استادیار پژوهشی مركز تحقیقات كشاورزی مطرح كرد:
امكان تولید ۲ برابری گوشت مرغ با احیای مرغ آرین
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان اظهار داشت: در صورت احیای مرغ آرین ایرانی، تولید گوشت مرغ کشور سالیانه می تواند به چهار میلیون تن برسد که به مفهوم رشد حدود دو برابری است.
«محمدرضا عبادی» روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره فواید مرغ سایز، اضافه کرد: حالا سالیانه نزدیک به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن گوشت مرغ در بیشتر از ۱۸ هزار واحد پرورشی تولید می شود که می توان با احیای مرغ آرین، نه فقط تولید، بلکه صادرات این محصول را افزایش داد.
وی با اشاره به اینکه افزایش تولید گوشت مرغ با افزایش تعداد دوره های جوجه ریزی و کاهش مدت زمان دوره پرورش ممکن می شود، عنوان کرد: حالا اغلب کشورهای جهان به دنبال تأمین گوشت مرغ استاندارد با وزن و سن مناسب هستند که مرغ سایز می تواند جایگزین خوبی برای سویه های خارجی باشد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان به کاهش باقی مانده دارویی و آنتی بیوتیک، افزایش دوره های جوجه ریزی، کاهش خوراک و جیره غذایی و افزایش بهره وری در واحد سطح بعنوان برخی مزایای مرغ آرین اشاره و تصریح کرد: آهنگ و منحنی رشد مرغ آرین بخصوص در هفته های ششم و هفتم نسبت به سویه های خارجی متفاوت می باشد، اما تا سن ۳۵ روزگی مدل رشد آرین برای تولید و عرضه مرغ به صورت کامل نه تنها عیب نیست بلکه یک مزیت به حساب می آید.
وی اظهار داشت: حالا با عنایت به طولانی بودن دوره پرورش و درشتی مرغ ها، در هر متر مربع می توان ۱۰ قطعه مرغ پرورش داد، اما در صورت کوتاه کردن دوره پرورش و وزن پایین مرغ می توان در هر متر مربع ۱۸ قطعه جوجه ریزی انجام داد تا بهره وری در واحد سطح افزایش یابد.
عبادی اضافه کرد: مرغ آرین و مصرف خوراک آن تا سن ۳۵ روزگی در مقایسه با سویه های خارجی حدودا مشابه است، به صورت مثال سویه «آربراکرز» اگر تا پنج هفتگی حدود ۲.۷ کیلوگرم خوراک مصرف کند و وزن ۱.۸ کیلوگرم داشته باشد، سویه آرین هم همین میزان است.
وی افزود: اما هفته ششم و هفتم یعنی در ۴۲ تا ۵۰ روزگی خوراک مصرفی به ۵.۵ کیلوگرم می رسد، یعنی دو برابر آنچه که تا ۳۵ روزگی داشتیم و باید برای این دو هفته خوراک پنج هفته را هزینه نماییم، یعنی خوراک اضافه تر بدهیم تا وزن به ۲.۹ تا سه کیلوگرم برسد.
وی افزود: حالا روش مرسوم پرورش مرغ در کشور همین است، یعنی تا هفت هفتگی مرغ را نگهداری می کنند و ۵.۵ تا ۶ کیلوگرم خوراک مصرف می شود تا وزن مرغ به ۲.۹ تا سه کیلوگرم برسد و این مسئله باعث می شود ضریب تبدیل نیم یا چهار دهم درصد افزایش پیدا کند.
استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان اظهار داشت: ضریب تبدیل در پنج هفتگی از ۱.۵ تا ۱.۶ به ۱.۹ تا ۲ در هفت هفتگی می رسد به شرط اینکه تلفات در حد کم ( کمتر از پنج درصد) باشد و مرغ به وزن ۲.۵ تا سه کیلوگرم برسد، اما آمار نشان داده است حالا ضریب تبدیل در کشور ما ۲.۲۵ تا ۲.۵ است و به صورت میانگین با ۱۰ تا حتی ۱۵ درصد تلفات روبه رو هستیم.
وی براین باور است که با کوتاه کردن طول دوره پرورش دو هفته ای، زمان کشتار کوتاه تر می شود و تولیدکننده می تواند به جای چهار دوره جوجه ریزی، این تعداد را سالیانه به پنج تا ۶ دوره برساند و دو هفته طول دوره پرورش کوتاه می شود.
عبادی با اشاره به اینکه حالا سرانه مصرف مرغ در کشور ما حدود ۲۴ کیلوگرم است، اضافه کرد: این درحالی است که سرانه مصرف در کشورهای توسعه یافته حدود ۴۰ کیلوگرم است که ما می توانیم با احیای مرغ آرین و عرضه مرغ سایز به بازار، از این ظرفیت ها بهره مند شویم.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، جشنواره فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرغ سایز با هدف سلامت بیشتر خانوار، مصرف کمتر دارو و آنتی بیوتیک، صرفه اقتصادی و دورریز کمتر برای خانوار و تأمین گوشت با کیفیت تر و لذیذتر، در ماه های آذر و دی سال جاری جاری برگزار شد.
این جشنواره در جهت برنامه ملی ارتقای امنیت و سلامت گوشت مرغ اجرا شد.
سال گذشته (۱۳۹۸) بیشتر از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع گوشت مرغ درکشور تولید و به بازار داخلی و خارجی ارائه شد.
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب