کود مرغی گوشتی در واحدهای بستر قارچ استفاده می شود.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: سال قبل هر کیلوگرم کاه و کلش ۴۲۰ تومان و کود مرغی ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان قیمت داشت که حالا هر کیلوگرم کاه و کلش با قیمت دو هزار تومان و کود مرغی یک هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می شود که به ترتیب بیشتر از ۳۰ درصد و ۱۲۰ درصد افزایش داشته است.
رجبی اظهارداشت: حالا این صنعت برای کاهش هزینه ها، حجم کار و کمک برای جمع آوری کاه و کلش بیشتر به دستگاههای جدید نیاز دارد تا هزینه تولید کمپوست را ۲۵ درصد کم کند.
وی اضافه کرد: حالا هشت هزار نفر اشتغال زایی مستقیم و ۷۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم در این صنف وجود دارد.
۱۷۲۰ میلیارد تومان گردش مالی سالیانه کمپوست
رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان بستر رویش قارچ خوراکی اظهار داشت: حالا یک هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان گردش مالی صنعت قارچ کشور است.
وی، هدف از تأسیس این انجمن کمک به تولیدکنندگان قارچ، نظارت بیشتر، تولید محصول استاندارد و کیفی برشمرد که اشتغال زایی بالایی دارد.
افزایش ۳۰ درصدی سرانه مصرف قارچ در دوران کرونا
رجبی ضمن اشاره به افزایش ۳۰ درصدی سرانه مصرف در دوران شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت: در دوران قبل از کرونا به کشورهای مختلف همچون عراق، امارات، کویت، آسیای میانه و عمان به صورت منظم صادرات انجام می شد.
وی افزود: با انتشار کرونا میزان صادرات به صورت تقریبی به صفر رسید و اخیرا که شیوع این بیماری روند کندتری داشته، صادرات به کشورهای عراق و امارات از سر گرفته شده و چند کشور دیگر هم در این حوزه به ما پیشنهاد شده است.
مردم بدون نگرانی قارچ خوراکی خریداری کنند
رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان بستر رویش قارچ خوراکی، ضمن تکذیب مباحث مطرح شده در خصوص پرورش و عرضه قارچ سمی در بازار، اظهار داشت: تحت هیچ شرایطی امکان پرورش قارچ سمی در واحدهای تولیدی وجود ندارد، ضمن اینکه فرایند تولید قارچ هم بگونه ای نیست که سبب سمی شدن آن شود و حتی اگر قارچی آنقدر در واحد تولیدی بماند که کپک بزند، باز هم سمی نیست.
وی بیان داشت: قارچ سمی به صورت خودرو و تحت تاثیر شرایط جوی ایجاد می شود و به علت ظاهرش تا حدودی قابل تشخیص می باشد.
این فعال بخش خصوصی به مردم سفارش کرد: برای اطمینان بیشتر قارچ خوراکی مورد نیاز خویش را از فروشگاه های معتبر خریداری کنند که ۹۰ درصد عرضه قارچ در فروشگاه های سطح شهر به صورت بسته بندی شده انجام می شود.
وی عنوان کرد: خرید و تهیه قارچ خوراکی از میوه فروشی ها و برخی مراکز عرضه به صورت فله ای هم مورد تایید است.
رجبی از مردم درخواست نمود که به هیچ عنوان از دست فروشان و افرادی که در کنار خیابان قارچ می فروشند، خرید نکنند.
وی با اشاره به اینکه ما در فصل رویش قارچ های سمی، اطلاع رسانی کامل انجام می دهیم، عنوان کرد: با سازمان های جهاد کشاورزی استان ها هم هماهنگی های لازم انجام شده تا اطلاع رسانی درست و کامل در این عرصه صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: حالا دو هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی در کشور فعال است.
صادرات ۳ درصد کمپوست تولیدی به کشورهای هدف
در این نشست، «نیما باغبانی» دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ و کمپوست هم اظهار داشت: با عنایت به ظرفیت های موجود تولید کمپوست، حالا سالیانه کمتر از سه درصد این محصول به کشورهای هدف صادر می شود.
به گفته وی، حالا کمپوست به عراق، قطر و ارمنستان صادر می شود.
باغبابنی، یکی از اشکالات این صنف را دریافت مالیات از تولیدکنندگان کمپوست برشمرد و اظهار داشت: حالا در بعضی از استان های کشور از برخی تولیدکنندگان کمپوست مالیات دریافت می شود و از برخی مالیات دریافت نمی گردد.
وی عنوان کرد: از سالهای ۹۰ و ۹۱ مالیات از برخی تولیدکنندگان مالیات دریافت می شود که انجمن تولیدکنندگان بستر رویش قارچ خوراکی طی مکاتباتی با سازمان امور مالیاتی، نسبت به پیشگیری از دریافت مالیات از این صنف اقدام نموده است.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کمپوست خاطرنشان کرد: در دوران کرونا به شکل هیات امنایی صندوقی با ۶ میلیارد تومان اعتبار بوجود آمد تا به علت نوسان بازار تولیدکنندگان متضرر نشوند.
به گفته وی، اخیرا برای پشتیبانی از تولیدکنندگان، صندوق همیاران چتر سفید به شکل رسمی کار خویش را شروع کرده است.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، طبق برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی، سال جاری تولید ۱۸۰ هزار تن قارچ خوراکی دکمه ای در سطح بیشتر از ۹۰۰ هکتار واحد پرورش پیشبینی شده است درحالی که سال قبل (۱۳۹۸ ) نزدیک به ۱۷۰ هزارتن قارچ خوراکی دکمه ای در سطح ۸۶۰ هکتار در استان های مختلف کشور ساخته شده است.
براساس گزارش های موجود تهران، البرز، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و قزوین، عمده استان های تولید کننده قارچ خوراکی کشور هستند.
براساس آمارها سال ۱۳۹۸، حدود ۶ هزارتن قارچ خوراکی به ارزش ۸.۷ میلیون دلار به کشورهای هدف همچون امارات، عراق، کویت، روسیه و کشورهای منطقه صادر گردیده است.



منبع:

1399/11/03
13:34:23
0.0 / 5
1226
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد