افزایش سه برابری گلخانه های همدان برای گذر از كم آبی

افزایش سه برابری گلخانه های همدان برای گذر از كم آبی

آبیاری: ایرنا- افزایش سه برابری سطح زیرکشت و تولیدات گلخانه ای یکی از اقدامات و دستاوردهای مهم دولت طی هشت سال اخیر در صنعت کشاورزی استان همدان بعنوان راهکاری مطمئن برای برون رفت از بحران کم آبی شمرده می شود، موضوعی که در این سال ها بعنوان یک اولویت مورد توجه کشاورزان و مسئولان قرار گرفته است.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، کاهش نزولات آسمانی و اضافه برداشت از سفره های آب زیرزمینی، استان همدان را در سالهای اخیر با چالش جدی خشکسالی روبرو کرده، پس توسعه و گسترش کشت گلخانه بعنوان راهی مطمئن برای مدیریت مصرف و صرفه جویی آب در اولویت برنامه ریزی مسئولان و کارشناسان کشاورزی این استان قرار گرفت.
پرداخت وام های کم بهره برای کشت محصولات گلخانه ای به کشاورزان در سالهای اخیر از یک سو، راندمان بهینه از منابع آبی برای تولید محصولات باکیفیت و مزیت های منحصر بفرد دیگری برای این کشت کافی بود تا سرمایه گذاران حوزه کشاورزی در اقصی نقاط استان همدان برای سرمایه گذاری در این بخش رغبت بیشتری نشان دهند تا شاهد توسعه بیش از پیش تولید محصولات گلخانه ای در نقاط مختلف استان باشیم.


به باور کارشناسان کشاورزی استان همدان، توسعه گلخانه ها، راندمان آب بخش کشاورزی را ۱۰ تا ۱۲ برابر نسبت به فضای باز می افزاید و پس توجه به این رویکرد در سال های اخیر که بارندگی ها کاهش یافته نقطه قوتی برای بخش کشاورزی استان به وجود آورده است.
به گفته «علیرضا ابراهیمی» کارشناس کشاورزی استان همدان، یکی از با اهمیت ترین طرح های اقتصاد مقاومتی دولت تدبیر و امید در حوزه کشاورزی، توسعه کشت های گلخانه ای است برای اینکه یکی از مزایای اجرای این طرح ورود آبهای سطحی به چرخه مصرف و جلوگیری از هدر رفت آب است.
به اذعان وی، کشت گلخانه ای در استان همدان با حمایت های دولت و اختصاص تسهیلات مناسب و همین طور حمایت های گسترده مسئولان در سالهای اخیر توسعه یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یکی از شاخص ترین عملکردهای دولت تدبیر و امید را در بخش کشاورزی این استان توجه به کشت های گلخانه ای عنوان می کند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز یکی از شاخص ترین عملکردهای دولت تدبیر و امید در بخش کشاورزی این استان را توجه به کشت گلخانه ای عنوان می کند.
به گفته «منصور رضوانی جلال» استان همدان با تدوین سند استراتژیک بخش کشاورزی و اولویت توسعه کشت های گلخانه ای، سالانه باید ۷۰ هکتار گلخانه راه اندازی کند.

۲۱۰ هکتار گلخانه به مجموع گلخانه های استان افزوده می شود
رییس سازمان جهادکشاورزی استان همدان تاکید می کند که هم اکنون برنامه زمان بندی شده سه ساله در تمامی شهرستان ها برای راه اندازی گلخانه های بزرگ در حال اجراست و تا اختتام امسال باید ۲۱۰ هکتار گلخانه به مجموع گلخانه های استان افزوده شود.
به گفته وی، همدان با دارا بودن بهترین شرایط آب و هوایی و خاک حاصلخیز یکی از مستعدترین استانها برای تولیدات کشاورزی گلخانه ای است.
رضوانی جلال با تشریح مزایای کشت گلخانه ای اظهار داشت: در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید مساحت گلخانه های استان همدان ۷۵ هکتار با تولید ۱۸ هزار تن انواع سبزی و صیفی بود.
او افزود: مساحت گلخانه های استان تا آخر سال ۱۳۹۹ به ۱۷۶ هکتار بالا رفته و ۴۵ هزار تن انواع محصول سبزی و صیفی شامل خیار، گوجه، فلفل و سایر اقلام از این گلخانه ها تولید شده است.
کارشناس مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان نیز با اعلان اینکه سال ۱۳۹۹ بیش از ۴۵ هکتار گلخانه در استان همدان راه اندازی شده است، اظهار داشت: هم اکنون هشت هکتار گلخانه در دست اجرا است و ۴۲۰ هکتار مجتمع گلخانه ای در استان در حال برنامه ریزی، مطالعه و راه اندازی زیرساخت است.
علیرضا ابراهیمی با اشاره به صادرات محصولات گلخانه ای استان به سایر کشورها نیز تصریح کرد: در سال ۹۷ برای اولین بار صادرات محصولات گلخانه ای استان صورت گرفت و سال قبل نیز صادرات محصولات گلخانه ای به کشورهای حاشیه خلیج فارس و چند کشور دیگر انجام شد.«علیرضا ابراهیمی» با اشاره به صادرات محصولات گلخانه ای استان به سایر کشورها نیز تصریح کرد: در سال ۹۷ برای اولین بار صادرات محصولات گلخانه ای استان صورت گرفت و سال قبل نیز صادرات محصولات گلخانه ای به کشورهای حاشیه خلیج فارس و چند کشور دیگر انجام شد.
وی با اعلان اینکه بیشترین سطح کشت محصولات گلخانه ای استان همدان به گوجه فرنگی، خیار و فلفل دلمه ای اختصاص دارد، اظهار داشت: کشت های دیگر همچون سبزیجات برگی نیز در گلخانه ای استان تولید می شود ضمن این که به دنبال راه اندازی شهرک گلخانه ای سبزی در همدان هستیم.
علاوه بر رغبت کشاورزان و سرمایه گذاران به این نوع کشت در استان همدان توسعه شهرک های گلخانه ای همدان از رویکردهای اصلی مدیریت ارشد استان بشمار می رود به طوریکه استاندار همدان توسعه این بخش کشاورزی را جزو اولویت ها در سند استراتژیک استان نهادینه کرده است.
«سیدسعید شاهرخی» با اشاره به رشد شتابان حوزه کشاورزی همدان عنوان نمود که در سند استراتژیک استان تا سال ۱۴۰۰ باید ۲۱۰ هکتار کشت گلخانه ای به سطح گلخانه های استان اضافه شود.


حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران در راه اندازی گلخانه
استاندار همدان معتقد می باشد با تحقق این امر تحول عظیمی در حوزه کشت گلخانه ای استان ایجاد می شود.
شاهرخی از اعلام آمادگی دولت برای حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران در حوزه گلخانه ای آگاهی داد و اشاره کرد: یکی از راه های حفظ و توسعه کشاورزی در وضعیت کم آبی تقویت این حوزه است.
بر اساس آخرین اطلاعات، بیشترین محصولات گلخانه ای استان به خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، بادمجان و گل شاخه بریده اختصاص دارد که البته ۶۰ درصد محصولات گلخانه ای استان مربوط به گوجه فرنگی، ۲۰ درصد خیار و ۱۰ درصد مربوط به سایر محصولات است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان نیز کشت های گلخانه ای را یکی از راهکارهای استفاده بهینه از منابع طبیعی عنوان نمود و اظهار داشت: باتوجه به رشد بیش از پیش جمعیت، محدودیت منابع آب و خاک و ضرورت تامین مواد غذایی توجه و توسعه کشت گلخانه ای لازم است.
به گفته «حجت الله شهبازی»، باتوجه به نقش بسیار مهم گلخانه ها در کاهش مصرف منابع آبی، خاک و انرژی، توسعه گلخانه ها در سال های اخیر در اولویت قرار گرفته است.
وی شرایط استان همدان را برای تولید محصولات گلخانه ای مناسب ارزیابی کرد و اظهار داشت: روزهای خنک و شب های سرد این استان شرایط مناسبی را برای تولید محصولات گلخانه ای باکیفیت فراهم نموده است. وی شرایط استان همدان را برای تولید محصولات گلخانه ای مناسب ارزیابی کرد و اظهار داشت: روزهای خنک و شب های سرد این استان شرایط مناسبی را برای تولید محصولات گلخانه ای باکیفیت فراهم نموده است.
شهبازی از ایجاد بیمه محصولات گلخانه ای برای کشاورزان این بخش آگاهی داد و اشاره کرد: محصولات گلخانه ای استان همدان به سبب کیفیت بالا زودتر و بهتر از تولیدات استان های دیگر به فروش می رسد.

ساخت گلخانه به سبک اسپانیایی
توجه به کشت گلخانه ای در استان همدان در سال های اخیر سبب شد تا مسئولان و کارشناسان این بخش به فکر ایجاد دستاوردهای جدید در این عرصه باشند به شکلی که ساخت گلخانه مدرن به سبک و سیاق کشورهای اروپایی از دیگر برنامه هایی بود که در دستور کار قرار گرفت.



معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان نیز از ساخت گلخانه مدرن در مساحت ۱۱ هکتار در شهرستان بهار آگاهی داد و اظهار داشت: سازه های این گلخانه نوع اسپانیایی است و قسمتی از آن در سال ۹۹ بهره برداری شده است.
«ظاهر پورمجاهد» با اعلان اینکه سازه های این گلخانه از کشور اسپانیا خریداری شده است اشاره کرد: سهم گلخانه ها در ایجاد اشتغال و افزایش تولیدات این منطقه بسیار مهمست.
او یادآوری کرد: به همان میزان که شهرک های صنعتی در توسعه استان همدان نقش دارند، شهرک های گلخانه ای نیز دارای اهمیت هستند و برای تکمیل آنها تلاش می نماییم.
پورمجاهد اشاره کرد: بمحض فراهم شدن زیرساخت های شهرک های گلخانه ای و قطعه بندی اراضی بوسیله فراخوان به دانش آموخته های رشته کشاورزی واگذار می شود تا دغدغه اشتغال نداشته باشند.
استان همدان با داشتن ۶۸ هزار و ۲۰۸ هکتار باغ و تولید سالانه ۵۸۱ هزار تن انواع محصولات باغی رتبه نخست را در غرب کشور و همین طور رتبه ۱۴ را از نظر سطح و رتبه ۱۲ را از نظر تولید در کشور به خود مختص کرده است.



منبع:

1400/02/30
22:46:56
5.0 / 5
983
تگها: آب , باغ , سفر , فروش
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد