حفاظت از آب و خاك محور افتتاح های هفته چهل و سوم

حفاظت از آب و خاك محور افتتاح های هفته چهل و سوم

قطار افتتاح های پنجشنبه دولت در هفته چهل سوم به طرح های حفاظت از آب و خاک سرزمین ایران رسید و این دفعه پروژه های زهکشی، آبخیزداری و منابع طبیعی به ارزش پنج هزار و 610 میلیارد تومان با اشتغالزایی برای 105 هزار و 771 نفر در استان های مختلف به بهره برداری رسید.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، آیین افتتاح این طرح ها روز پنحشنبه با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری به صورت ویدئوکنفرانس به صورت نمادین در ارتباط زنده با استان های گلستان، اردبیل و خوزستان راه اندازی شد.
این طرح ها شامل اجرای شبکه آبیاری و زهکشی در ۲۵ هزار هکتار از اراضی غرب و شمال غربی کشور، اجرای ۷۸ هزار هکتار زهکشی اراضی استان گلستان و سه هزار و ۵۶۹ پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری در سراسر کشور بود.


بهبود عملکرد اراضی کشاورزی و افزایش درآمد کشاورزان
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری در این آیین با اعلان اینکه با بهره برداری از این طرحها ثروت کشاورزان به ۱۰برابر می رسد، اظهار داشت: وقتی در روستایی در خوزستان با روستاییان صحبت می کردم، می گفتند قیمت زمین های ما بیش از ۱۰ برابر شده است. زمین را پیش تر ۱۰ میلیون از ما می خریدند و پس از اجرای این طرح به ۱۲۰ میلیون یعنی ۱۲ برابر افزایش پیدا کرد و این بسیار مهمست.
روحانی افزود: علاوه بر این میزان محصولات کشاورزان هم به ۴ برابر افزایش یافت و این برای امنیت غذایی ما بسیار مهمست.
رییس جمهوری با اشاره به موافقت مقام معظم رهبری با درخواست برداشت هشت میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای طرح های آب و خاک در غرب و شمال غرب کشور، اظهارداشت: طرح های بزرگ کشاورزی و آبیاری در غرب و شمال غرب کشور در کنار سدها و کانال های متعدد، بخاطر این اقدام است و توانستیم تحول بزرگی به وجود بیاوریم.


«کاظم خاوازی» وزیر جهاد کشاورزی نیز اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید تا حالا حدود ۶.۲ میلیون هکتار آبخیزداری و آبخوانداری انجام شده و امید است تا اختتام دولت این شاخص به هفت میلیون هکتار برسد.
وی انتقال، تامین و توسعه سیستم های آبیاری و زهکشی در شمال غرب، غرب و نواحی محدودی از شمال شرق و شرق کشور را از اقدامات دولت تدبیر و امید برشمرد که برمبنای آن در سال ۱۳۹۸ بیش از ۵۴ هزار هکتار و مرداد ماه امسال ۲۳ هزار هکتار دیگر از این اراضی مورد بهره برداری قرار گرفت و امروز با تخصیص اعتبار ۲۵ هزار هکتار دیگر راه اندازی شد.
خاوازی افزود: هدف گذاری در این طرح ۲۲۷ هزار هکتار است و در مجموع تا حالا ۱۰۲ هزار هکتار از این طرح افتتاح شده که با اهمیت ترین خاصیت ایم طرح ها تبدیل بخش چشمگیری از اراضی دیم به اراضی آبی است که ارزش زمین و ثروت کشاورزان را اگر بطور محافظه کارانه و عدد کم بخواهیم برآورد نماییم ۱۰ برابر کرده و عملکرد بطور متوسط چهار برابر می شود.




بهره برداری از طرح های آبیاری نوین در ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی
از جمله طرح های افتتاح شده امروز طرح آبیاری نوین چهار هزار و ۴۰۰ هکتاری اراضی کشاورزی استان اردبیل بود که قسمتی از طرح ۲۵ هزار هکتاری آبیاری نوین به شمار می رود؛ این طرح ها در سه نقطه استان اجرا شده که شامل یک هزار و ۶۰۰ هکتار در اراضی شرق دره رود از سرشاخه های فرعی روز مرزی ارس، ۲ هزار هکتار از ناحیه دوم پایاب سد خداآفرین در دشت مغان و ۸۰۰ هکتار نیز در اراضی پایاب سد احمدبیگلو شهرستان مشکین شهر است.
با افتتاح این طرح که با یک هزار و ۲۲۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده، اراضی زراعی ۲ هزار و ۴۸ بهره بردار کشاورزی استان اردبیل به سامانه های نوین آبیاری مجهز شد.
در قالب این افتتاح نمادین، طرح آبیاری نوین ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور نیز بطور همزمان در استان های مختلف کشور به بهره برداری رسید.
علی مراد اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در این آیین اظهار داشت: این طرح ها جهت استفاده ۹ هزار بهره بردار حوزه کشاورزی و با راه اندازی ۱۸ هزار کیلومتر عملیات لوله گذاری و راه اندازی ۱۰۰ دستگاه ایستگاه پمپاژ به اجرا درآمده است.
وی اشاره کرد: با اجرای طرح های افتتاح شده ۱۹ هزار هکتار از اراضی مستعد کشور از کشت دیم به کشت آبی تبدیل گشته و ۶ هزار هکتار از این اراضی نیز با بهبود سامانه آبیاری سبب جبران نیاز آبی این اراضی شد.


جزئیات طرح هایی که در گلستان افتتاح شد
امروز در استان گلستان بهره برداری از سه هزار و ۴۱۴ پروژه آبخیزداری، آبخوان داری، بیابان زدایی و جنگل ها در قالب ۹ طرح منابع طبیعی با سرمایه گذاری ۳۶ هزار ۱۹۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید که در نتیجه اجرای آن برای ۶۵ هزار و ۶۱۶ نفر شغل به وجود آمد.
سهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از این طرح ها، بهره برداری متمرکز از ۲۸ پروژه آبخیزداری با هزینه ۲۱۰ میلیارد ریال است. این پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری در حوزه های آبخیز کردکوی، گرگان، علی آباد، رامیان، آزادشهر، بندرگز، مراوه تپه، گالیکش و کلاله با حجم ۹۹ هزار و ۹۶۱ متر مکعب است.
به گفته کارشناسان اجرای پروژه های آبخیزداری در جلوگیری از افت سطح آب های زیر زمینی و ذخیره آب، کنترل و رسوب و کاهش خسارات ناشی از سیلاب، حفاظت آب و خاک و جلوگیری از فرسایش و بهبود شرایط زیست محیطی، کاهش خسارت ناشی از خشکسالی و تغذیه سفره های زیر زمینی، بهبود اشتغال و ارتقای سطح درآمد روستاییان و آبخیزنشینان و بالا بردن ارزش تفرجگاهی مناطق تحت پوشش پروژه های آبخیزداری موثر است.

مقابله با کنون های گرد و غبار در خوزستان
افتتاح های مقابله با ریزگردها و کانون های گرد و غبار در استان خوزستان یکی دیگر از پروژه های امروز بود؛ پرویز گرشاسبی معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری دراین زمینه گزارش داد: ۲۹ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت تاثیر مشکل بیابانزایی است که از این مقدار ۱۴ میلیون هکتار فوق بحرانی ارزیابی می شود.
وی اضافه کرد: در دو سال قبل یک میلیون و ۳۰۰ هکتار از عرصه های فوق بحرانی کشور در طرح مقابله با بیابان زایی مورد توجه قرار گرفت که امروز شاهد افتتاح یکی از این طرح ها در استان خوزستان هستیم.
گرشاسبی از استان خوزستان بعنوان یکی از استان های پرمخاطره در بحث کانون های گرد و غبار یاد کرد و اظهار داشت: مطالعات سال ۱۳۹۵ نشان میدهد که ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی این استان منشاء غبارخیزی بوده که هشت روستا و شهر اهواز را تهدید می کند.
وی اضافه کرد: در افتتاح امروز اقدام های انجام شده شامل ایجاد ۶۹ کیلومتر کانال اصلی و ۱۰۵ کیلیومتر کانال فرعی برای مرطوب سازی اراضی و هورها و نیز ۲۴ هزار هکار اراضی جنگلکاری و ۱۵ هزار هکتار طرح های آبخیزداری به بهره برداری می رسد.



1399/11/10
14:41:46
0.0 / 5
1174
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد