رییس موسسه تحقیقات برنج كشور خبرداد:

افزایش ۴ برابری تولید بذرهای الیت و سوپر الیت برنج در كشور

افزایش ۴ برابری تولید بذرهای الیت و سوپر الیت برنج در كشور

به گزارش آبیاری رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور از ۴ برابر شدن تولید بذرهای پیش پایه در طبقات الیت و سوپر الیت طی سه سال گذشته اطلاع داد.


به گزارش روز شنبه وزارت جهاد کشاورزی، «مریم حسینی» با اشاره به اینکه این میزان افزایش، تولید بذور الیت از ۶ تن به ۲۵ تن رسیده است، اضافه کرد: یکی از وظایف موسسه تحقیقات برنج کشور، تولید طبقات پیش پایه الیت و سوپر الیت برنج است و جهش تولید این بذور منجر به افزایش تولید بذور گواهی شده برنج و توسعه صنعت بذر می شود.
حسینی با بیان اینکه بذور الیت و سوپر الیت، پایه بذور مادری و گواهی شده هستند، اظهارداشت: بذور گواهی شده ای که توسط موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تایید شده باشد، دارای خلوص بالای ۹۸ درصد، قوه نامیه بالای ۸۰ درصد و عاری از بیماری و علف های هرز هستند و منجر به افزایش عملکرد، کاهش هزینه های تولید، بالا رفتن خلوص برنج سفید و در نهایت افزایش درآمد کشاورزان می شود.
وی افزود: تا چند سال قبل تولید بذور گواهی شده در استان های گیلان و مازندران پایین بود، اما با جهش تولید بذور الیت و سوپر الیت، تولید بذور گواهی شده هم در حال افزایش می باشد.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، کل بذور گواهی شده مورد نیاز استان های گیلان و مازندران را با احتساب اینکه همه برنجکاران از این بذور استفاده کنند، حدود ۱۸ تا ۲۰ هزار تن عنوان نمود.
وی تصریح کرد: هم اکنون ۱۸ درصد کل برنجکاران استان های شمالی از بذور گواهی شده و بقیه از بذور خود مصرفی استفاده می نمایند.
حسینی با تکیه بر لزوم استفاده کشاورزان از بذور گواهی شده بر مبنای استانداردهای جهانی بذر در تولید برنج کشور، اظهار داشت: ظرف پنج سال آینده میزان مصرف بذور گواهی شده در شالیزارهای کشور باید به حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد برسد و وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه برنامه مدون ۱۰ ساله داشته که پنج سال آنرا پشت سر گذاشته ایم.
وی اضافه کرد: هم اکنون مشکلاتی در زمینه زیرساخت تولید بذر برنج وجود دارد و بسته های حمایتی در زمینه تولید و فرآوری بذر می تواند ضمن افزایش کیفیت بذور تولیدی به پائین نگه داشتن قیمت نهایی هم کمک نماید.
حسینی با بیان اینکه هم اکنون وزارت جهاد کشاورزی با اختصاص یارانه به بذر برنج، قیمت بذر را تا حدودی کنترل می کند، توضیح داد: با توسعه صنعت بذر و فراهم آوردن زیر ساخت های لازم میتوان ضمن افزایش کمیت بذور، کیفیت و خلوص بذور را مطابق استاندارد جهانی بذر حفظ کرد.
وی افزود: از آنجائیکه تعداد کشاورزان شالیکار به علت وضعیت خرده مالکی بسیار زیاد است، توجه به دسترسی ساده و سریع کشاورزان به بذور و ترغیب آنها به استفاده از بذور گواهی شده می تواند به افزایش کمیت و کیفیت برنج داخلی کمک موثری کند.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، اضافه کرد: مکانیزه شدن برداشت برنج در مزارع و فرصت محدود برای خشک کردن شلتوک، روند نیاز کشاورزان به بذور گواهی شده را تسریع بخشیده و در همین راستا تولید بذور هم افزایش مناسبی داشته و این روند بایستی ادامه پیدا کند.
وی خواهان حمایت بیشتر از صنعت تولید بذور گواهی شده کشور شد و اظهارداشت: بذور طبقه گواهی شده توسط بخش خصوصی، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و اتحادیه های تعاون روستایی تولید و توزیع و برنامه ریزی در مورد میزان و چگونگی تولید توسط معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان های جهاد کشاورزی استان های گیلان و مازندران انجام می شود.
حسینی در ادامه تشریح فعالیتهای موسسه تحقیقات برنج کشور اظهار داشت: موسسه علاوه بر تولید طبقات پیش پایه بذر در دو حوزه بهنژادی و بهزراعی فعالیت می کند و هدف از مجموعه این فعالیت ها در زمینه معرفی ارقام جدید و ارائه دستورالعمل های فنی به کشاورزان، افزایش عملکرد در واحد سطح، بهبود کیفیت برنج داخلی، کاهش هزینه های تولید و افزایش درآمد کشاورزان است.


1400/02/26
19:18:14
5.0 / 5
959
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد